پیامبر اکرم (ص): «مصرف ماهى زیاد گوشت را ذوب مى کند.»
سخنان افراط آمیز درباره مواد غذایى در جامعه زیاد است. باید توجه داشت که این تبلیغات گاه به خاطر منافع سرمایه داران است که براى فروش کالاى خود در محدوده مواد غذایى از سیستمهاى پزشکى استفاده نامشروع مى کنند. این روزها براى سنین بالا بر خوردن ماهى زیاد تأکید مى شود و از خوردن گوشت قرمز نکوهش!
ماهى زیاد ضرر دارد همانطور که گوشت قرمز زیاد بد است. مصرف تخم مرغ زیاد بد است همانطور که مصرف دل و جگر و قلوه.
در سنین مختلف افراط و تفریط بد است و در سنین کهن احتیاط بیشترى باید بخرج داد. وقتى تبلیغات زیاد و افراط آمیز علیه غذایى مانند نمک و گوشت قرمز مى شود، در نظر بگیرید در مهمانى غذایى از برنج و ماهى کاملا بى نمک و آبپز جلوى شما مى گذارند چه حالى به شما دست مى دهد!؟ توجه کنید به طب اسلامى و روایتى از معصوم (س).
امام على (ع): از مداومت بر خوردن ماهى پرهیز کنید زیرا ماهى بدن را به سل گرفتار مى سازد. و هم او مى فرماید: از مداومت بر خوردن ماهى پرهیز کنید زیرا ماهى بدن را ذوب مى کند، بلغم را افزون و نفس را سنگین مى سازد.
مصرف همزمان ماهى و تخم مرغ
از جمله غذاهاى ناسازگار بشمار مى آیند. قولنج و باد بواسیر و دندان درد از عوارض آن مى باشد.
تخم مرغ و ماهیخوردن ماهى نمک سود
خوردن ماهى نمک سود براى انسان بخصوص در سالمندى زیانبار است، بویژه که بعد از حجامت یا فصد و زالودرمانى مصرف شود. مى تواند بیمارى لاعلاج لک و پیسی را باعث شود.
مصرف تخم مرغ فراوان
امام رضا (ع): مصرف تخم مرغ زیاد و همیشگى بیمارى طحال مى آورد و ایجادکننده بادهایى در دهانه معده است. زیاد خوردن تخم مرغ آبپز، آسم و نفس تنگى و نفس نیمه ایجاد مى کند. همین تخم مرغ در جایى دیگر از سوى ائمه معصومین (س) توصیه مى گردد. در طب اسلامى زرده تخم مرغ در هضم سبک و سفیده آن سنگین مى باشد.
منبع: موسوى، محمد، مجموعه پیک شفا، ۱۲جلد، کانون پژوهش – اصفهان، چاپ: دوم، ۱۳۸۸ ه.ش.
مطالب مرتبط