این پاورپوینت به بررسی اصول و مباحث حسابداری میانه 1 پیام نور پرداخته و شامل مباحثی همچون اصول و مفاهیم پایه حسابداری، ثبت و تجزیه و تحلیل معاملات مالی، حسابداری دارایی ها، بدهی ها و حقوق صاحبان سهام است.
حسابداری میانه یک
تالیف مهدی مشکی و عبدالکریم مقدم انتشارات دانشگاه پیام نور تهیه کننده عبدالکریم مقدم
جایگاه درس
این درس در نیمسال چهارم رشته حسابداری و بعد از گذراندن درس اصول حسابداری 3 باید گذرانده شود.
فصل اول
بسط و تکامل مبانی نظری و عملی
حسابداری و گزارشگری مالی
هدف کلی
آشنایی با مفهوم حسابداری و اصول و قواعد حاکم بر آن
مقدمه
شکی نیست که هر گونه تصمیم گیری درست برای سرمایه گذار در سطح بنگاههای اقتصادی و تخصیص بهنیه منابع کمیاب در جامعه مستلزم وجود اطلاعات مالی شفاف، کافی و قابل مقایسه می باشد..
تعریف حسابداری
یکی از تعاریفی که از حسابداری شده است، آن را «زبان تجارت» نامیده است علل انجـــــــام چنین نامگذاری متفاوت است. از یکسو در حسابـــداری نیز همانند یک زبان خارجی، برخی از قواعد،قطعی و صریح بوده و در خصوص برخی دیگر اختلاف نظر بین علمــــا حسابداری وجود دارد
تعربف دیگری بیان می کند که «حسابداری عبارت از مجموعه قواعد و روشهایی است که با به کار گیری آنها، اطلاعاتی مالی و اقتصادی یک واحد اقتصادی جمع آوری، ثبت، طبقه بندی و به شکل گزارش های مالی تخلیص می شود تا جهت اتخاذ تصمیم در اختیار اشخاص ذینفع قرار گیرد».
یکی دیگر از تعاریف انجام شده از حسابداری، تعریفی است که انجمن حسابداری آمریکا – (AAA) از حسابداری ارائه می نماید.
« حسابداری فرایندی تشخیص، اندازه گیری و گزارش اطلاعات مالی است که برای استفاده کنندگان اطلاعات مزبور، امکان قضاوت و تصمیم گیریهای آگاهانه را فراهم می سازد».
استفاده کنندگان از اطلاعات مالی را به طور کلی به دو دستة متمایز می توان تقسیم نمود:
1- استفاده کنندگان داخلی
2- استفاده کنندگان خارجی
از تعاریف بسیار معتبر و نسبتاً جدید حسابداری، تعریفی است که در آن عنوان شده: « حسابداری یک سیستم اطلاعاتی است که اطلاعات مالی مربوط به واحدهای اقتصادی را اندازه گیری، پردازش و گزارشگری می نماید».
اطلاعات مزبور به استفاده کنندگان اجازه می دهد تا از بین روشهای مختلف استفاده از منابع کمیاب در اداره فعالیتهای اقتصادی و تجاری، روشی معقول را انتخاب نمایند.
اصول و مفاهیم حسابداری
. اصول حسابداری بر خلاف اصول علوم پایه و طبیعی که از قوانین طبیعت ناشی شده و منتج از مشاهده و تجربه قابل تکرار و سنجش می باشد، عمدتاً برخاسته از میثاقها، قواعد و رویه هایی است که مورد قبول و پذیرش بیشتر حسابدارن و مجامع حرفه ای حسابداری است.
بنابراین می توان گفت که شرط اصلی در مورد اعتبار اصول و مفاهیم حسابداری، پذیرفته شدن آن توسط حسابداران بوده که مفهوم قابلیت پذیرش اصول خود به سه ویژگی مهم مربوط بودن، عینی بودن و عملی بودن استوار می باشد.
اصول حسابداری در هر کشوری بر حسب نیاز ها و میزان توسعه یافتگی آن کشور توسط مجامع حرفه ای حسابــــداری تدوین می گردد.
هیئت توین استانداردهای مالی حسابداری از سال 1973 با ترکیبی تازه و با حضور متخصصانی از نهادهای مختلف کار خود را اغاز کرد تا جایگزین هیئت تدوین اصول حسابداری گردد. فعالیتهای هیئت مزبور همجنان ادامه داشته و در طی این مدت بیانیه های متعددی را در حوزه مسائل مالی و حسابداری منتشر کرده است.
اگر چه در مورد طبقه بندی اصول و مفاهیم حسابداری تحت عناوین مفروضات، اصول و امثالهم اتفاق نظر وجود ندارد و لیکن یکی از طبقه بندیهای معمول از اصول حسابداری به شرح زیر قابل ارائه می باشد.
الف) مفاهیم (مفروضات) بنیادی حسابداری
ب) اصول حسابداری
ج) اصول (میثاقهای) محدود کننده حسابداری
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 404
مطالب مرتبط