دانلود مقاله عروس دریایی و ستاره دریایی
اطلاعات اولیه
عمومیترین صفات جانوران که طی مراحل رشد نیز قبل از همه ظاهر میشود، تراز ساختمانی آنهاست. همه جانوران زندگی را از یک سلول آغاز میکنند و برخی از تراز بافت بالاتر نمیروند، اما بقیه آنها از این تراز میگذرند و بدن پیچیدهتری مییابند. بدین ترتیب جانوران (متازوآ) را صاحب دو شعبه رده بندی در نظر میگیرند. در شعبه
پارازوآ ، بالاترین تراز ساختمانی را بافت تشکیل میدهد. این شعبه فقط شاخه اسفنجها را شامل میشود. همه جانوران دیگر که به شعبه یومتازوآ تعلق دارند، با داشتن اندام و دستگاه مشخص میشوند.
دومین صفت عمومی که بعد از تراز ساختمانی در حین رشد جانوران ظاهر میشود، نوع تقارن آنهاست. در ابتدا جنین همه جانوران دارای تقارن شعاعی یعنی به صورت کرهای توپر و یا توخالی و متشکل از تعدادی سلول است. بعضی از گروههای جانوری مانند عروس دریایی این تقارن شعاعی را تا مرحله بلوغ حفظ میکنند، اما در بقیه پس از مدتی جنین تقارن شعاعی ثانویه (مانند ستاره دریایی) و یا تقارن دو طرفی مییابد و لارو و جانور بالغ حاصل از آنها نیز معمولا همین نوع تقارن را نگه میدارند. بر همین اساس شعبه یومتازوآ را میتوان به دو دسته دارای تقارن شعاعی (Radiata) و دارای تقارن دو طرفی (Bilateria) تقسیم بندی میکنند.
وضعیت سلوم یا حفره عمومی بدن در عروس دریایی
هر گونه فضا یا حفره عمومی که کاملا توسط بافتهای مزودرمی و بویژه توسط پردههای صفاقی احاطه شده باشد، سلوم (Coelom) نام دارد. بنابراین جانوران دارای سلوم را متعلق به گروه سلوماتها ، میدانند. معنای اصطلاحات آسلومات و پزدوسلومات نیز به همین ترتیب روشن میشود. آسلوماتها جانوران فاقد سلوم و در واقع فاقد هر گونه حفره عمومی هستند. پزدوسلوماتها دارای پزدوسل یا سلوم کاذب یعنی حفره عمومی هستند که پوشش آن را مستقیما اکتودرم و آندودرم تشکیل میدهند نه صفاق. چنین حفرهای در ظاهر به سلوم واقعی میماند. عروس دریایی جز آسلوماتها میباشد.
اطلاعات اولیه
عمومیترین صفات جانوران که طی مراحل رشد نیز قبل از همه ظاهر میشود، تراز ساختمانی آنهاست. همه جانوران زندگی را از یک یاخته آغاز میکنند و برخی از تراز بافت بالاتر نمیروند، اما بقیه آنها از این تراز میگذرند و بدن پیچیدهتری مییابند. بدین ترتیب جانوران (متازوآ) را صاحب دو شعبه رده بندی در نظر میگیرند. در شعبه پارازوآ ، بالاترین تراز ساختمانی را بافت تشکیل میدهد. این شعبه فقط شاخه اسفنجها را شامل میشود. همه جانوران دیگر که به شعبه یومتازوآ تعلق دارند، با داشتن اندام و دستگاه مشخص میشوند.
دومین صفت عمومی که بعد از تراز ساختمانی در حین رشد جانوران ظاهر میشود، نوع تقارن آنهاست. در ابتدا جنین همه جانوران دارای تقارن شعاعی یعنی به صورت کرهای توپر و یا توخالی و متشکل از تعدادی سلول است. بعضی از گروههای جانوری مانند عروس دریایی این تقارن شعاعی را تا مرحله بلوغ حفظ میکنند، اما در بقیه پس از مدتی جنین تقارن شعاعی ثانویه (مانند ستاره دریایی) و یا تقارن دو طرفی مییابد و کرمک و جانور بالغ حاصل از آنها نیز معمولا همین نوع تقارن را نگه میدارند. بر همین اساس شعبه یومتازوآ را میتوان به دو دسته دارای تقارن شعاعی (Radiata) و دارای تقارن دو طرفی (Bilateria) تقسیم بندی میکنند.
وضعیت حفره در ستاره دریایی
هر گونه فضا یا حفره عمومی که کاملا توسط بافتهای میانپوستی و به ویژه توسط پردههای صفاقی احاطه شده باشد، سلوم (Coelom) نام دارد. بنابراین جانوران دارای سلوم را متعلق به گروه سلوماتها ، میدانند. سلوم دارای اقسام مختلفی است که یکی از انواع آنها آنتروسلها هستند و در فوق شاخهای که خارتنان و طنابداران را شامل میشود، دیده میشوند. در این حالت مزودرم به صورت یک کیسه جانبی در میآید که از آندودرم منشا میگیرد.
این کیسهها بعدا از درونپوست (آندودرم) جدا و مستقل میشوند، اما بخش درونی آنها هنوز به دستگاه گوارش متصل است و بخش بیرونی آنها در امتداد دیواره بدن واقع میشود. از آنجا که میانپوست (مزودرم) و سلوم از لوله گوارش بعدی (آنترون) مشتق میشود، حفره عمومی را آنتروسل و جانور صاحب چنین حفرهای را آنتروسلومات مینامند.
فهرست مطالب
اطلاعات اولیه. ۱
وضعیت سلوم یا حفره عمومی بدن در عروس دریایی.. ۲
عروس دریایی دارای تقارن شعاعی.. ۲
شاخه کینداریا یا کیسه تنان.. ۲
علت نامگذاری این شاخه به کینداریا ۳
شکل ساختمانی کیسه تنان.. ۳
رده سیفوزآ. ۴
ساختار عروس دریایی.. ۴
سیستم تناسلی و تولید مثلی در عروس دریایی.. ۶
اطلاعات اولیه. ۸
وضعیت حفره در ستاره دریایی.. ۹
نوع تقارن در ستاره دریایی.. ۱۰
شاخه خارپوستان.. ۱۰
رده بندی خارپوستان.. ۱۲
ساختار بدن ستاره دریایی.. ۱۲
دستگاه گردش آب.. ۱۳
دستگاه گوارش و دستگاه عصبی.. ۱۴
دستگاه گردش خون و عمل دفع.. ۱۵
تولید مثل در ستاره دریایی.. ۱۵
عروس دریایی(Scyphozoa) ، جانوری است ابتدایی که جزء شاخه کیسه تنان و رده سیفوزوآ طبقه بندی میشود.
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 19
مطالب مرتبط