این تحقیق در مورد نگهداری حیوان خانگی می باشد و به طور کامل به این مبحث از دیدگاه اسلام می پردازد.
چکیده
در آموزههای دینی و سیرۀ پیشوایان دین در رابطه با مسئلۀ نگهداری حیوانات خانگی از قبیل خروس، مرغ، گوسفند، بز ماده شیرده و کبوتر و حتی مواظبت از گربه روایاتی به دست ما رسیده است که وجود این روایات استحباب و ثواب در امر نگهداری اینگونه حیوانات را میرساند، لذا نگاه دقیق دین و آموزهای اسلامی به امر نگهداری حیوانات خانگی میتوان مبیّن اهتمام آموزههای دینی به بهرهگیری از فواید مادی و معنوی حیوانات خانگی و نیز رعایت حقوق حیوانات باشد.
نگهداری حیوانات خانگی یا باغی مانند سگهای نگهبان سگهای گله به افراد زیادی یاری می رساند و شادی را به همراه می آورد. و این مسئله برای حیوانات زیادی یک خانه دوست داشتنی و یک زندگی خوشایند فراهم می کند. برخی از گونه های حیوان های خاص – به عنوان مثال سگ ها و گربه ها پرندگانی مانند قناری ها و از این قبیل- دارای سابقه ای طولانی همراهی با انسان ها هستند و نگهداری این حیوانات به لحاظ اخلاقی خوب است، چرا که این طبیعی ترین و مناسب ترین راه برای زندگی این حیوانات است.
در واقع، مجبور کردن این چنین حیواناتی برای زندگی در یک محیط وحشی که برای آنها نامناسب است، از نظر اخلاقی اشتباه است. پذیرفتن یک حیوان که هیچ خانه ای ندارد و ممکن است در غیر این صورت نابود شود، به وضوح از نظر اخلاقی خوب است. اما مشکلات اخلاقی مربوط به نگهداری حیوانات به عنوان حیوانات خانگی وجود دارد – اگر حیوان به خوبی مراقبت نشود یا اگر حیوان نامناسبی به عنوان یک حیوان خانگی نگهداری شود، به وضوح مشخص می شود.
کلیدواژه: حیوان خانگی ، اسلام ، نگهداری حیوانات
مقدمه
مقولۀ نگهداری حیوانات خانگی در منزل ازجمله اموری است که در وهلۀ نخست حاکی از اهتمام آموزههای دینی به رعایت حقوحقوق حیوانات است، لذا روایات متعددی در این مسأله از باب استحباب واردشده است؛ بدین نحو که پیامبر اکرم(ص) و ائمۀ معصومین(ع) همگان را به این امر دعوت نمودند و آثار و فوایدی را نیز برای آن ذکر نمودهاند، اما پرسش کلیدی در این است که در عصر و زمانهای که سبک زندگی مردم به حالت آپارتماننشینی و در حد و اندازۀ چند ده متر واحد مسکونی خلاصه شده است و فضای پرتراکم شهری و آسمانخراشهای غولپیکر بر آسمان شهرها سایه افکنده است، آیا بازهم میتوان ورود حیوانات خانگی در محیط غیرطبیعی را برای نگهداری از این حیوانات تجویز نمود؟ آیا دور کردن حیوانات از محیط حیوانی و در تنگنا قرار دادن این مخلوقات زبانبسته در محیط انسانی در شهرها با اهداف اولیۀ سفارشات ائمۀ اطهار(ع) مبنی بر لزوم رعایت حقوق انسانها و نیز رعایت حق حیوان و عدم ظلم و اجتناب از اذیت و آزار حیوانات در تضاد قرار ندارد؟
فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
نگهداری حیوانات خانگی از منظر دین
واکاوی چرائی نگهداری حیوانات خانگی از منظر دین
استحباب و برکت
حق حیات
رفع بلا
نگهداری حیوانات و فواید معنوی
تعدیل آموزههای دینی در برابر مصالح و مفاسد عقلی
تغایر جغرافیایی سبک زندگی سنتی و مدرن
مغایرت فضای جامعه با حفظ حقوق حیوانات
نگهداری از حیوانات خانگی موجب عسرو حرج در جامعه
استفتائات در مورد خرید و فروش حیوانات
نتیجه گیری
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 21
مطالب مرتبط