این تحقیق در مورد نقش ابرقدرت ها می باشد و توضیحات کاملی در مورد نقش و تأثیر آن ها در دوران دفاع مقدس را بیان می نماید. این تحقیق به دانشجویان کلیه رشته ها جهت درس آشنایی با دفاع مقدس و دیگر درس های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
نبرد رزمندگان ایرانی با نیروهای دیکتاتور رژیم سابق در عراق در طول 8 سال دفاع مقدس برگ زرینی از تاریخ رشادتها و از خودگذشته گی ایرانیان بوده است. حضور میلیونها ایرانی برای مقابله با جاهطلبیهای صدام حسین که تحت حمایت قدرتهای بینالمللی و قریب به اتفاق کشورهای عرب منطقه خاورمیانه بود، نماد فرهنگ ایثار و ایستادگی نزد شهروندان مسلمان ایرانی بود.
گفتنی است بعد از وقوع انقلاب اسلامی ایران خلاءی بزرگ در منطقه ایجاد شد، بدین معنا که تا آن زمان رژیم پهلوی نقش ژاندارم منطقه را برای آمریکا در خاورمیانه ایفاء مینمود، اما در نتیجه انقلاب، رویکرد غربستیزانه و ضد آمریکایی دولت مردان جدید انقلاب سبب شد تا آمریکا در مواضع خود نسبت به ایران تجدیدنظر نماید.
در همین دوران، زیادهخواهیها و جاه طلبیهای مردی که سودای رهبری جهان عرب را در سر داشت، زمینهساز تحمیل جنگی شوم و نابرابر بر ایرانیان شد. صدام حسین دیکتاتور رژیم سابق بعث عراق، فرصت را غنیمت شمرد تا از آشفتگیها و چنددستگیهای موجود در ایران برای تصرف کشور بهره بگیرد.
نقش ابرقدرت ها در دفاع مقدس
حمله نیروهای ارتش بعث سابق به مرزهای ایران در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ برابر با ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۰ شعلههای جنگ 8 ساله میان تهران و بغداد را برافروخت. در این میان علاوه بر ابعاد روانشناختی شخصی صدام حسین میتوان نقش قدرتهای غربی را در پیشبرد و روند حملات ارتش رژیم بعث سابق و ادامه جنگ با ایران بیسار مهم تلقی نمود.
در آن دوران، بزرگنمایی قدرتهای غربی از انقلاب اسلامی در مقام تهدیدی برای حکومت و حاکمان سیاسی کشورهای منطقه، زمینهساز موجی بزرگ از ایران هراسی در منطقه شد. آنان با تبلیغ ترس خیالی از انقلاب اسلامی، اشاعهی نرم و به دور از خشونت اندیشههایی چون استقلالطلبی، آزادیخواهی، نفی سلطهی بیگانگان و بازگشت به خویشتن و … را با عنوان نمادهای تهاجم ایران به حکومتهای منطقه جلوه دادند.
اما پس از ناکامی در حصول نتیجه نسبت به این تبلیغات منفی، سیاست حمایت از جنگ عراق بر علیه ایران را در پیش گرفتند. با نظر به این مقدمات در ادامه نوشتار تلاش خواهیم نمود که نقش قدرتهای بزرگ را در 8 سال جنگ مقدس مورد شرح و بررسی قرار دهیم.
فهرست مطالب
مقدمه
نقش ابرقدرت ها در دفاع مقدس
ایالات متحده آمریکا و جنگ تحمیلی
اتحاد جماهیر شوروی و جنگ تحمیلی
قدرتهای اروپایی و جنگ تحمیلی
اقدامات امريكا و شوروي در شوراي امنيت درباره جنگ ايران و عراق
ارزيابي قطعنامه 514
قطعنامه 598
سياست امريكا در قبال جنگ ايران و عراق
سياست خارجي امريكا درباره جنگ ايران و عراق در دوران حكومت دموكراتها
سياست خارجي امريكا درباره جنگ ايران و عراق در زمان جمهوري خواهان
نتیجه گیری
منابع
فرمت فایل: WORD , PDF
تعداد صفحات: 27
مطالب مرتبط