این تحقیق در مورد دروغگویی کودکان می باشد که به طور کامل پدیده ی دروغگویی در کودکان را بررسی نموده و دلایل ، نشانه ها و آثار آن را بیان می نماید. این تحقیق به دانشجویان رشته های روانشناسی ، علوم تربیتی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
یکی از نکات مهم تربیتی جلوگیری از دروغگویی کودکان است. این مسئله در اغلب خانواده ها مطرح است و پدران و مادران البته نه در دوران خردسالی کودک بلکه از حدود سن تمیز از آن شدیداً رنج می برند.
پایه گذاری این لغزش و خوی ناپسند از همان دوران کودکی است. در روزهای اول که بنا به علل اجتماعی و احیاناً غریزی طفل دروغ می گوید و راه حیله در پیش می گیرد ، والدین با موضع تشویق و خنده و شعف از او استقبال می کنند . غافل از این که همین امرموجب رشد و پرورش این حالت نابهنجار می شود.
تعریف دروغ
دروغ بیان سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست. معمولاً آن کس که دروغ می گوید آگاهانه به تحریف حقیقت می پردازد و امری را تأیید می کند که وجود خارجی ندارد. البته چنین امری همه گاه در باره کودکان صادق نیست. زیرا بعدها خواهیم دید که بسیاری از کودکان خردسال و آنها که در مرز سن تمیز هستند گاهی بین تخیل و واقعیت فرقی نمی گذارند و سخنی می گویند که به نظر ما دروغ است. دروغگوئی کودکان ممیز معمولاً با زمینه سازی ها و تدابیری اندیشیده است و در آن نقشه کشی و حساب مطرح است و طفل آن را به خاطر وصول به هدف و مقصدی مورد استفاده قرار می دهد .
صورتهای دروغ
دروغ گاه به صورت تحریف حقیقت است و زمانی به صورت وارونه نشان دادن آن . گاه به صورت گزافه گویی است و گاه به گونه ی بیان یک مسئله و زمانی به صورت سکوت در آن باره. مثلاً به هنگامی که درباره کودکی نزد فرد بزرگسالی تعریفی می شود و سخنی ذکر می گردد که او واجد آن نبوده و درعین حال بدان گوش فرا داده و در برابرش سکوت می کند به حقیقت ، او به نوعی مرتکب دروغ شده است .
هدف از دروغ
معمولاً هدف از دروغ گمراه کردن طرف مقابل و یا مشتبه کردن امری بر دیگری است تا در سایه آن به هدف و مقصدی که مورد نظر است برسد . آن کس که دروغ می گوید معمولاً قصد دارد بر اثر آن به اغفال و فریب دیگران بپردازد و آنها را گول بزند ، آن چنان که واقعیت ها را در نیابند و دست او را تا رسیدن به مقصد باز گذارند . این هدف یا اهداف ممکن است متعدد و گوناگون باشد . از جمله نجات از مجازات ، کسب منافع مورد نظر ، جلب نظر و عنایت دیگران که به نحوی در زندگی و سعادت او نقشی دارند . آدمی از طریق دروغ گویی موفق می شود فردی را که به گونه ای می تواند برایش خیر و سعادت بیافریند خام کرده و او را به خود مؤمن بسازد و به پیش رود .
فهرست مطالب
مقدمه
تعریف دروغ
صورتهای دروغ
هدف از دروغ
دروغ نشانه چیست ؟
آثار دروغگوئی در فرد
دروغ از دید شرع و اخلاق
خطر و زیان دروغ
ضرورت درمان
یادگیری دروغ
عوامل و انگیزه های دروغ
امکان اصلاح دروغگویی
راههای درمان و اصلاح
هشدارها در اصلاح دروغ
دروغ در چه کسانی بیشتر است ؟
تذکری به والدین و مربیان
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 24
مطالب مرتبط