دانلود مقاله تفاوت های عاطفی بین زن و مرد
بسیاری از مردم برای حق ابراز آزادنهی عقیده، اعتقادات ودریافت خویش از جهان پیرامون، ارزش بسیاری قائلند. درکشورهای آزاد و حکومتهای مردمسالار، قانون اساسی نگهبان ارتباطات آزاد، تبادل افکار و آموزش آزاد ایدههای سیاسی است که این درست برعکس جوامع بسته و حکومتهای دیکتاتوری که نشر این گونه امور، محدود یا کلا ممنوع است.
ارزش آزادی بیان در چیست؟
طرح چنین پرسشی ممکن است در نگاه نخست عجیب یا کمی سادهلوحانه به نطر بیاید. یکی از پاسخهای معقول به این سوال میتواند این باشد که: ارزش و اهمیت آزادی بیان در آن است که فرد بتواند بدون آنکه دچار مجازاتی شود آزادانه و بدون ترس آنچه را که میاندیشد بیان کند.
حال پرسش دیگری پیش میآید که بیان آزادانه نطرات چه امتیازی دارد؟ آیا خوبی آن در این است که ما با برخورداری از آزادی بیان، احساس بهتری خواهیم داشت؟ یا این که توانائیهای عاطفی و اخلاقی ما بدلیل برخورداری از این حق ، رشد خواهند کرد؟ و یا وجود حق آزادی بیان، موجب هارمونی در روابط شهروندان و اداره بهتر جامعه خواهد بود؟
بسیاری از گدشتگان ما در در مورد مقولهی «آزادی بیان» از دیرباز اندیشیدهاند. مشهورترین آنان در این زمینه، جان استوارت میل انگلیسی، متفکر قرن هیجدهم میلادیاست. او در کتاب خود «در بارهی آزادی» به دفاع از آزادی بیان پرداخته است. که خلاصهی آن بشرح زیر است:
هیچ انسان بی عیبی وجود ندارد، همهی ما، به نوعی دچار گمراهی و اشتباه میشویم. بهمین دلیل هم، خطاست اگر انسانی را به سکوت وا داریم، زیرا با وادار کردن او به سکوت، امکان دفاع از عقیدهاش را از او گرفتهایم، که امکان دارد تمامی یا دستکم، بخشی از حقیقت در اندیشه او نهفته باشد. جلوگیری از بیان عقاید و، با این استدلال که چون آن عقاید واقعی نیستند، پس غلط و مردود است بر پایهی فرضیهی”«وجود انسانهای پاک و مبرا از اشتباه» استوار است که به باور جان استوارت میل، چنین انسانهائی وجود خارجی ندارند.
جان استوارت میل زیر عنوان بحث واقعیت برای آزادی بیان، به فکری اشاره میکند که بر اساس آن آزادی بیان موجبات تشویق جویندهگان راه حقیقت میگردد.
به همین خاطراگرهمهی انسانها بتوانند عقیدهی خویش را آزادانه وبدون ترس از تعقیب، مطرح کنند، نتیجهاش آن خواهد شد که حقیقتجوئی تشویق و توان روحی فرد متعالی و جامعه رشد خواهد کرد.
حالا باید دید که چرا هنوز بحث و گفتگو در مورد آزادی بیان، ضروری و با اهمیت است . یکی از دلایل آن میتواند این باشد :
آزادی بیان، جوهردموکراسی و آزادی است. حتا شهروندان جوامع دموکرات نباید تصور کنند چون در کشور خودشان آزاد هستند دفاع از آزادی بیان دیگر موضوعیت ندارد.
دلیل دیگر این است که، دفاع و بحث در مورد حق آزادی بیان منجر به رشد و عمیقتر شدن دموکراسی میگردد. این حکومتهای دیکتاتوری هستند که حتا اجازه بحث کوتاهی در مورد حق آزادی بیان را به شهروندان خود نمی دهند.
و نهایتا این که بازهم میپرسم، ارزش آزادی بیان در چیست؟
با توجه به پژوهشهای شخصیام در این زمینه، به این باور رسیدهام که دلیل وجوب « آزادی بیان» این است که وجود چنین حقی در جامعه سبب ایجاد پروسهی ارتباطی اطمینانبخش بین مردم آن جامعه میگردد. پروسهی ارتباطی دوجانبهی مطمئن، زمانی بین شهروندان یک جامعه برقرار میگردد که مردم با ایدههائی تازه و غیرقابل انتظار مواجه گردند و نه تنها با عقایدی که از پیش تعیین و حکم صحت آن از جانب برگزیدگان خاص صادر شده باشد. برخورد و رویارویی نظرات، عقاید و ایدههای موجود، سودمند خواهد بود، . در این مورد من برخورداری از «حق آزادی بیان» را روشی ارزیابی میکنم که بیشترین ارزش آن ایجاد تکثر اطلاعات درجامعه است
تنها با « آزادی بیان» میتوان به تقابل آنچه در نزد مردم دموکرات به « یکسان سازی عقیدتی و روحیهی عدم تعامل» مشهور است، رفت. یک جامعهی دموکرات با اطلاع رسانی همه جانبه توافق دارد و به همین خاطر برای آزادی بیان ارزش والایی قائل است.
یکی از شگفتی های آفرینش، وجود تفاوت ها، بین زنان و مردان است. بیولوژیست ها و پژوهش گران، پس از بررسی و تحقیق های متعدد، به این نتیجه دست یافتند که رفتارهای ذهنی و فکری زنان و مردان در پاره ای از صفت های اصلی به صورت ذاتی، با هم فرق داشته و تحت تأثیر جنسیت، به گونه ای متفاوت از یکدیگر، عمل می کنند.در این مقاله که بر گرفته از ماهنامه روانشناسی شادکامی است به بخشی از نکات مهم و اصلی تفاوت بین زنان و مردان که ۳۷ مورد است اشاره می کنیم:
و……….
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 30
مطالب مرتبط