دانلود مقاله ایمنی صنعتی
ایمنی صنعتی ، نیاز امروز، پشتوانه ی فردا
بخش اول
۱- مهندسی صنایع چیست؟
v مهندسی صنایع عبارتست از کاربرد اصول و تکنیکهایی به منظور بهبود، طراحی و نصب سیستمها – نظیر نیروی انسانی، مواد، اطلاعات، انرژی و تجهیزات- برای فراهم آوردن امکان تولید کالاها و ارائه خدمات بشکل کارا و مطلوب.
v فعالیتهای مهندسی صنایع همانند پلی است که ارتباط بین اهداف مدیریت و عملکرد عملیاتی سازمان را ایجاد مینماید.
vمهندسی صنایع تنها رشته مهندسی است که عامل انسان، یکی از مولفه های اصلی سیستمهای مورد مطالعه آن را تشکیل میدهد. در نتیجه مهندسان صنایع در تیمهای میان رشته ای برای امور برنامه ریزی، نصب و کنترل و بهبود فعالیتهای موسسات به خدمت گرفته میشوند.
v مهندسین صنایع، بستر لازم برای تعامل تخصصهای مختلف و کار گروهی را به بهترین وجه ایجاد نموده که در نتیجه امور طرح، برنامه ریزی، اجرا و نظارت بر عملکرد نظامهای تولیدی خدماتی بشکل منسجمتر انجام میشود و در نهایت انسجام امور به بهبود مستمر در جهت سهولت کارها، راحتی کارکنان، کاهش هزینه ها، ارتقاء کیفیت و جلب رضایت مشتریان منجر میشود.
۲- اهمیت مهندسی صنایع
با توجه به تحولات اقتصاد جهانی، قدرت رقابت، شرط اساسی مؤفقیت در کسب و کار نوین محسوب میشود که این قدرت رقابتی به استفاده بهینه از منابع در دسترس –شامل مواد، منابع انسانی، ماشین آلات، منابع اطلاعاتی و منابع مالی- وابسته است. در کنار این مسایل توجه به نو آوریها و ارتقاء کیفی محصولات و خدمات که از طریق تلاش برای یافتن طرحهای بهبود یافته و همچنین تحول در فرآیند کسب و کار نیز، بقاء و رشد مؤسسات را در پی خواهد داشت. در نتیجه مهندسی صنایع، ابزار لازم برای حصول اهداف سازمانی را بطور فراگیر و سیستماتیک فراهم می آورد و این نشانگر نقش و اهمیت بالای مهندسی صنایع بعنوان موتور محرّک حرکت سازمانهای امروزی است.
۳- ابعاد محوری مورد انتظار از مهندسین صنایع
۱٫ مهارتها و فنون مهندسی صنایع را که نقشی حیاتی در هر فرآیند بازسازی اقتصاد و اجتماعی دارد، به خدمت گیرد.
۲٫ طیف قابل ملاحظهای از بهبود در بهرهگیری از منابع مالی، انسانی، زمانی و معنوی در دسترس را با استفاده از ابزارهای علمی مدلسازی و شبیهسازی، تحقق دهد.
۳٫ توانایی تدارک سطح هرچه بالاتری از رضایت از خدمات را برای مشتریان در حرفههای گوناگون ایجاد کند.
۴٫ تغییر در میزان راندمان فعالیتهای در حال انجام در سطح کارگاههای اجرایی گوناگون را پدید آورد.
۵٫ بهبود در شرایط عرضه خدمات و ایجاد رفاه بیشتر را با ایجاد ارزش افزوده در فعالیتها و رفع تنگناها و نارساییها ایجاد کند.
۶٫ بهرهگیری از فنون بسیار مقدماتی اندازهگیری کار و زمان و روشسنجی تا گونههای بسیار پیشرفته و مدرن مدیریتی توسط کارکنان مدیریت در سطوح مختلف را در دستور کار خود داشته باشد.
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 20
مطالب مرتبط