دانلود مقاله در مورد علل ناسازگاری کودکان و نوجوانان
مقدمه
با اعتراف به این حقیقت که انسان نمی تواند و نباید بر آنچه که از خود اراده و اختیاری در آن نداشته، امتیازی برای خود نسبت به دیگران قائل باشد و اگر تحت شرایطی نسبت به دیگری تفاخر و احساس برتری نماید این حالت را میتوان بیانگر جهالت و از خود بیگانگی اش دانست باید دانست که زشتی و زیبایی، عقب ماندگی و تیز هوشی، نابینایی و بینائی، ناشنوایی و شنوایی، روستایی و شهری، و سیاهی و سفیدی نیاید برتری بر دیگری باشد، چه بسا برتری انسان بر انسان فقط از لحاظ تقوا و تفرب به خداست. مراحل رشد همه افراد یکسال است تا زمانی که از یک مرحله عبور نکند و به مرحله بعدی نرسد. احتمال عبور از این مراحل برای تمام افراد عمومیت دارد اما طرز رشد از کودکی به کودک دیگر با توجه به ویژگیهای فردی او تفاوت میکند و هریک به شیوه و سرعتی که خاص خود اوست این مراحل را پشت سر میگذارد. تمام کودکان در یک سن مشابه لزوماً به نقطه معینی از رشد نمیرسند. برخی از آنان به شیوه ی گام به گام و تدریجی و یا یکنواخت رشد میکنند، در حالیکه بعضی دیگر رشد ناگهانی و جهشی دارند. بنابراین درست تر آن است که به جای مقایسه کودکان با هم، با سنجش و کشف ویژگیهای فردی هر کودک در نقطه شروع، او را با خودش مقایسه کنیم. جریان یادگیری با تولد آغاز میشود و در تمام طول زندگی به صورتهای مختلف ادامه مییابد. در ابتدا یادگیری بصورت تصادفی و گاهی غیر مستقیم صورت میپذیرد ولی در دبستان با برنامه ریزی نظم پیدا میکند. بعضی از کودکان با توجه به عوامل محیطی، جسمانی، و عاطفی مراحل رشد را به خوبی طی نمی کنند و آمادگی ورود به دبستان و یا همراهی با سایر کودکان را ندارند. شناسایی توانمندیهای کودک و توجه به آن یکی از دشوارترین و در عین حال یکی از مفیدترین وظایف اولیاء و معلمان است. با شناخت کودکان استثنائی – که آنها هم آفریدگار خداوند هستند و نسبت به همسن های خود دارای محدویت می باشند ولی نیاز به زندگی، عشق و محبت و کار و ازدواج دارند – باید تلاش نمود تا آنان هم به مانند سایر افراد جامعه به زندگی خود ادامه دهند.
تعریف کودک استثنائی: اگر بخواهیم افراد جامعه را در منحنی نرمال قرار دهیم، مردم در سه جهت قرار میگیرند. بعضی در سمت چپ یا منفی، بعضی ها در سمت راست یا مثبت و اکثریت در وسط یا میانه. بطور آماری کسانی که در دو جهت منحنی نرمال قرار میگیرند استثنائی نام دارند. در جهت مثبت، افراد با هوش و تیز هوش قرار دارند و افراد جهت منفی منحنی کسانی هستند دارای محدویت که با سایر مردم جامعه متفاوتند. این دسته از افراد طی این مقاله مد نظر ما هستند و سعی در شناختشان داریم. کودک استثنایی قبل از اینکه استثنایی باشد یک کودک (انسان) با تمام خصوصیات و صفات است ولی با ویژگی خاص خود. کودک استثنایی عبارت است از کودکی که از لحاظ جسمانی، روانی، و ذهنی نسبت به همسالان خود عقب تر باشد و نیاز به کلاس و آموزش خاص داشته باشد. با توجه این تعریف ارائه شده، دانشآموزانی که در گروه استثنایی قرار میگیرند به شرح زیر میباشد:
– دانشآموزان ناشنوا
– نیمه شنوا
– دانشآموزان نابینا
– نیمه نابینا
– دانشآموزان دارای اختلال یادگیری
– دانشآموزان و کودکان ناسازگار (مشکل رفتاری)
– دانشآموزان جسمی – حرکتی
– دانشآموزان با ناتوانی تکلمی
– دانشآموزان عقب مانده ذهنی
– دانشآموزان چند معلولیتی
کودکان به هنجار کودکانی هستند که قادرند از نعمتهای زندگی بطور صحیحی بهره گرفته و از زندگی خود لذت ببرند و آن گاه تواناییهای خود را در راه سازندگی جامعه به کار گیرند و در مکانهای مختلف رفتار معقول و قابل قبولی از خود بروز دهند. به طوری که هنگام شادی، دیگران در شعف آنها شرکت نمایند و در غم دیگران به حد نسب اندوه نشان دهند و متناسب با سن و جنس خود رفتار نمایند و به حقوق دیگران احترام و………..
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 11
مطالب مرتبط