تحقیق در مورد دستگاه پت اسکن و کاربرد آن در پزشکی

تحقیق در مورد دستگاه پت اسکن و کاربرد آن در پزشکی

این تحقیق در مورد دستگاه پت اسکن می باشد و به صورت کامل ، به معرفی این دستگاه پرداخته و به طور بسیار کامل، آن را مورد بررسی قرار می دهد.

چکیده
امروزه تصویربرداری پزشکی یکی از واژه های بسیار معمول و آشنایی است که همه ما با آن به نحوی مواجه هستیم ، شاید برای برخی از ما چگونگی روش های تصویربرداری و دانستن اینکه چگونه یک تصویر از عضوی از بدن برای پزشک قابل بررسی خواهد بود و اینکه دقیق ترین  و کارآمدترین آن ها کدام هستند و چه معایب و مزایایی را به همراه دارند ، این تحقیق با هدف بررسی همه عوامل فوق و معرفی دستگاه های تصویربرداری با بیانی ساده  و در  عین حال  جامعی که دارد و پیشرفت هایی که دانش بشر در آن تاثیر گذار بوده است می پردازد . امید است گامی مفید در زمینه  شناخت بهتر از پیشرفت های علمی و دنیای پزشکی  برداشته  باشیم.

مقدمه
دستگاه (PET: Positron Emission Tomography) بعبارتی دستگاه برش نگاری با نشر پوزیترون یکی از سیستمهای پیشرفته تصویربرداری میباشد که توانمندیهای بی نظیری  در تشخیص بیماریهای سرطان، مغز و اعصاب وقلب و عروق دارد. بدلیل نیمه عمر بسیار کم مواد رادیواکتیو کاربردی در PET  ،تولید رادیوداروها باید توسط سیکلوترون در مجاورت مرکز PET ویا درمحلی نزدیک آن انجام شود. بزرگترین مزیت پت اسکن ،در مقایسه با  MRI اسکن و یا گرافی با اشعه  ایکس، این است که میتواند عملکرد بدن بیمار را نسبت به آنچه به ظاهر سالم  می آید نشان دهد.

بطور کلی، تصویربرداری به دو روش امکان پذیر است:
1. آناتومیکال ( در MRI، CT )
2. فانکشنال ( در PET, SPECT )

در مورد آناتومیکال تنها آناتومی اندامها قابل مشاهده بوده و بنابراین یک ضایعه هنگامی قابل تشخیص است که خصوصیات فیزیکی آن تغییر کرده باشد (مثلا ضریب جذب اشعه ایکس بافت در تصویر برداری CT و یا دانسیته پروتونی آن در تصویربرداری MRI  تغییر کرده باشد ). در صورتی که اگر مشخصات فیزیکی یک ارگان آن قدر تغییر کرده باشد که در تصویر برداری CT  قابل مشاهده باشد ، عملا اجرای درمان های زود هنگام و به موقع غیرممکن خواهد بود.

اما در روش تصویربرداری فانکشنال، عملکرد و فعالیت متابولیکی بافت قبل از تغییرمشخصات فیزیکی آن قابل مشاهده است. تغییرات متابولیکی مدتها قبل از تغییرات فیزیکی آغاز شده و بنابراین تصویربرداری فانکشنال امکان اجرای درمانهای زودرس را قبل از پیشرفت بیماری فراهم می کند. گرچه امروزه امکان انجام روش های functional MRI وfunctional CT نیز وجود دارد، اما حساسیت این روش ها هنوز بسیار پایین تر از استاندارد های ایده آل در پزشکی هسته ای است.

تاریخچه
پت اسکن اول بار در دانشگاه سنت لوییس واشنگتن درسال ۱۹۷۵ توسط مایکل فلپس اختراع گشت در این سیستم یک عنصر رادیواکتیو با نیمه عمرکوتاه که با گرفتن پوزیترون متلاشی میشود )که به لحاظ شیمیایی ملکول فعال متابولیک محسوب میشود( به بدن بیمار تزریق میگردد و پس از وقفه کوتاهی ) جهت پخش مواد در سیستم گردش بدن(  بیمار جهت تصویرگیری به داخل دستگاه اسکن منتقل میشود. مولکولی که بدین منظوراستفاده میشود فلوئورو دی اکسی گلوکز(FDA- 18) امروزه دستگاههای پت در بیمارستانها در سرتاسردنیا و نیز در آشکارسازی و تحقیقات در زمینه هایی همچون ناراحتی های مغز واعصاب مثل روانگسیختگی،پارکینسون ،الزایمر وآنکولوژی کاربرد وسیع دارند.

از سال ۲۰۱۳ درکشورمان دو دستگاه پت اسکن مشغول به کارمی باشد، که یکی در بیمارستان دکتر شریعتی ، و دیگری دربیمارستان مسیح دانشوری بیمارپذیرش می نمایند.

فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
تاریخچه
اصول تصویربرداری PET (Positron Emission Tomography)
انواع برخورد فوتون با ماده
پدیده های همزمانی (Coincidence Events)
دتکتورو PMT
میدان دید Field of View (FOV):
ویژگیهای یک دتکتور مناسب
پارامترهای متمایزکننده یک سیستم PET
PET/CT در مقایسه باPET
ترکیب تصاویر آناتومیکال و فانکشنال درPET/CT
آرتیفکت هایPET/CT
خلاصه فرآیندPET/CT
پارامترهای مهم در زمان کل تصویربرداری PET/CT
سیکلوترون
میدان مغناطیسی Magnet Pole))
منبع یون Ion Source))
RF System (DEE)
هدف Target))
سیستم استخراجExtraction System) )
سیستم خلاءVacuum System))
سیستم خنک کنندهCOOLING SYSTEM) )
ماژول سنتز Synthesis Module))
قسمت های سیستم تصویربرداری PET
کریستال سوسوزن (Scintillator Crystal)
مبدل نور به سیگنال
تقویت کننده سیگنال
سیستم اندازه گیری زمان (Timing circuit)
مدارهای سخت افزاری پردازش اطلاعات و کنترل سیستم
سپتا (Septa)
محافظ آشکار سازها (Detector Shield)
منبع رادیواکتیو اسکن عبوری (Transmission Scan Source)
محفظه نگهداری منبع رادیواکتیو (Source Container)
سیستم روباتیک ((Robotic System
سیستم پروسس و کنترل نرم افزاری  (Workstation & Control)
نحوه کار پت اسکن
کاربرد پت اسکن
تشخیص زود هنگام سرطان
بیماری های مغزی
آلزایمر
صرع
پارکینسون
ارزیابی بیماری قلبی عروقی (مرتبط با قلب)
چرا پت اسکن مورد نیاز است؟
در طول پت اسکن چه اتفاقی می افتد؟
چه کسی نباید پت اسکن نماید؟
مزایا و معایب کاربرد پت اسکن
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 39

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط