پاورپوینت آناتومی سیستم عصبی انسان به بررسی ساختار و عملکرد دستگاه عصبی مرکزی و محیطی می پردازد. این مقاله شامل توضیحاتی درباره نورون ها، نوروگلیاها، مغز، نخاع، سیناپس ها و عملکرد سیستمهای حسی و حرکتی در بدن انسان است.
مقدمه
سیستم عصبی انسان یکی از پیچیدهترین و مهمترین سیستمهای بدن است که کنترل تمامی اعمال ارادی و غیرارادی بدن را بر عهده دارد. این سیستم از سلولهای عصبی موسوم به نورونها تشکیل شده است که وظیفه انتقال پیامهای عصبی را از یک قسمت بدن به قسمت دیگر بر عهده دارند. سیستم عصبی به دو بخش اصلی تقسیم میشود: دستگاه عصبی مرکزی (CNS) که شامل مغز و نخاع است، و دستگاه عصبی محیطی (PNS) که شامل اعصاب محیطی می باشد.
مغز، به عنوان مرکز پردازش اطلاعات در بدن، از میلیاردها نورون تشکیل شده و وظایف پیچیدهای مانند تفکر، حافظه، یادگیری و کنترل حرکات بدن را انجام میدهد. این ساختار شامل بخشهایی مانند قشر مخ، مخچه و ساقه مغز است که هر کدام نقش خاصی در عملکردهای مختلف بدن دارند. در کنار مغز، نخاع نیز به عنوان مسیر اصلی انتقال پیامهای عصبی بین مغز و بقیه بدن عمل میکند.
سیستم عصبی محیطی شامل اعصاب حسی و حرکتی است که اطلاعات را از اندامها به مغز و از مغز به عضلات منتقل میکنند. این سیستم همچنین شامل دستگاه عصبی خودکار (ANS) است که کنترل اعمال غیرارادی مانند ضربان قلب، تنفس و هضم را بر عهده دارد. این پاورپوینت با هدف آشنایی بیشتر با آناتومی و عملکرد سیستم عصبی، به بررسی جزئیات این سیستم حیاتی می پردازد.
فهرست مطالب
مقدمه
دستگاه عصبی
اجزاء تشکیل دهنده نورونها
جسم سلولی
دندریتها
آکسون
غلاف میلین
تقسیمبندی نورونها از نظر عمل و وظیفه
نورونهای حسی
نورونهای حرکتی
نورونهای ارتباطی
تقسیمبندی نورونها از نظر ساختاری
نورونهای یک قطبی
نورونهای دو قطبی
نورونهای چند قطبی
سلولهای نوروگلیا
انواع سلولهای نوروگلیایی
آستروسیتها
الیگودندروسیتها
سازمانبندی پایه دستگاه عصبی مرکزی
سیناپس
مغز (Brain)
ساقه مغز
مغز میانی
پل مغزی
بصل النخاع
مخ
قسمت سطحی مخ
قسمت زیر قشر مخ
دیانسفالون
تالاموس
هیپوتالاموس
مخچه
دستگاه عصبی محیطی (PNS)
دستگاه عصبی خودکار (ANS)
دستگاه عصبی سمپاتیک
دستگاه عصبی پاراسمپاتیک
حسی
تنظیم عصبی عضلانی حرکات
قوس رفلکسی
قشر حرکتی اولیه
میانجیهای عصبی
میانجیهای عصبی ریز ملکول تند عمل
میانجیهای نوروپپتیدی کند عمل
منابع
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 47
مطالب مرتبط