این مقاله در مورد خط و نقطه و ایده می باشد و به بیان اهمیت ، ویژگی ها و کاربرد آن ها در طراحی معماری می پردازد. این پروژه به دانشجویان رشته های معماری ، نقشه کشی و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
مقدمه
در زندگي روزمره و در طبيعت، خط حضور چشمگيري دارد. در اين زمينه مي توان مثال هاي متفاوتي ذكر كرد. نقوش خطي روي لباس ها، رديف صندلي ها در سالن امتحانات، خطوط آجرهاي چيده شده، سيم ها و تيرهاي برق، تنه درختان در كنار خيابان ها ، شيارهاي شخم و ..
تنوع مثال ها و نمونه ها به خودي خود نشان مي دهد كه منظور از خط تجسمي معنايي نسبي از خط است و آن نشان دادن يك حركت ممتد و پيوسته بر سطح يا در فضاست. بنابراين خط مي تواند دو بعدي يا سه بعدي باشد.
در رشته معماری ، به اصطلاح خط کشیدن اولین و مهمترین الزام در روند طراحی معماری است.
در حقیقت خط یک معمار ، هویت و شخصیت معماری وی است.
خط معماری دارای ارزش خاصی است و قابل مقایسه با خط در هنر های دیگر نیست و هرگز نباید این خط به سمت نقاشی و کاریکاتور و … جهت داد.تمرین خط در معماری ، هرگز بیهوده و بی تاثیر نیست.در حقیقت یک اثر مطلوب معماری زمانی خلق می شود که کیفیت ارائه جزئیات معماری به طور کامل رعایت شده و این تنها با صبوری معماری ظریف کار و نکته سنج حاصل می شود.
به طور کلی برای تمرین خط ، نیاز به روزی ۳ الی ۴ ساعت تمرین مستمر و تا حدود ۲۰ روز می باشد. بدون توقف حتی برای یک روز!
از امتداد دو نقطه خط به وجود می اید خط دارای طول است ولی فاقد عرض و عمق می باشد در حالیکه نقطه بطور کلی و در ماهیت ایستاست ولی خط معرف یک حرکت مسیر نقطه می باشد و دارای جهت حرکت و رشد است خط عنصر مهمی در شکل گیری هر عنصر بصری است و میتواند به اشکال اتصال -رابط-نگهدارنده-محیط کننده یا قطع کننده باشد و تعریف کننده لبه ها -شکل دهنده سطوح حتی تجزیه کننده وجوه سطوح باشد با این که خط فقط یک بعد دارد ولی به جهت قابل رویت بودن باید تا حدی ضخامت داشته باشد
فهرست مطالب
خط در معماری
خط یک معمار
اهمیت خط در معماری
عناصر خطی در معماری
مفصل
ویژ گی های خط معماری
جهت خط
نقطه در معماری
عناصر نقطه ای در معماری
دو نقطه
موقعيت هاي مختلف نقطه
ایده در معماری
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 15
مطالب مرتبط