این تحقیق در مورد اختلالات خلقی و اسکیزوفرنی می باشد که به مقایسه این دو اختلال روانی پرداخته و شباهت ها و تفاوت های آنها را با یکدیگر مورد بررسی قرار می دهد. این تحقیق به دانشجویان رشته های روانشناسی ، علوم تربیتی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
درباره ی این موضوع که آیا اسکیزوفرنی و اختلالهای خلقی باهم متناقض هستند یا اینکه برخی افراد نشانه های هردو اختلال را دارند مجادله ی مهمی وجود دارد. بلوبر معتقد بود صرف نظر از شدت آشفتگی خلقی درمانجو تشخیص اسکیزوفرنی باید حق تقدم داشته باشد.
شاید از خودتان بپرسید اگر آشفتگی خلقی برای این تشخیص خیلی مهم است چرا به این اختلال برچسب اختلال خلقی زده نمی شود. علت آن این است که در طول مدت نشانه های فعال یک دوره ی حداقل 2 هفته ای وجود دارد که در این مدت فرد نشانه های خلقی بارز ندارد بلکه همچنان نشانه های روان پریشی مانند توهمات و هذیانها را دارد. برای بیشتر روشن شدن این مسئله در زیر به بیان ویژگی های هر گروه می پردازیم:
اختلال خلقی
اختلال خُلقی به نوعی از اختلالات روانی اطلاق میشود که با تجربه افسردگی یا شیدایی (یا هر دو) تعریف میشود. اختلالات خلقی شامل دو ردهٔ اصلی افسردگی تکقطبی و اختلال دوقطبی هستند.
تقریباً این نوع اختلالات و مشكلات روانی از شایعترین انواع ناراحتی های روانی است كه در تمام سنین دیده می شود . این اختلالات روانی ممكن است از خفیف ترین شكل آن مثلاً یك نوع افسردگی خیلی ساده و جزئی و گذرا باشد یا از نوع حالت های خیلی شدید ، پیشرفته ، طولانی و عود كننده. این گروه از بیماری های روانی ممكن است با علت شناخته شده و معلوم عارض شود. مانند افسردگی های شدید به دنبال از دست دادن عزیزان یا اتفاقات ناگوار و یا ورشكستگی های مالی.
اختلالات خُـلقی شامل بیماری های زیر می باشد مانند:
افسردگی ، اضطراب ، اختلالات دو قطبی ، خـُلق متغیر و افسرده و یا شاد. اصولاً خـُلق در افراد سالم و نرمال ، در حالت معمول و طبیعی قابل كنترل توسط خود فرد است ولی چنانچه خُـلق توسط شخص ، غیر قابل كنترل باشد تغییر خلق عارض می شود . اگر خلق بالاتر از حد متعادل برود حالت سرخوشی ، و اگر از حد متعادل پایین تر بیاید افسردگی عارض می شود . پس شخص عادی قادر به كنترل عواطف خود است ولی فرد بیمار، اختیار و كنترل بر عواطف خود ندارد.
البته ممكن است علائمی كه در افزایش خلق یعنی حالات سرخوشی ، و علائمی كه در كاهش خلق یا افسردگی ذكر شد در یك فرد ، در ادوار مختلف زندگی مشاهده شود كه البته این دو گروه ، علائم هم زمان نمی باشند . ممكن است هر تعداد از علائم در دوره ای مخصوص به خود ، در فرد ظاهر شود یعنی تعدادی از علائم ، مربوط به بالا بودن خـُلق در حالت سرخوشی ، و گروهی از علائم مربوط به پایین بودن خلق یا حالت افسردگی در فرد مشاهده شود واگر در فردی این حالات به تناوب عارض شود و عود كننده باشد این حالت را اختلال خـُلقی دو قطبی – یا خـُلق ادواری می نامند كه مرحله شدید آن را در گذشته “جنون ادواری” می گفتند .
فهرست مطالب
مقدمه
اختلال خلقی
اختلالات خُـلقی شامل بیماری های زیر می باشد
میزان شیوع اختلالات خلقی
علت شناسی
انواع اختلالات خلقی
اختلال افسردگی اساسی
اختلال دو قطبی
اسکیزو فرنی
اسکیزوفرنی حاد
اسکیزوفرنی مزمن
علایم اسکیزوفرنی
علایم مثبت
توهم
اختلال اسکیزوافکتیو
علت اختلال اسکیزوافکتیو
درمان اختلال اسکیزوافکتیو
جمع بندی
نشانه های لازم در اختلالات خلقی
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 14
مطالب مرتبط