مقاله درباره شفاعت در تفسیر نمونه

در این تحقیق به موضوع شفاعت پرداخته شده و از جهات مختلف، این موضوع را با توجه به تفسیر نمونه مورد بررسی قرار داده خواهد شد.

چکیده
شفاعت یکی از مسائل اساسی و تثبیت شده مکتب اسلام است: آیات قرآنی و روایات به خوبی دلالت بر آن دارد . شفاعت در حقیقت به معنی حفظه تعادل است و وسیله است برای بازگشت گنهکاران به سوی خدا و به معنی دیگر شفاعت، بر محمور دیگرگونی موضع شفاعت شونده دور می زند آری اوست که باتغییر موضع و واسطه قرار دادن شفیع خود را در وضع مطلوبی قرار می دهد وانگهی شایسته و مستحق بخشودگی قرار می گیرد.

کلید واژگان: شفاعت، شفیع، شفاعت شده گان، رابطه بین آنها.

مقدمه
آن چه مسلم است این است که مجازات الهی نه در این جهان و نه در قیامت جنبه ی انتقامی و خود محوری ندارد بلکه: همه ی آنها در حقیقت ضامن اجراء برای اطاعت از قوانین الهی و موجب پیشرفت و تکامل جامعه ی بشری است. بنابر این هر چیزی که این ضامن اجراء را تضعیف کند باید از آن دوری کرد و جلو آن را گرفت تا اینکه : جسارت بر گناه و روح ظغیان گری و خودسری در جامعه بشری جوانه نزند و رشد نکند و الا جامعه راه هلاکت و نابودی را پیش خواهد گرفت.

از طرف دیگر لازم است انسان گناه کار راه بازگشت به سوی خداوند را داشته باشد و راه بازگشت و اصلاح به روی او بسته نشود که این با رحمانیت و رحیمیت باری تعالی سازگاری ندارد اوست که هم رحیم است و هم رئوف و هم توبه پذیر.باید راه باز باشد تا اینکه گناهکاران خود را در مسیر اصلاح قرار دهند و بسازند. بحث شفاعت یک بحث امیدوار کننده برای گناه کاران توبه کننده است

کلمه ی شفاعت از ماده ی شفیع به معنی جفت و ضم الشیء الی مثله گرفته شده و نقطه ی مقابل آن «وَتر» به معنی تک و تنها است: سپس به ضمیمه شدن فرد برتر و قوی تری برای کمک به فرد ضعیف تر اخلاق گردیده است. (مکارم شیرازی/تفسیر نمونه، ج اول/ ص 271)

آیات شفاعت به خوبی نشان می دهد شفاعت از نظر اسلام یک موضوع بدون قید و شرط نیست بلکه: دارای قیود و شرایطی است که چهره ی اصلی شفاعت را روشن نموده و به نمایش می گذارد.

شفاعت در مورد کسانی است که از گناه پشیمان شده و در پی اصلاح اند و کسانی شفیع قرار می گیرند که به آنها اجازه شفاعت داده شده باشد.

فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
مفهوم شفاعت
بحث شفاعت
حرفهای منکرین شفاعت
اشکالات وارده بر شفاعت
چه کسانی قابلیت شفاعت را دارند
چه کسانی شفاعت می کند و شافع کیست؟
شافعین
متعلق شفاعت


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 27

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط