دانلود تحقیق اهداء جنین قانون نحوه اهداء جنین قانون اهداء جنین شرایط اهداء جنین مراکز اهداء جنین روش اهداء جنین اهداء جنین به زوجین نابارور مقاله مراحل رشد جنین مقاله جنین شناسی مقاله در مورد جنین شناسی مقاله در مورد جنین مقاله مراحل رشد جنین مقاله انگلیسی جنین شناسی
موضوع : اهداء جنین
این فایل به صورت ورد و آماده ی پرینت می باشد.
فهرست مطالب
چکیده ۱
کلیات ۲
مقدمه ۳
طرح مساله ۵
پیشینه تحقیق ۶
اهداف تحقیق ۷
فرضیه ۸
شیوه تحقیق ۹
بیان مشکلات ۱۰
چکیده ۱۱
کلید واژه ها : ۱۱
فصل اول کلیاتی در رابطه با اهداء جنین ۱۲
گفتار اول : تاریخچه اهدا جنین ۱۳
گفتار دوم: مفهوم جنین ۱۵
گفتار سوم: ماهیت اهدای جنین ۱۷
گفتار چهارم: جواز یا ممنوعیت انتقال واهدا جنین ۲۰
فصل دوم: بررسی جنبه حقوقی اهدا ء جنین ۲۲
مبحث اول : نحوه اهدا و دریافت جنین ۲۳
گفتار اول : شرایط مشترک اهدا کنندگان و دریافت کنندگان ۲۳
گفتار دوم: شرایط اختصاصی اهدا کنندگان جنین ۲۴
گفتار سوم: شرایط اختصاصی دریافت کنندگان جنین ۲۴
گفتار چهار م: شرایط جنین اهدایی ۲۵
مبحث دوم : صلاحیت انحصاری مراکز تخصصی درمان ۲۶
گفتار اول : تکالیف مراکز درمانی ۲۶
گفتار دوم: محرمانگی اطلاعات اهدا جنین ۲۷
گفتار سوم نظارات بر مراکز درمانی: ۲۸
فصل سوم: برخی حقوق و تکالیف مربوط به دریافت کنندگان جنین ۳۰
مبحث اول : ارث ۳۱
گفتاراول: مخالفین ارث ۳۱
گفتار دوم: موافقین ارث ۳۲
مبحث دوم: نکاح ۳۴
مبحث سوم: نفقه ۳۶
نتیجه و پیشنهاد ۳۷
منابع ۳۸
ضمائم ۳۹
چکیده
با شکل گیری و تولد اولین فرزند ناشی از به کار گیری لقاح خارج رحمی در سال ۱۹۷۸ م، درمان زوج های نابارور و بدون فرزند تا حدودی محقق گردید.
اهدای جنین انسان اولین بار در سال ۱۹۸۳ م. در کالیفرنیا انجام شد؛ استفاده از جنین اهدایی نیازمند اطمینان از سلامت اهدا کننده و دریافت کننده و تطابق خصوصیات و ویژگی های ظاهری ، خونی ، فرهنگی – اجتماعی و رعایت تناسی دینی – مذهبی است و انجام ان مستلزم در نظر گرفتن کلیه جوانب و رعایت – دستورالعمل های لازم در این زمینه است.
به دنبال آن ، اطمینان اهدا کننده و دریافت کننده از نگرانی های شرعی و قانونی ، محرمانه ماندن هویت دهنده از گیرنده و بالعکس و چگونگی ارزیابی سلامت جنین از موارد قابل توجه می باشد.
مقدمه
حس مادرانه… لذت پدر بودن… انتظار تولد فرزند…
همه چیزهایی هستند که با هیچ چیز دیگر در دنیا قابل قیاس نمی باشند.
«یهب لمن یشاء اناثاً و یهب لمن یشاء الذکور»
به هر که بخواهد فرزند دختر و به هر که بخواهد فرزند پسر عطا می کند.
وجود فرزند کانون خانواده را گرم نگه می دارد و پیوند میان زن و شوهر را استوارتر می کند و بر خانواده ها نور رحمت می پاشد.
« و یجعل من یشاء عقیماً»
و هر که را خواهد عقیم می گرداند.
چرخ فلک همیشه به میل و خواسته ما نمی چرخد؛ و چه بسیار خانواده هایی که از نعمت اولاد محروم هستند؛ و آرزوی در آغوش کشیدن و نوازش کردن کودکی که متعلق به خودشان باشد حسرتی شده که عمق جان ایشان را می سوزاند.
به گفته برخی از ایشان رویایی دست نیافتنی …
اما آیا با پیشرتف روز افزون علم پزشکی باز هم می توان ادعا کرد که این رویا دست نیافتنی است…!؟
هر زن و شوهری حق دارند از این نعمت بزرگ الهی برخوردار شوند واز خداوند بخواهند که به آنان فرزندان صالح عطا فرماید، همانگونه که حضرت ذکریا درخواست فرزن صالح از خداوند نمو.
اما خانواده هایی که به طور طبیعی بچه دار می شوند و نه به درمان های صورت گرفته پاسخ مثبت نداده اند چه…؟
در این رابطه معمولاً چند نظریه وجود دارد:
۱- بچه دار شدن به مصلحت آنان نیست و لازم است این گروه تسلیم مقدرات الهی شوند و صبر نمایند.
۲- این خانواده ها از طریق فرزند خواندگی این خلاء را پر کنند و گره کور را بدین وسیله بگشایند. اما اشکال مهمی که در فرزند خواندگی وجود دارد این است که محرمیت از این طریق بین آنان به وجود نمی آید
۳- راه اهداء جنین و باروری های مصنوعی را برگزینند که ما در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت.
طرح مساله
مساله ناباروری و روش های درمان آن از دیرباز مورد توجه حکیمان و پزشکان بوده به طوری که حتی در کشورهایی نظیرمصر، یونان و روم باستان نوشته هایی درباره مداوای ناباروری بر جای مانده است.
«مسایل پزشکی از جمله ناباروری در پنج قرن آغازین هجری شکوفاتر گردید. زکریای رازی در «الحاوی » و ابن سینا در «قانون » برای درمان نازایی داروهایی تجویز نموده اند.از قرن شانزدهم میلادی موضوع ناباروری ، به صورت تخصصی مطرح گردید».
ما در این گفتار به دنبال معرفی یکی از جدیدترین روشهای درمان ناباروری و مسائل حقوقی و فقهی مرتبط با آن هستیم.
روشی که از حدود یک دهه پیش درایران مطرح گردید ، اما با وجود گذشت یک دهه از تولد آن هنوز بسیاری از خانواده ها در مورد قوانین و مقررات راجع به آن اطلاعی ندارد، روشی به نام «اهداء جنین»
پیشینه تحقیق
هنگامی که بنا شد به این موضوع پرداخته شود باید می دیدیم چه کسانی قبلاً راجع به موضوع دلخواه ، تحقیقاتی انجام داده اند و نتایج کار آنها را بررسی کرده و از نظرات و راهکارهای ایشان بهره می جستیم.
با سیری در کتب و مقالات و مقاله هایی که توانستیم به دست آوریم چند نمونه کار ، شبیه آنچه مد نظر بود یافتیم.
مقاله «اهدای جنین از نظر فقهی و قانونی » به قلم آقای « احسان زررخ» نمونه ای بود که در آن شیوه های گوناگون درمان ناباروری و مسائل فقهی و قانونی مربوط به فرزندان حاصل ازاین نوع موالید در آن مطرح شده بود.
در گوشه ای از این مقاله به مسائل مربوط به «اهدای جنین » پرداخته و ما هم دراین نوشتار ا زبعضی نکات و نظرات مقاله ایشان استفاده کردیم، امید است که مطبوع طبع قرار گیرد.
اهداف تحقیق
یک زندگی خوب … ازدواج و ثمره لذت بخش آن یعنی فرزند، آرزویی است که هرفردی خواهان رسیدن به آن است.
چه بسیارند افرادی که با گذشت چند سال از زندگی مشترک هنوز گرمای وجود فرزند را حس نکرده اند. چه بسا بسیاری از این زوج ها دچار مشکلات روحی و روانی فراوان شده اند و تبدیل به انسانهای با رفتارهای نابهنجار گشته اند . بسیاری از این زندگی ها به جدایی ختم شده و ضربه های روحی که از این بابت به طرفین وارد گشته تعدادی را به انسانهایی منزوی و گوشه گیر تبدیل نموده ، هستند در این بین افرادی که با درمان های متعدد صاحب فرزند گشته اند یا با فرزند خواندگی مشکل خود را حل کرده اند. اما کم نیست تعداد افرادی که به درمان های پاسخ نداده و یا نمی توانند با مشکلات ناشی از فرزند خواندگی کنار بیایند.
ما دراین گفتار سعی نموده ایم روشی را معرفی نماییم تا افراد بتوانند با کم ترین استرس و فشار روانی به دنبال آن بروند و مسائل حقوقی مرتبط با آن را فرا گیرند هر چند خیلی مختصر.
همچنین سعی شده با معرفی این روش ، مشوق افرادی باشیم که خواستار انجام عملی خیرخواهانه می باشند. هدیه دادن نه تنها برای کسی که هدیه را می ستاند خوشایند می نمایاند.بلکه برای او که آن را اهدا می نمایند. نیز لذتی مضاعف دارد، حال اگر این هدیه بتواند مانع فروپاشی یک زندگی باشد مسلم است که لذت آن را صد چندان خواهد نمود.
اما هدف این است که با معرفی راهکارهایی افراد با دید باز و رضایت و علاقه مندی وارد این عرصه گردند، تا از بحرانهای بعد از آن جلوگیری به عمل آید.
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 46
مطالب مرتبط