این تحقیق در مورد گیاهان بوده و پس از بیان ویژگی های گیاهان تک و دولپه ای ، به بررسی تفاوت های آن ها با هم می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته زیست شناسی ، میکروبیولوژی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
از اختصاصات کلی گیاهان تک لپه ها آن است که دارای لپه منفردی هستند که بر اثر عدم رشد در یکی از جوانب رأس جنین بوجود می آید. در تشکیل جنین تک لپه ایها ابتدا در رأس جنین اولیه برجستگی گردی بوجود می آید. سپس شکافی که ناشی از توقف رشد جنین در همان جهت است بوجود آمده، در دنبال آن سلولهای نهادی محور زیر لپه ای در پائین شکاف ظاهر شده سریع شروع به رشد می کنند و روی آن نیز محور جنین اولیه دراز میشود و لپه را بوجود می آورد و از این پس محور ساقه چه بتدریج از محور جنین مقدماتی که دارای یک لپه است متمایز می گردد. در موقع رویش دانه انتهای فوقانی لپه معمولاً در پوشش دانه باقی مانده، انتهای پائینی آن دراز شده، با فرورفتن محور زیر لپه ای به درون خاک آنرا به زیر خاک فرو می برد.
رشد ریشه اصلی حاصل از رشد ریشه چه در تک لپه ایها محدود بوده ، بزودی جای آنرا ریشه های فرعی می گیرند. این ریشه ها نیز زد از بین رفته جای خود را به ریشه های نابجا واگذار می کند ریشه های نابجای تک لپه ایها فاقد انشعاب یا دارای انشعاب کم هستند به علت نداشتن ساختمان پسین قطر آنها همیشه ثابت باقی می مانند. دوران فعالیت ریشه های نابجا محدود بوده بزودی تجدید می شوند ساقه در تک لپه ایها از جوانه جانبی رأس جنین بوجود می آید و محور زیر لپه ای در جریان رویش دانه هیچگاه رشد نکرده تقریباً ثابت باقی می ماند این نحوه رشد که حالت منو سمپودیک (Monosympodique) را نشان می دهد عامل اصلی تشکیل ساقه ریزومی یا سا قه های غده ای سفت و یا ساقه های کپه ای شکل پوشیده از فلسها در تک لپه ای ها است.
گیاهان تک لپه ای عموماً علفی و غالباً پایا هستند ساقه هوایی آنها معمولاً بدون انشعاب و برگی است و به جز در بخش تولید مثل (گل آذین) که ممکن است انشعاباتی داشته باشد در تمام طول بی انشعاب باقی می مانند برگهای تک لپه ای ها دمبرگ ندارند و غالباً به وسیله نیامی طویل ساقه را احاطه می کنند اشکال کلی برگها تقریباً دراز و کشیده بوده، دارای رگبرگهای موازی و مویرگهای بسیار ظریف ارتباط دهنده آنها هستند گلها در تک لپه ایها سه پر (تری مر) و هر حلقه پوششی یا زایای آن از سه قطعه تشکیل می شود.
نهاندانگان (Angiosperms) گروه بزرگی از گیاهان دانهدار را تشکیل میدهند که تاکنون بیش از 350 هزار گونه از آنها شناخته شده است و هر ساله نیز تعداد زیادی گونههای تازه شناخته شده بر این مقدار افزوده میشود. قدیمیترین آثاری که از نهاندانگان در کاوشهای زمین شناسی بدست آمده موید تنوع آنها در نیمه دوم ژوراسیک است. نهاندانگان به دو گروه تک لپهایها و دو لپهایها ، تقسیم بندی میشوند
فهرست مطالب
ویژگی ها
تک لپهایها
صفات عمومی تک لپهایها
تکامل و فیلوژنی تک لپهایها
رده بندی تک لپه ایها
1) راسته Helobiales یا Apocarpales
2) راسته spadiciflorales:
3) راسته glumales
4) راسته Liliales
5) راسته Albominales
6) راسته Exalbominales
گیاهان دو لپه
دو لپهایهای جدا گلبرگ Dialypetalae
تالامیفلورها
دیسیفلورها
کالسیفلورها
دو لپهایهای پیوسته گلبرگ Sympetalae
محورهای برگی
محورهای ساقهای
اطلاعات ديگر
سیستم های ریشه ای
مقایسه
تنوع ساقه در نهاندانگان
تغییرات ساقههای فرعی
کلادود یا برگ نما
ساقههای فرعی آبدار یا گوشتی
ساقههای غدهای
ساقه زیرزمینی یا ریزومها
سوخها
محورهای برگی
محورهای ساقهای
مورفولوژی برگ
ويژگي گياهان تك لپه
ويژگي هاي گياهان دو لپه
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 23
مطالب مرتبط