این تحقیق در مورد بمب های شیمیایی می باشد و تعریف ، تاریخچه و انواع سلاح های شیمیایی و تأثیرات آن ها را مورد بررسی قرار می دهد.
مقدمه
ابزارها یا موادی شیمیایی هستند که به وسیله آنها مثلاً با انفجار بمبی که حاوی مواد سمی و یا شیمیایی هستند انسان ها و یا سربازان دشمن را هدف قرار می دهند که به آن مواد آلوده می شوند و به انواع بیماریها و یا بیماری های مخصوص به همان مواد دچار می شوند.اسلحه شیمیایی به آن دسته از جنگ افزارها گفته می شود که در آنها یک یا چند ماده شیمیایی برای کشتن و یا ناتوان کردن انسان ها به کار می رود. ماده شیمیایی را در مخزن هایی کوچک یا بزرگ انبار می کنند که به وسیله انسان یا وسیله ای موتوری حمل می شود و پس از شلیک و انفجار ماده شیمیایی را می پراکند. با راکت یا هواپیما هم آن مخزن ها را پرتاب می کنند.
تاریخچه:
نخستین بار در جنگ جهانی اول این جنگ افزار به کار برده شده است. در جنگ جهانی دوم کاربرد چندانی نیافته است اما در جنگ ویتنام نیروهای آمریکایی آن را بسیار گسترده به کار می برده اند که بمب های آتش زای ناپالم (اغلب بنزین ژلاتینه شده… تا به هدف بچسبد و بهتر بسوزاند) معروف ترین آن ها بوده است.
جنگ افزارهای شیمیایی را می توان به جنگ افزارهای دارای سم های چشمی، بینی و دهانی، ریه ای و یا پوستی تقسیم کرد، بسته به آن که به کدامیک از اندام ها تأثیر می گذارد. برخی از گونه های عصبی آن کشنده است و بسیار زود انسان ها را از پا در می آورد، برخی دیگر تنها برای مدتی کوتاه یا بلند ناتوان می سازد. برخی از گونه های آن اگرچه کشنده نیست اما ناتوانی های جسمی ماندگار پدید می آورد و زندگانی را بسیار سخت می کند.
گونه هایی از آن در افزارهای پلیس ضد شورش هم به کار برده شده است و اعتراض های گسترده ای به دنبال آورده است.جنگ افزارهای شیمیایی مانند بمب های اتمی و میکروبی در رده سلاح کشتار جمعی رده بندی می شود و کوشش نیروهای ضد جنگ و صلح خواه و سازمان های مدنی و شهروندی همواره برای ممنوع ساختن آن ها بوده است.
۱۳۷ دولت در سال ۱۹۹۳ پیمانی را امضا کردند که تکامل، تولید و انبار کردن جنگ افزارهای شیمیایی را ممنوع می کرد و از دولت ها می خواست در یک دوره ده ساله، یعنی تا سال ۲۰۰۳، همه جنگ افزارهای شیمیایی انبار شده را نابود سازند.حکومت صدام در جنگ عراق و ایران این گونه جنگ افزار برای کشتار جمعی را نه تنها در آوردگاه ها برای کشتن سربازان بلکه در روستاها و شهرها نیز به کار می گرفت .امروزه انتشار دستورهای ساخت و انبار کردن جنگ افزارهای شیمیایی کاری جنایت کارانه است و انساندوستان نگران دستیابی تروریست ها و آدم کشان به چنان جنگ افزارها هستند.
بمب شیمیایی چیست؟
سال هاست که از پایان جنگ تحمیلی می گذرد اما هنوز که هنوز است بسیاری از مجروحان شیمیایی در میان ما زندگی می کنند و بسیاری دیگر سال ها پیش از جمع ما خارج شدند و به مقام رفیع شهادت رسیده اند . بر اساس آمار به دست آمده امروز حدود صد وبیست هزار مجروح شیمیایی در میان ما زندگی می کنند که حال بسیاری از آنها نیز وخیم است . ما در این نوشته قصد داریم با دیدی زیست شناختی کمی از سختی های زندگی جانبازان شیمیایی را به شما معرفی کنیم . مطمئنا ً ما نمی توانیم همه ی سختی ها و رنجی های را که یک جانباز شیمییایی در راه خدمت به وطنش متحمل شده و میشود به شما معرفی کنیم ولی در این راه همه ی تلاش خود را می کنیم .
این اثر مانند بقییه کار های آدمی خالی از اشکال نمی باشد . اگرشما در این نوشته با اشتباه یا اشکالی روبرو شدید خواشمند است این اشتبا ه را به ما گوشزد فرمایید .
فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه
بمب شیمیایی چیست؟
تاریخچه ی استفاده از عوامل شیمیایی
انواع سلاح های شیمیایی
عوامل سمی کشنده
عوامل تاولزا
عوامل خون
عوامل اعصاب
عوامل خفه کننده
واژه نامه
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 14
مطالب مرتبط