این تحقیق در مورد بیماری ام اس می باشد و علل ، علائم ، راه های جلوگیری ، و راه های درمان این بیماری را بیان می نماید.
مقدمه
بیماری MS یک بیماری دستگاه عصبی مرکزی بوده و در این بیماری پوشش محافظ اعصابی که در داخل و اطراف مغز نخاع قرار دارند تخریب می شود که این خود باعث ایجاد طیف گسترده ای از علائم مثل از دست دادن کنترل عضلات هماهنگی بین آنها تا اختلالات بینائی می شود.
این بیماری در زنان شایعتر از مردان بوده و همچنین در نقاطی از دنیا مثل اروپای شمالی، آمریکا و کانادا نیز از شیوع بالاتری برخوردار است. همچنین افرادی که در خانواده خود بیمار مبتلا به MS را دارند، ریسک بالاتری برای ابتلا به این بیماری را نسبت به سایر افراد جامعه دارند.
ام اس ، نوعی اختلالِ خودایمنیِ سيستمِ اعصابِ مركزی است كه به واسطه پلاكهایِ “patches” پراکنده در ماده سفيدِ “white matter” دماغ، در اطرافِ بطيناتِ دماغی و در نخاع، مشخص میشود. اين پلاكها منجر به ایجاد التهاب و زخم های گوناگون در مغز و سیستم اعصاب مرکزی می گردد، در نتيجه تخريبِ پوششِ مایِلین که غلاف چربی محافظ روی رشته های اعصاب است به واسطه اختلالِ خودایمنی به وجود میآيد.
در واقع سیستم دفاعی بدن به این غلاف های چربی به گمان عامل خارجی حمله می کند و آن را دچار آسیب می کند اما پس از مدتی بدن با خون رسانی به این بخش ها آنها را ترمیم کرده که آثار ترمیم آن می تواند به صورت وصله هایی در عکس برداری ام آر آی دیده شود. فرآیند تخریب و ترمیم آنقدر ادامه می یابد که در نهایت با از بین بردن غلاف چربی روی اعصاب، در سیستم پیام رسانی بین مغز ودیگر اعضای بدن اختلال بوجود می آید که عامل اصلی بروز علایم است و می تواند هر عضوی را دربدن در گیر نماید.
میانگین شانس زندگی برای افراد مبتلا پس از اولین حمله 25 سال است. ام اس به چهار نوع مختلف طبقه بندی می شود که رایج ترین نوع آن نوع عود کننده و فروکش کننده است که علایم در بازه زمانی مختلف ظاهر می شود و گاهی کاملا از بین می رود. شیوع ام اس در زنان دو برابر مردان است و در مردان بر خلاف زنان معمولا به صورت سریع و نوع پیش رونده بروز می کند. بیشتر افراد مبتلا به ام اس تنها بین 5 تا 10 سال کمتر از افراد عادی عمر می کنند. تنها 10 درصد افراد مبتلا ممکن است به فلج کامل و فقر حرکتی شدید مبتلا شوند و در بیشتر موارد این بیماری منجر به فلج کامل بدن و از کار افتادگی نمی گردد.
فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه
انواع ام اس
الف- ام اس خوش خيم (MS Benign)
ب- نوع عود کننده و فروکش يابنده ( MS Remitting Relapsing)
ج- نوع پيشرونده ثانويه
د- نوع پيشرونده اوليه(Progressive Primary )
علت بروز این بیماری چیست؟
4 فرضيه علمي اصلي درباره علت اين بيماري وجود دارد
علائم بیماری MS چیست ؟
علایم ماهیچه ای
علایم شکمی و مثانه ای
علایم چشمی
علایم حسی
علایم مغزی و سیستم اعصاب
علایم جنسی
علایم کلامی و بلع
تشخیص ام اس
درمان بیماری MS
درمانهایی که سرعت پیشرفت بیماری را کم میکنند
شیوع
سخن نهایی
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 15
مطالب مرتبط