این پروپوزال در مورد بررسی امامت حضرت علی از نظر حدیث منزلت (رشته الهیات) می باشد. پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی
مقدمه
از احادیث قطعی نزد محدثان شیعه و اهل سنت که نشانگر جایگاه والای امیر مؤمنان علی و بیانگر امامت و خلافت آن جناب است، حدیث منزلت میباشد. این حدیث شریف در کهنترین نوشتههای حدیثی، تاریخی، رجالی و در پی آنها کلامی یادداشت شده و به یادگار مانده است.
در این حدیث شریف، پیامبر خطاب به امام علی فرمود: «أمَا تَرْضَی أن تَکونَ مِنِی بِمَنزِلَة هَارُونَ مِن مُوسی» (آیا راضی نیستی که برای من، همانند هارون نسبت به موسی باشی؟)
در این حدیث پیامبر اشاره به مقام هارون برای موسی دارند و خداوند متعال از زبان موسی فرمود: «وَقَالَ مُوسَی لأَخِیهِ هَارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَأَصْلِحْ وَلاَ تَتَبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ» و فرمود: «وَاجْعَل لی وَزِیرًا منْ أَهْلِی هَارُونَ أَخِی شْدُدْ بِهِ أَزْرِی وَأَشْرِکهُ فِی أَمْرِی کی نُسَبحَک کثِیرًا وَنَذْکرَک کثِیرًا إِنک کنتَ بِنَا بَصِیرًا» و فرمود: «وَ أَخِی هَارُونُ هُوَ أَفْصَحُ مِنی لِسَانًا فَأَرْسِلْهُ مَعِی رِدْءًا یصَدقُنِی» و مانند آن آیاتی دیگر. لذا حدیث منزلت، تمام این موقعیتها را که برای حضرت هارون نسبت به موسی ثابت شده است، برای امیرالمؤمنین نسبت به خاتم پیامبران حضرت رسول اکرم به جز نبوت، ثابت میکند.
پس این حدیث از جهت دلالت و سند، دلیل قطعی دیگر بر امامت بلافصل حضرت علی بعد از پیامبر اکرم و یکی از مهمترین فضیلتهای حضرت امیرالمؤمنین و یکی از برهانهای قاطع و دلایل تابان بر جانشینی و امامت امام علی است.
این حدیث در نهایت درستی و استواری و شهرت است که به طور مستفیض، بلکه متواتر از پیامبر نقل شده است. حتی بخاری و مسلم که همواره در جهت پوشاندن فضیلتها و منقبتهای والای امیرالمؤمنین میکوشند، آن را نقل کردهاند و به تبعیت از آن دو، دیگر محدثان اهل سنت نیز بر آن اتفاق نظر داشته و در صحیح و مسندها و جوامع خود آوردهاند. لکن اهل سنت، بعد از آن که نتوانستند حدیث منزلت را از حیث سند مخدوش کنند، در دلالت آن بر امامت و خلافت بلافصل امام علی بعد از رسول اکرم ایراداتی گرفته و شبهاتی را مطرح میکنند و تلاش کردهاند تا دلالت این حدیث را زیر سؤال ببرند.
فهرست مطالب:
مقدمه
بیان مسئله
پیشینه تحقیق
ضرورت و اهمیت موضوع
اهداف تحقیق: اهدف اصلی و فرعی
سوالات تحقیق: سوالات اصلی و فرعی
فرضیات تحقیق: فرضیات اصلی و فرعی
روش تحقیق
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 14
مطالب مرتبط