این تحقیق در مورد طب سنتی می باشد و بهترین روش های درمان انواع بیماری ها ، با استفاده از طب سنتی را بیان می نماید. این تحقیق به دانشجویان رشته های کشاورزی ، زراعت ، باغداری ، داروسازی ، داروشناسی و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
مقدمه
طب سنتی طبی به حساب میآید که علاوه بر پیشگیری از بیماریها به درمان آن نیز میپردازد، حکیم بوعلیسینا بر این عقیده بود: “اگر طبیب در درمان بیمار خود از اصلاح غذای او آغاز نکند، گویی بر کشتن وی جرئت یافته است”.
تغذیه صحیح در حفظ و تداوم سلامت روح و جسم انسان اهمیت زیادی دارد و داشتن یک برنامه صحیح غذایی مناسب علاوه بر تندرستی جسم و تقویت سیستم ایمنی بدن در ایجاد نشاط و شادابی انسان مؤثر بوده و بدن را از بروز بیماریها مصون میدارد.
هر اندازه که انسان قوی و سالم باشد کمتر دچار امراض روحی و روانی میشود. طب سنتی طبی است که علاوه بر پیشگیری از بیماریها به درمان آن نیز میپردازد، حکیم بوعلیسینا بر این عقیده بود که اگر طبیب در درمان بیمار خود از اصلاح غذای او آغاز نکند، گویی بر کشتن وی جرئت یافته است.
همچنین زکریای رازی بر این عقیده است: “تا جایی که میتوانی بیماران را با غذا درمان کنی، با دارو درمان مکن و تا جایی که میتوانی با داروی مفرد درمان کنی، با داروی مرکب درمان مکن».
در این مورد پیامبر اکرم(ص) میفرماید: معده خانه تمام بیماریها و پرهیز سرآمد درمان است. اگر به کلام گوهربار پیامبر اکرم(ص) توجه کنیم درمییابیم که اکثر بیماریهایی که امروز افراد گریبانگیر آن هستند بهدلیل پرخوری است.
امروزه اکثر افراد با فرارسیدن بهار حجامت میکنند که خود حجامت آداب و اصولی دارد و اگر رعایت نشود موجب بیمار شدن افراد میشود. متأسفانه افراد جامعه, طب سنتی را با حجامت میشناسند و تصور آنها بر این است که حجامت برای همه افراد مفید است ولی باید اینگونه پاسخ داد طب سنتی با حجامت در جامعه ما مشهور شد.
این درحالی است که وظیفهای که طب سنتی بهعهده دارد تغییر سبک زندگی افراد جامعه و پیشگیری از بیماریهاست، البته در این باره باید گفت که بسیاری از افراد با تجویز داروها و توصیههای بیمورد به طب سنتی خدشه وارد کردهاند.
طب سنتی بر این عقیده پابرجاست: “غذای شما دوای شماست” و با تغییر نوع غذاهای مصرفی و نحوه زندگی کردن بسیاری از افراد از بیماری رهایی پیدا میکنند.
اطبای طب سنتی بر این باورند که در درمان بیماریها باید تغییر سبک زندگی صورت گیرد یعنی فرد چه زمانی غذا مصرف کند, آداب غذا خوردن را آموزش ببیند, چه ساعتی بخوابد و چه ساعتی از خواب بیدار شود, در روز چهمیزان فعالیت فیزیکی و ورزش داشته باشد, در طول روز چند بار اجابت مزاج داشته باشد, در مواقعی که عصبانی یا خوشحال یا غمگین است چگونه بر حالات روحی خود تسلط پیدا کند و چگونه روان سالم داشته باشد و در مواجهه با مسائل چگونه برخورد کند.
اما در درمانهای طب سنتی شتابزده نباید عمل شود چرا که درمان اگر شتابزده باشد, بدن با یک شوک روبهرو میشود و خود این مسئله نه تنها به درمان کمک نمیکند بلکه ممکن است برای بیمار مشکلاتی ایجاد کند.
