این تحقیق در مورد جانداران دریا بوده و به طور جامع و کامل ، به معرفی انواع دریاها ، ویژگی و خصوصیات آن ها و جانوران آبزی و دریایی می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های محیط زیست ، منابع طبیعی ، جغرافیا و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
دریا، اقیانوس جهانی، یا به شکل سادهتر، اقیانوس، بدنه آبی متصل آبهای شور میباشد که ۷۰٫۸ درصد سطح زمین را پوشش میدهد. دریا آبوهوای زمین را معتدل میکند و نقش مهمی در چرخه آب، چرخه کربن، و چرخه نیتروژن دارد. اگرچه از زمان پیشاتاریخ دریانوردی و اکتشاف در دریا رواج داشته است، مطالعه مدرن علمی دریا (اقیانوسنگاری) به طور گسترده به سفر چلنجر بریتانیا در دهه ۱۸۷۰ مربوط میشود. دریا به طور مرسوم به چهار یا پنج بخش بزرگ تقسیم شده است، مواردی مانند آرام را اقیانوس گویند، و مواردی مانند مدیترانه را دریا گویند.
تغییرات پیشین در سطح دریا فلات قاره، مناطق کم عمق در دریا نزدیک خشکی، را ایجاد کردهاند. این آبهای غنی از مواد معدنی سرشار از زندگی اند، که برای انسانها منابع غذایی قابل توجهی (در اصل ماهی، ولی همچنین صدف، پستاندار دریایی، جلبک دریایی) فراهم میکنند، که هم در حیات وحش ماهیگیری میشوند و هم پرورش مییابند. متنوعترین مناطق در اطراف آبسنگهای مرجانی گرمسیری قرار دارند.
زمانی شکار نهنگ در دریا، آزاد و رایج بود، اما کاهش تعداد نهنگها موجب ایجاد کنوانسیون بینالمللی تنظیم صید نهنگ و در نهایت توقف صید نهنگ شد. اقیانوسنگاری نشان داده است که حیات تنها محدود به آبهای سطحی نورگیر نیست: حتی در اعماق و فشار زیاد، مواد معدنی جریان یافته از دریچههای گرمایی از اکوسیسیتم منحصر به فرد خود پشتیبانی میکنند. حیات ممکن است از آنجا آغاز شده باشد، و سفرههای میکروبی دریایی به طور عمومی حاصل رویداد بزرگ اکسیژنی جو زمین میباشند؛ هم گیاهان و هم جانوران در ابتدا در دریا فرگشت یافتهاند.
دریا مسیر ضروری تجارت، مسافرت، استخراج مواد معدنی و تولید برق است. همچنین آن را برای جنگ ضروری کرده است، و شهرهای بزرگی را در معرض زمینلرزه، آتشفشان حاصل از گسلهای نزدیک دریا؛ امواج قدرتمند سونامی؛ و توفندها، طوفانها و چرخندها ایجاد شده در مناطق استوایی قرار داده است. این اهمیت و دوگانگی، فرهنگ بشری را از خدایان دریا تا شعر حماسی هومر و تا تغییرات ناشی از مبادله کلمبی، از مراسم تدفین وایکینگها تا هایکوهای ماتسوئو باشو و تا هنر دریایی و موسیقی الهام بخش در طیف گسترده از نیمهخوانی ” The Complaynt of Scotland ” تا شهرزاد اثر نیکولای ریمسکی-کورساکف تحت تأثیر قرار داده است.
دریا صحنه فعالیتهای اوقات فراغت شامل شنا، غواصی اسکوبا، موجسواری و قایقرانی است. اما رشد جمعیت، صنعتیسازی، و کشاورزی متمرکز موجب آلودگی دریایی امروزی شدهاند. مقدار کربن دیاکسید جو در حال افزایش میباشد، و در فرآیندی به اسم «اسیدیشدن» اقیانوس پیاچ آب را کاهش داده است. طبیعت مشترک دریا صید بیرویه را به مشکلی درحال افزایش تبدیل کرده است.
انواع دریاها
1) دریاهای کناری: این دریاها در کنار اقیانوسها واقع شده اند و با اقیانوس رابطه گسترده و زیادی دارند و این رابطه از طریق تنگه نیست. مانند دریای مانش، دریای شمال، دریای برینگ، دریای عمان، دریای نروژ، دریای چین جنوبی
2) دریاهای بین قاره ای: این دریاها در خشکیها نفوذ بیشتری دارند. این دریاها در بین یک قاره یا چندین جزیره واقع شده اند و معمولا توسط یک یا چند تنگه به اقیانوس ارتباط می یابند (عمق تنگه معمولا از عمق دریا کمتر است) مانند:
– دریای مدیترانه: که بین آفریقا و اروپا است و تا خاور میانه امتداد دارد.
– دریای کارائیب: در بین قاره آمریکای جنوبی و جزایری مثل کوبا که چندین تنگه دارد و کانال پاناما.
– دریای سرخ و دریای ژاپن: که هر دو دارای بیش از یک تنگه میباشند. دریای سرخ از شمال توسط کانال سوئز به دریای مدیترانه متصل است و خود دریای مدیترانه از طریق تنگه جبل الطارق به اقیانوس اطلس متصل است و از جنوب توسط تنگه باب المندب با خلیج عدن و سپس با اقیانوس هند مرتبط است.
فهرست مطالب
مقدمه
انواع دریاها
موجها
جزر و مد
جریانها
حوضهها
کناره
سطح دریا
چرخه آب
چرخه کربن
اسیدیکردن
زندگی در دریا
زیستگاهها
آبزیان دریا
غذای جانوران آبزی
آبزیان مهم
اسب دریایی
دلفین
دلفین بینی بطری
دلفین سیاه
ستاره دریایی
اطلاعات اولیه
وضعیت حفره در ستاره دریایی
نوع تقارن در ستاره دریایی
تولید مثل در ستاره دریایی
شقایق دریایی
قزل آلا
نحوه زندگی
قزلآلای رنگینکمان
کوسه
شنوایی و بویایی
دندانها
خطر برای انسان
مارماهی
گونهها
ماهی
خصوصیات ماهیها
چگونگی حرکت ماهی ها
تغذیه ماهی
روشهای پرورش
هشت پا
ریختشناسی
نهنگ
نام
مرجان دریایی
حقایقی درباره مرجانها
شرایط زیست محیطی مرجانها
چرخه ی غذایی
پلانکتون
استتار (پنهان شدن)
جلبکها و گیاهان
حیوانات و حیاتهای دیگر
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 65
مطالب مرتبط