پاورپوینت نبوت و نبی شناسی

این پاورپوینت به بررسی مفهوم نبوت و نبی‌ شناسی می‌ پردازد و به نقش پیامبران در هدایت بشر، اهداف بعثت، و تأثیرات فرهنگی و اجتماعی آنان در جوامع بشری اشاره دارد. همچنین شرایط جامعه قبل و بعد از بعثت پیامبران را تحلیل می‌ کند.

پاورپوینت نبوت و نبی شناسی

مقدمه

نبوت یکی از اصول اساسی ادیان الهی است که پیامبران را به‌ عنوان واسطه‌ هایی برای ارتباط میان خداوند و بشر معرفی می‌ کند. پیامبران با دریافت وحی و ارشادهای الهی، به هدایت انسان‌ ها در مسیر حقیقت و یکتاپرستی می‌ پردازند. نبوت به‌ معنای پیام‌ آوری از عالم علوی و رساندن آن به عالم سفلی، نقشی اساسی در روشن‌ سازی راه درست زندگی و تقرب به خداوند دارد. پیامبران نه‌ تنها آموزه‌ های دینی را به بشر عرضه کردند، بلکه با ارائه راه‌ های عملی و اخلاقی، تحولات عمیقی در جوامع بشری ایجاد کردند.

در طول تاریخ، پیامبران با مواجهه با چالش‌ های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، تلاش کردند تا مردم را از گمراهی و جهل به‌ سوی نور و هدایت رهنمون سازند. آنها با ارائه آموزه‌ های الهی، افراد را به تجدید نظر در باورهای غلط و تقویت ایمان فراخواندند. اهداف بعثت پیامبران، بازشناسی فطرت الهی، هدایت مردم به‌ سوی یکتاپرستی و رهایی از بندگی شیطان و خرافات بوده است.

در زمان‌ های مختلف، انسان‌ ها به‌ دلیل غفلت و دوری از راه حق، در فتنه‌ های گوناگونی گرفتار بودند و پیامبران با آوردن وحی الهی و ارائه نشانه‌ های معنوی، این فتنه‌ ها را برطرف کردند. بعثت پیامبران، تحولی بزرگ در تاریخ بشریت به‌ شمار می‌ آید که با آن، اصول اخلاقی و دینی در جامعه ترویج یافت و مسیر سعادت و کمال برای انسان‌ ها روشن شد.

اهمیت و ضرورت موضوع

راه توحید و تقرب به خدا از مسیر نبوت و ولایت می گذرد:
(قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ؛ (ای پیامبر! به مردم) بگو: اگر خدا را دوست دارید، پس مرا تبعیت نمایید تا خدا شما را دوست داشته و گناهانتان را ببخشاید).

تعریف نبوت: حلقه پیوند عاقلانه و عاشقانه میان عرشیان و فرشیان یا پیام آوری از عالم علوی و پیام رسانی به عالم سفلی بدون نقص و خطا

امیرمومنان در اواخر عمر شریف خود همگان را به دو چیز وصیت می کند: َمَّا وَصِيَّتِي فَاللَّهَ لَا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئاً وَ مُحَمَّداً (صلى‏الله‏عليه‏وآله) فَلَا تُضَيِّعُوا سُنَّتَهُ أَقِيمُوا هَذَيْنِ الْعَمُودَيْنِ وَ أَوْقِدُوا هَذَيْنِ الْمِصْبَاحَيْنِ وَ خَلَاكُمْ ذَمٌّ مَا لَمْ تَشْرُدُوا ؛

امّا وصيّت من نسبت به خدا، آن كه چيزى را شريك خدا قرار ندهيد، و نسبت به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم اين است كه، سنّت و شريعت او را ضايع نكنيد. اين دو ستون محكم را بر پا داريد و اين دو چراغ را فروزان نگهداريد. و تا آن زمان كه از حق منحرف نشده‏ايد، سرزنشى نخواهيد داشت، (خطبه 149)

