بررسی تفاوت های جنسی در اضطراب اجتماعی نوجوانان

بررسی تفاوت های جنسی در اضطراب اجتماعی نوجوانان

مقدمه
اضطراب اجتماعی اضطرابی است که خصوصاً هنگام برخوردهای اجتماعی متقابل افراد با یکدیگر بوجود می‌آید افرادی که از اضطراب اجتماعی رنج می‌برند با افزایش مسائل روانی، ناتوانی در تمرکز حواس و حالتهای عصبی روبرو هستند . اشخاص دچار اضطراب اجتماعی به منبع ناراحتی خود که برخوردهای اجتماعی است که اکنون یا بزودی با آن مواجه خواهند شد آگاه هستند.
اگر چه هر کسی گاهی حداقل کمی از مصاحبه‌ای که قرار است در آن شرکت کند دچار حالت عصبی می‌شود. در واقع یعنی هر یک از ما در اضطراب اجتماعی قرار می‌گیریم ، اضطراب اجتماعی مانند خیلی از مسائلی است که روانشناسان و محققین ارتباطات در آن به تحقیق مشغول هستند.
اسامی که به این نظریه‌ها داده می‌شود عبارتند از :
خجالتی بودن، اضطراب زمانی ، اضطراب ارتباطی، کم‌گویی، وحشت در اثر ظهور در مقابل دیگران.
اگر چه برخی از روانشناسان بین اضطراب اجتماعی و نظریه‌های فوق تفاوتی قایل هستند. اما بیشتر محققین امروزه اصطلاح اضطراب اجتماعی را با خجالت‌زدگی هم معنی بکار می‌برند. نظریه‌های اضطراب زمانی، وحشت در اثر ظهور در مقابل دیگران اغلب به عنوان نمونه های خاص برای نظریه اضطراب اجتماعی عنوان می‌شود. علاوه بر این بررسیهای آماری نشان می‌دهد بین اضطراب اجتماعی و خجالت‌زدگی و دیگر نظریه‌ها ارتباط همبستگی وجود دارد. بنابراین ما اصطلاح اضطراب اجتماعی و خجالت‌زدگی را می‌توانیم در این مقاله بجای همدیگربکار ببریم.
به هر حال باید توجه داشت که اضطراب اجتماعی را نباید با درونگرایی همانند دانست. در حالیکه درونگراها اغلب بجای حضور در اجتماع با خودشان تنها هستند. بیشتر اشخاصی که دچار اضطراب اجتماعی هستند از خجالت‌زدگی متنفر‌اند.
تقریباً دو سوم این اشخاص در یک تحقیق ، خجالتی بودن خود را یک مشکل واقعی بیان نمودند و یک چهارم این افراد تمایل خود را برای یافتن راه‌حل این مشکل بیان نمودند.

فهرست مطالب
فصل اول :
مقدمه
بیان مسئله
هدف از تحقیق و اهمیت مساله
فرضیه تحقیق
متغیرهای پژوهش
فصل دوم : ادبیات پیشینه در تحقیق
اضطراب و فشار روانی
اجزای اضطراب
انواع اضطراب
اندازه‌گیری اضطراب
اضطراب امتحان
رویکردهای درمانی اضطراب (رفتار درمانی ، درمان شناختی – رفتاری)
بحران اضطراب در نوجوانی
دیدگاههای نظری درباره روانشناختی اضطراب
نظریه‌های اضطراب
کنار آمدن با اضطراب
مکانیسم‌های دفاعی
اضطراب طبیعی و اضطراب بیمارگونه
اضطراب و یادگیری
علتهای رایج اضطراب
آشوب و اضطراب نوجوانی (Adolescent Turmoil)
نظریه‌های روانکاوی ، رفتار ، وجودی و زیست شناختی درباره اضطراب اجتماعی
فصل سوم : طرح تحقیق
جامعه مورد تحقیق
روش نمونه‌گیری
ابزار تحقیق
روش نمره‌گذاری
فصل چهارم :
ارائه داده ها
محاسبات آماری
فصل پنجم :
خلاصه ونتیجه‌گیری
محدودیتها و پیشنهادات تحقیقی
فهرست منابع
پیوست


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 123

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط