این پاورپوینت به بررسی دستگاه عصبی انسان می پردازد. محتوای آن شامل ساختار و عملکرد مغز، نخاع، اعصاب حسی و حرکتی، و رابطه متقابل دستگاه عصبی با سایر سیستمهای بدن است.
مقدمه
دستگاه عصبی انسان یکی از پیچیدهترین و حیاتیترین سیستمهای بدن است که شامل مغز، نخاع، و شبکهای از اعصاب است. این دستگاه مسئول کنترل و هماهنگی فعالیتهای بدن، پردازش اطلاعات حسی و ارسال سیگنالها به عضلات و اندامها برای واکنشهای مناسب است. مغز و نخاع به عنوان مرکز کنترل، اطلاعات دریافتی را پردازش کرده و پاسخهای لازم را ایجاد میکنند، در حالی که اعصاب محیطی، ارتباط بین دستگاه عصبی مرکزی و سایر بخشهای بدن را برقرار میسازند.
در این پاورپوینت، عملکردهای اصلی دستگاه عصبی از جمله حس، هماهنگی و حرکت به تفصیل بررسی شده است. عملکرد حسی شامل جمعآوری اطلاعات از محیط داخلی و خارجی بدن و انتقال آنها به مغز و نخاع است. هماهنگی از طریق پردازش این اطلاعات و اتخاذ تصمیمات مناسب انجام میشود، و عملکرد حرکتی از طریق ارسال سیگنالهای عصبی به عضلات و اندامها برای انجام حرکات و فعالیتها محقق میشود.
این مقاله همچنین به بررسی رابطه متقابل دستگاه عصبی با سایر سیستمهای بدن، مانند دستگاه اسکلتی، ماهیچهای، گردش خون، تنفسی و گوارشی میپردازد. این بررسیها نشان میدهد که چگونه دستگاه عصبی با کنترل و تنظیم فعالیت های این سیستمها، تعادل و سلامت کلی بدن را حفظ میکند.
عملکردهای دستگاه عصبی
حس
عملکرد حسی دستگاه عصبی عبارت است از جمعآوری اطلاعات از گیرندههای حسی که وضعیت داخل و خارج بدن را درک میکنند. سپس این اطلاعات بهوسیلهی عصبها و نورونهای آوران و بهمنظور پردازش بیشتر به دستگاه عصبی مرکزی مخابره میشوند.
هماهنگی
عمل هماهنگی نتیجهی عبور مقادیر زیادی از اطلاعات حسی از درون دستگاه عصبی مرکزی در هر زمان میباشد. این اطلاعات بررسی شده، با یکدیگر مقایسه میشوند و سپس برای تصمیمگیری مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین ممکن است این اطلاعات در حافظه ذخیره شده و یا به دست فراموشی سپرده شوند.
عمل هماهنگی در بخش مادهی خاکستری مغز و نخاع صورت گرفته و توسط نورونهای رابط انجام میشود. تعداد زیادی از نورونهای رابط همراه با هم کار کرده و شبکههای پیچیدهای را ایجاد میکنند که این قدرت پردازشی را ایجاد میکند.
حرکت
زمانی که شبکهی نورونهای رابط در دستگاه عصبی مرکزی اطلاعات حسی را پردازش کرده و در مورد پاسخ مناسب تصمیم گرفتند، نورونهای وابران را تحریک میکنند.
نورونهای وابران (که با نام نورونهای حرکتی نیز شناخته میشوند)، سیگنالهای عصبی را از مادهی خاکستری دستگاه عصبی مرکزی و از طریق اعصاب دستگاه عصبی محیطی، به سلولهای هدف منتقل میکنند. سلولهای هدف ممکن است عضلهی صاف، قلبی، اسکلتی و یا بافت یک غده باشند. سپس سلولهای هدف یک هورمون را ترشح کرده و یا بخشی از بدن را حرکت میدهند.
مغز
مغز، اندام نرم و چین خورده با وزن حدود یک و نیم کیلوگرم در درون حفرهی سر جای گرفته و توسط استخوانهای جمجمه محافظت میشود. تقریباً 100 میلیارد نورون در مغز وجود دارند که مرکز اصلی کنترل بدن را تشکیل میدهند.
مغز و نخاع به همراه یکدیگر سیستم عصبی مرکزی را تشکیل میدهند که در آن اطلاعات مورد پردازش قرار گرفته و پاسخ مناسب ایجاد میشود. مغز، مرکز عملکردهای مهم مغزی مانند هوشیاری، حافظه، برنامهریزی و اقدامات اختیاری، عملکردهای دیگر بدن مانند تنظیم تنفس، ضربان قلب، فشار خون و هاضمه را نیز کنترل میکند.
مخ
مخ بزرگترین بخش مغز است که از دو نیمکرهی چپ و راست تشکیل شده است. مخ عملکردهایی نظیر پردازش لامسه، بینایی، شنوایی، گفتار، استدلال، احساسات، یادگیری و کنترل دقیق حرکات را بر عهده دارد.
فهرست عناوین
مقدمه
عملکردهای دستگاه عصبی
حس
هماهنگی
حرکت
مغز
مخ
مخچه
نخاع
رابطه متقابل دستگاه عصبی با سایر دستگاهها
پوست
دستگاه اسکلتی
سیستم ماهیچهای
دستگاه گردش خون
دستگاه تنفس
غدد درونریز
دستگاه گوارشی
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 25
مطالب مرتبط