اوضاع جامعه بشری قبل بعثت

خطبه2 : وَ النَّاسُ فِي فِتَنٍ انْجَذَمَ فِيهَا حَبْلُ الدِّينِ، وَ تَزَعْزَعَتْ سَوَارِي الْيَقِينِ، وَ اخْتَلَفَ النَّجْرُ، وَ تَشَتَّتَ الْأَمْرُ، وَ ضَاقَ الْمَخْرَجُ، وَ عَمِيَ الْمَصْدَرُ، فَالْهُدَى خَامِلٌ، وَ الْعَمَى شَامِلٌ. عُصِيَ الرَّحْمَنُ، وَ نُصِرَ الشَّيْطَانُ، وَ خُذِلَ الْإِيمَانُ، فَانْهَارَتْ دَعَائِمُهُ، وَ تَنَكَّرَتْ مَعَالِمُهُ، وَ دَرَسَتْ سُبُلُهُ، وَ عَفَتْ شُرُكُهُ. أَطَاعُوا الشَّيْطَانَ فَسَلَكُوا مَسَالِكَهُ، وَ وَرَدُوا مَنَاهِلَهُ، بِهِمْ سَارَتْ أَعْلَامُهُ، وَ قَامَ لِوَاؤُهُ، فِي فِتَنٍ دَاسَتْهُمْ بِأَخْفَافِهَا، وَ وَطِئَتْهُمْ بِأَظْلَافِهَا، وَ قَامَتْ عَلَى سَنَابِكِهَا، فَهُمْ فِيهَا تَائِهُونَ حَائِرُونَ جَاهِلُونَ مَفْتُونُونَ، فِي خَيْرِ دَارٍ، وَ شَرِّ جِيرَانٍ؛

خدا پيامبر اسلام را زمانى فرستاد كه مردم در فتنه‏ها گرفتار شده، رشته‏هاى دين پاره شده و ستون‏هاى ايمان و يقين ناپايدار بود. در اصول دين اختلاف داشته، و امور مردم پراكنده بود، راه رهايى دشوار و پناهگاهى وجود نداشت، چراغ هدايت بى نور، و كور دلى همگان را فرا گرفته بود. خداى رحمان معصيت مى‏شد و شيطان يارى مى‏گرديد، ايمان بدون ياور مانده و ستون‏هاى آن ويران گرديده و نشانه‏هاى آن انكار شده، راه‏هاى آن ويران و جاده‏هاى آن كهنه و فراموش گرديده بود. مردم جاهلى شيطان را اطاعت مى‏كردند و به راه‏هاى او مى‏رفتند و در آبشخور شيطان سيراب مى‏شدند. با دست مردم جاهليت، نشانه‏هاى شيطان، آشكار و پرچم او بر افراشته گرديد. فتنه‏ها، مردم را لگد مال كرده و با سم‏هاى محكم خود نابودشان كرده و پا بر جا ايستاده بود. امّا مردم حيران و سرگردان، بى خبر و فريب خورده، در كنار بهترين خانه (كعبه) و بدترين همسايگان (بت پرستان) زندگى مى‏كردند. ت دشتی

پیام ها:

امام می فرماید مردم و جامعه عصر جاهلیت دچار فتنه های سخت بود که برخی از شاخصه های آن عبارتند از:
1)نابسامانی و ناهنجاریهای دینی و سست شدن باورهای آن؛ (تَزَعْزَعَتْ سَوَارِي الْيَقِينِ)
2)اختلاف و تشتت در اصول دین و باورهای بنیادین؛ (وَ اخْتَلَفَ النَّجْرُ، وَ تَشَتَّتَ الْأَمْرُ)
3)غبارافکنی بمنظور مجهول ماندن سرچشمه و مرجع سعادت و هدایت؛ (وَ ضَاقَ الْمَخْرَجُ، وَ عَمِيَ الْمَصْدَرُ، فَالْهُدَى خَامِلٌ، وَ الْعَمَى شَامِلٌ)

عواقب فراروی جامعه فتنه گون:

سرگشتگی، گمراهی، جهل و عذاب و در نهایت خدانافرمانی و شیطان پرستی؛(عُصِيَ الرَّحْمَنُ، وَ نُصِرَ الشَّيْطَانُ)
با بعثت نبی اکرم این وضع تغییر کرده و جامعه بشری وارد مرحله نوینی از حیات شد یعنی ناهنجاریهای رفتاری و اخلاقی اصلاح ، اختلاف و نزاعها تبدیل به همدلی و معارف ناب اسلامی از سوی پیامبر به مردم ارائه گردید.


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 21

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط