دانلود مقاله عقب ماندگی ذهنی

تاریخچه عقب ماندگی ذهنی دانلود مقاله عقب ماندگی ذهنی تحقیق مقاله در مورد عقب ماندگی ذهنی مقاله درباره عقب ماندگی ذهنی مقاله علمی در مورد عقب ماندگی ذهنی مقاله علل عقب ماندگی ذهنی مقاله انگلیسی عقب ماندگی ذهنی تحقیق درباره عقب ماندگی ذهنی تحقیق در مورد عقب ماندگی ذهنی تحقیق عقب ماندگی ذهنی علائم عقب ماندگی ذهنی در نوزادان انواع عقب ماندگی ذهنی

Mental retardation Paper

تاریخچه عقب ماندگی ذهنی
در مورد تاریخچه عقب ماندگی ذهنی باید گفت این پدیده قدمتی همپای بشر دارد. چه از همان آغاز پیدایش انسان عوارضی از قبیل اشکالات ژنتیک ، اختلالات دوره جنینی، اشکالات زایمان ، بیماری ، حوادث بعد از تولّد و … چنین معلولیتی را ایجاد می کردند. درباره تاریخچه طرز تفکر اقوام گوناگون نسبت به عقب ماندگی ذهنی نیز شواهد علمی زیادی در دسترس نیست چیزی که تا حدی مشخص است این که این چنین افرادی در گذشته کمتر مورد توجّه بوده اند. فقط در برخی نوشته‌های دینی و پزشکی به چنین افرادی اشاره شده است. «بقراط» حکیم یونانی به ضایعات مغزی این افراد و ارتباط این نقیصه‌ها با کمبودهای هوشی اشاره می‌کند در قوانین ، اسپارت ، موادی گنجانده شده بود که کشتن و از بین بردن معلولین از جمله عقب ماندگان ذهنی را مجاز و حتی لازم تشخیص لازم تشخیص داده بودند در دین «یهود» مسؤولین جرم و جنایت از عقب مانده‌های برداشته شده است و همینطور در دین «زرتشت»، به روشنی خواسته شده است که مردم با عقب مانده‌های ذهنی، رفتاری انسانی داشته باشند. در «آسیا» برخلاف «اروپا» این افراد بیشتر مورد توجه و لطف بوده اند.

در اروپای قرون وسطی، عقب مانده‌های ذهنی را همپای دیوانگان محسوب داشته معتقد بودند‌که شیطان در جسم آن‌ها حلول کرده است. اقدامات «پینل» پزشک فرانسوی در قرن‌۱۸ در جهت جداسازی بیماران روانی از مجرمان و خلاف کارها و باز کردن قفل و زنجیر از پای آنان و همچنین تجربیات «ایتار» پزشک فرانسوی قرن ۱۹ از تربیت کودکی وحشی به نام «ویکتور» زیر بنای توجّه و نگرشی علمی به پدیده عقب ماندگی ذهنی گردید.

در قرون وسطی اعتقاد مردم این بود که آنان افراد نفرین شده از جانب خدایان یا جادوگران هستند که اجنه و شیاطین روح آنان را تسخیر کرده است. گاه برای خروج این اجنبه و شیاطین بی‌رحمانه‌ترین شکنجه‌ها را بر آنان اعمال می کردند. در بسیاری از شهرهای اروپایی این افراد در مکان‌هایی نگهداری می شدند و مردم برای تماشای آنان با خریدن بلیت اقدام می کردند. در این مکان‌ها که محلی برای تفریح و خنده برخی از مردم آن زمان بود معمولاً سایر گروه‌های استثنایی نیز نگهداری می شدند. پیش از آن در دوره رم باستان به موجب قوانین، کودکانی را که دارای معلولیت‌های مختلف بودند از فراز صخره‌ها به پایین پرت کرده می کشتند. این قوانین بخصوص در نزد اسپارت‌ها به اجرا در می آمد. این قانون مدت‌ها بعد در زمان تسلط حزب نازی بر آلمان در آن کشور نیز اجرا می شد.

وضعیت کودکان عقب مانده ذهنی تا حدود قرن هیجدهم کما بیش به همان شکل پیشین بود . دراین قرن نظریات انسانی مطرح شد و هوادارانی یافت که به اصلاح وضعیت کودکان عقب مانده ذهنی انجامید . این آراء در نظریه‌ها، معلول بحران‌هایی اجتماعی همچون انقلاب‌های کبیر فرانسه، روسیه و آمریکا بود که با عقاید عمومی در مورد برابری و مساوات در حقوق انسان‌ها همراه بود. البته برخی از این نظریه ‌ها مقدم بر این انقلاب‌ها و در واقع خط دهنده به آنها بود. اما آنچه باعث قوام و نضج یافتگی چنین اعتقاداتی شد ظهور انقلاب فرهنگی در کلیه جوامع بشری بود.

در دین مبین «اسلام» نیز طی اشارات مکرر در کتاب آسمانی و همچنین سخنان پایمبر بزرگوار و ائمه اطهار به توصیه‌هایی در زمینه ملاطفت و همیاری با معلولان بر می خوریم.

 

فهرست مطالب

تاریخچه عقب ماندگی ذهنی
عقب ماندگی ذهنی و انواع آن
تعریف
آمار
مشکلات جنسی
بیماریهای جسمی
اثر عقب ماندگی ذهنی بر خانواده
مشکلات هیجانی و رفتاری
واکنش ها به وقایع استرس زا
مشکلات رفتار
تظاهرات بالینی
عقب ماندگی ذهنی خفیف
عقب ماندگی ذهنی متوسط
عقب ماندگی ذهنی شدید
کودکان استثنایی
تعریف کودک استثنایی


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 10

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط