تره سبزى خوردنى برگى است که خوردن آن منافع فراوانى دارد.
سبزی تره ضد عفونى کننده روده ها و مدر است و براى معالجه روماتیسم و بیمارى هاى کبدى مفید است.
ضماد سبزی تره براى نرم کردن ورمها مفید است
خواص بیشمار سبزی تره :
تره از نظر طبیعت طبق نظر حکماى طب سنتى خیلى گرم و به طور متوسط خشک است خواص آن گرم کننده و بازکننده انسدادها و گرفتگى ها و لطیف کننده است.
اگر برگ سبزی تره را با سرکه مخلوط و در آن له کرده و به پیشانى بمالند خونریزى از بینى را قطع مى کند. خوردن تره پاک کننده قصبه ریه و بازکننده گرفتگى هاى کبد و مقوى هاضمه و کمر و ملین است.
سبزی تره ترشح ادرار و حیض را زیاد مى کند یعنى مدر است و قاعده آور اگر با طعام و بعد از طعام خورده شود کمک به هضم غذا کرده مانع ترش شدن غذا مى شود و مزاج را لینت مى دهد و نیروى جنسى را تقویت مى کند.
خوردن آب تره به قدر ۱۵ گرم خون بواسیر را قطع مى کند و اگر با عسل خورده شود محرک نیروى جنسى است.
سبزی تره براى بیمارى هاى سرد و ترسینه و ورم هاى ریه و نرم کردن آنها مفید است و با آب جوشانده جو و یا پخته تره با جو براى درد سر، سینه، تنگى نفس و پرورده تره در سرکه بازکننده گرفتگى کبد و طحال و خوردن برگ پخته آن براى بواسیر مفید است.
شیاف برگ کوبیده سبزی تره به تنهایى یا با داروهاى مناسب براى خشک کردن رطوبتهاى رحم نافع است.
مالیدن پخته سبزی تره براى بواسیر و قطره آنکه با روغن گل و سرکه مخلوط شده باشد در گوش براى کاهش درد گوش مفید است.
اگر تره را با کندر و سرکه مالیده و در بینى بریزند براى بند آمدن خونریزى از بینى نافع است.
ضماد تره براى گزیدن افعى و خوردن آن با آب عسل نیز براى خنثى کردن سموم جانوران نافع است.
ضماد تره با سماق براى مخملک و زگیل و با نمک براى التیام زخمهاى بد مفید است.
توصیه در مورد سبزی تره :
تره از پیاز دیرهضم تر و نفاخ تر است و خون را مى سوزاند و بینایى چشم را کاهش مى دهد و لثه را خراب مى کند و براى گرم مزاجان مضر است از این نظر باید با گشنیز و کاسنى تازه خورد.
منبع: میر حیدر، حسین، معارف گیاهى، ۸جلد، دفتر نشر فرهنگ اسلامى – تهران، چاپ: هفتم، ۱۳۸۵ ه.ش.
استفاده از مطالب سایت بدون ذکر منبع طبق ماده ۱۲ قانون جرائم رایانهای مورد پیگیری قرار خواهد گرفت
مطالب مرتبط