این تحقیق به بررسی روش های مدیریت متمرکز در کافی نت ها پرداخته و مراحل نصب، تنظیمات و محافظت از سیستم ها را به طور کامل توضیح می دهد. این مقاله شامل راهکارهایی برای بهبود عملکرد، امنیت و جلوگیری از مشکلات رایج در کافی نت ها می باشد.
مدیریت متمرکز کافی نت
باتوجه به سوالات بسیاری که در مورد مدیریت کافی نت و مشکلاتی که ممکنه در یک کافی چه به صورت عمدی و یا غیر عمدی پیش بیاید تصمیم گرفتیم که یک مقاله در مورد مدیریت کافی نت بنویسیم که هم مطالب یکجا باشه و هم سوال های تکراری پرسیده نشه .مثل همیشه این نوشته صد در صد کامل و بی عیب نیست و از دوستان خواهش می کنم کمک کنند تا بشه کاملترش کرد.
این توضیحات برای یک کافی نت با سیستم های زیر 20 تا توصیه می شه و برای تعداد بیشتر باید از روش های دیگه ای استفاده کرد. که اگه عمری باقی موند راجع به اون هم صحبت می کنیم.
برای شروع باید از قبل همه سیستم ها (Server و Client ) و شبکه از لحاظ سخت افزاری نصب شده باشند و کلاً هیچ مشکل سخت افزاری وجود نداشته باشه و همه کامپیوترها با همدیگه ارتباط داشته باشند.(البته همه اینکارها از قبل انجام شده و شما الان کافی نت دارید و یوزرها دارند کار می کنن ولی خوب محض احتیاط)
اول کلاینت ها رو تنظیم میکنیم و بعد سراغ تنظیمات سرور می رویم.البته این کارها رو فقط روی یک سیستم انجام بدید بعد که یک سیستم رو کاملا تنظیم کردیم به راحتی تمام تنظیمات رو در عرض 5 دقیقه به کامپیوترهای دیگه منتقل می کنیم.
1-سیستم رو طوری پاریشن بندی کنید که سه تا درایو بیشتر نداشته باشه یکی برای نصب ویندوز یکی برای نگه داشتن نرم افزار ها و یک هم برای اینکه یوزرها فایل ها و دانلود هاشون رو توش نگه دار ی کنند.
2-اولین کار نصب یک سیستم عامل تمیز و دست نخورده است اگه الان سیستم عامل دیگه ای نصب شده توصیه می کنم که پاکش کنید و یک سیستم عامل تمیز روش نصب کنید . مطمئن باشد که این اولین و آخرین باری که رو این سیستم ویندوز نصب می کنید و بعد از این نیازی به نصب دوباره نخواهد بود و دفعات بعد می شه به راحتی کل ویندوز رو با محتویاتش Restore کرد.
توصیه من نصب یه ویندوز XP همراه با SP2 هستش که اگه Integrated باشه بهتر.ویندوز باید قابلیت Update شدن داشته باشه تا بعدها دچار مشکل نشیم.فقط موقع نصب حتما برای Administrator یه پسورد تعریف کنید و شبکه Work group رو هم انتخاب کنید .
اسم کامپیوتر رو هم چیزی بدید که بشه راحت تشخیصش داد مثل Station 1 یا Client 1 یا چه چیزی که شماره داشته باشه و بتونه کامپیوترها رو مشخص کنه در پایان نصب هم فقط یک یوزر عمومی برای ویندوز تعریف کنید که پسورد نداشته باشه با سطح دسترسی Admin (بعضی از نرم افزارهایی که بعد باید روشون نصب بشه نیاز به دسترسی admin دارند) یعنی زمانی که سیستم رو روشم کردیم کامل بوت بشه و نیازی به پسورد نداشته باشه.
3-تنظیمات شبکه تون رو انجام بدید توصیه میشه IP رو به صورد دستی اختصاص بدید برای اینکه بعدها بشه سیستم ها رو راحت تر مانیتور کرد. IP رو طوری اختصاص بدید که با اسم کامپیوتر هماهنگی داشته باشه یعنی به راحتی بشه با نگاه کردن به اسم یا IP کامپیوتر رو مشخص کرد.این کار بعدها خیلی به درد می خوره.مطمئن شوید که سیستم اینترنت داره و می تونه با شبکه ارتباط برقرار کنه.
4-نرم افزارهای مورد نیاز رو نصب کنید معمولا برای یک کافی نت اینها لازم هستند:
Real Player-DAP-Adobe Acrobate Reader-Yahoo Messenger اگه چیز دیگه ای هم فکر می کنید نیازه نصب کنید ولی از نصب نرم افزارهای اضافی خودداری کنید که باعث دردسر میشه لازم به توضیح نیست که همشون رو باید کرک کنید تا بعد از یه مدت از کار نیفتن و درد سر درست نکنن.
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 12
مطالب مرتبط