درمان در طب سنتی “زمانبر اما پایدارتر” است اما اگر افراد کنار مصرف داروهای طب سنتی تغییری در سبک زندگی خود و تغییری در نوع غذاهای مصرفی خود ندهند, همین مسئله عاملی برای عدم بهبودی بیمار است.
بهعنوان مثال بسیاری از افراد داروی تقویت معده طب سنتی مصرف میکنند ولی همچنین با غذای خود آب یا سالاد یا ماست میخورند که خود این مسائل موجب عدم تأثیر دارو بر بدن است.
باید دانست که رعایت رژیم غذایی مناسب کنار مصرف داروهای طب سنتی, بهبود بیماری را چندین برابر میکند و چهبسا افرادی هستند که از پزشک خود شاکیاند که چرا بهبودی در خود نمیبینند و اگر در زندگی شخصی فرد دقت شود, مشاهده میشود که این فرد تغییری در سبک زندگی خود ایجاد نکرده و اصول 6گانه حفظ سلامتی که شامل آب و هوا, خوردنیها و آشامیدنیها, حرکت و سکون, خواب و بیداری, اعراض نفسانی یا حالات روحی و روانی و احتباس و استفراغ را در زندگی خود رعایت نکرده است.
بسیاری از افراد غذاهای غلیظ که در معده بهسختی هضم میشود مانند پیتزا, غذاهای آماده, سیبزمینی سرخکرده با پنیر پیتزا, بادمجان, غذاهای رستورانی, ماکارونی, سالاد الویه, نانهای حجیم مانند انواع نان باگت مصرف میکنند، کنار آن هم داروهای طب سنتی میخورند که تأثیر دارو کم میشود.
در طب سنتی بیماریها را باید با غذاهای ساده و مواد غذایی که خون را از فضولات پاکسازی میکنند, درمان کرد، بهعنوان مثال افرادی بودهاند که دچار برخی بیماریهای مزمن مانند دردهای مفاصل, آرتروز, واریکوسل, بیماری قند, فشار خون و … بودهاند که با یک اصلاح ساده نوع مواد غذایی که روزانه مصرف میکنند و رعایت آداب صحیح غذا خوردن بیماریشان کنترل شده و نیازی به مصرف داروهای طب سنتی پیدا نکردهاند چرا که “اصول درمان بیماریها در طب سنتی پاکسازی بدن از مواد زائد است”.
کمخوری و تقلیل غذا سرآمد درمان است. بسیاری از افراد اگر مدتی امتحان کنند و همراه با غذای خود آب یا سالاد مصرف نکنند و غذای خود را بهخوبی بجوند؛ پس از مدتی احساس سبکی و سرحالی خواهند داشت.
بهعنوان یکی از مواد غذایی که به پاکسازی بدن از مواد زائد کمک میکند، میتوان به سیب اشاره کرد. مصرف روزانه چند عدد سیب بهصورت فالوده (سیب رندهشده با گلاب + عسل+ زعفران) یا آب سیب یا سیب پخته با کمی زعفران در وعده صبحانه یا وعده شام خود بهتنهایی به درمان بیماریها کمک میکند.
فهرست مطالب
مقدمه
1-گیاه درمانی (Phytotherapy)
11 گیاه دارویی پایین آورنده قند خون
2- ماساژ درمانی (Massage therapy)
3- شیاتسو (Shiatsu)
4-حجامت (Cupping)
5-بادكش درمانی (Dry cupping)
6-زالو درمانی(Leech therapy)
7-فصد (رگ زدن) (Fasd)
8-آب درمانی یا آبزن ها (Hydrotherapy)
زخمهاي دهاني
عفونت ادراري
اگزما
زگيل
سياتيك
سرماخوردگي و آنفلوانزا
بوي بدن
تب يونجه (آلرژي فصلي)
تهوع
آرتريت (التهاب مفصل)
تغيير رنگ دندانها
سردرد
جرم گوش
دندان درد
درد پشت
نتیجه گیری
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 24
مطالب مرتبط