انار بهترین تصفیه کننده خون
خواص درمانى انار:
آب انار را بنوشید. براى صاف کردن صدا و رفع حکه و باز کردن رنگ پوست صورت نافع است، انار قابض است، انار مقوى کبد، نوع شیرین انار مقوى قلب است، یرقان و خفقان را درمان مىکند، انار بهترین تصفیه کننده خون است، سرفه گرم را تسکین مىدهد، ادرار را زیاد مىکند، در گرم مزاجان باعث نعوظ مىشود.
انار بهترین تصفیه کننده خون۲- آب ترش و شیرین انار را با ۱۰۰ گرم شکر مخلوط کنید. بخورید. انار مسهل صفرا و مقوى معده است، انار براى تبهاى صفراوى و جرب مفید است، انار ویار زن حامله و زردى رنگ صورت و خمارى را برطرف مىسازد.
۳- انار ترش و شیرین را با پیه داخل آن بکوبید و با قند بجوشانید و آب آن را بنوشید، از استفراغ جلوگیرى مىکند. کسانى که قبل از غذا استفراغ مىکنند باید قبل از غذا آن را بخورند.
4- با آب انار هر روز چند بار دهان را بشویید زخمهاى دهان را درمان مىکند.
۵- اگر پس از درمان یرقان هنوز رنگ چشم زرد است، آب انار ترش را در چشم بچکانید برطرف مىشود.
۶- هر شب کمى آب انار را با زهره گاو مخلوط نموده و در گوش بچکانید کرى را درمان مىکند.
۷- یک انار کامل را بسوزانید بعد نرم بسایید و با عسل مخلوط کنید و بر سینه و پشت ضماد کنید، سرفهاى که همراه با خون باشد را درمان مىکند.
۸- انار را شکافته و چند قسمت کنید و در سرکه بپزید بعد آن را بکوبید تا مثل خمیر شود سپس روى زخم و بمالید، زخم سفلیس و زخم آتشک را درمان مىکند.
۹- انار ترش را در آب کم بپزید بعد بکوبید و نیمگرم آن را ضماد کنید، زخم آلت را درمان مىکند.
۱۰- آب انار را در ظرف مسى قرمز و سفید نشده ریخته و بجوشانید و به بدن بمالید، خارش و جوشهاى خارشدار را درمان مىکند.
11- یک عدد سالم و آبدار انار را در کنار آتش ملایم بپزید، بعد خوب له کرده و ضماد نمایید و رویش را ببندید. چرک گوشه ناخن را برطرف مىسازد.
۱۲- اگر سر یک انار شیرین را سوراخ کرده و روى آتش ملایم بگذارید و به دفعات تا آنجا که گنجایش داشته باشد روغن بادام شیرین یا روغن بنفشه در آن ریخته تا جذب شود، سپس انار را فشار دهید و بمکید. براى رفع درد سینه و سرفه مزمن خشک بسیار نافع است.
۱۳- اگر داخل انار را خالى کرده و روغن گل سرخ در آن بریزید و بر آتش ملایم گذارید سپس چند قطره در گوش بچکانید براى درد گوش بسیار نافع است.
طبیعت انار: طبیعتى سرد و تر دارد.
ترکیب شیمیایى انار:
در هر ۱۰۰ گرم پولپ قرمزرنگ یا سفیدرنگ که اطراف دانههاى انار را گرفته است در حالت خام،
آب ۸۲ گرم- پروتئین ۵/ ۰ گرم- مواد چرب ۳/ ۰ گرم- هیدراتهاى کربن 16 گرم- کلسیم 3 میلىگرم- رایبوفلاوین 03/ 0 میلىگرم- نیاسین 3/ 0 میلىگرم- فسفر 8 میلىگرم- آهن 3/ 0 میلى گرم- سدیم 3 میلىگرم- پتاسیم 259 میلىگرم- تیامین 03/ 0 میلىگرم.
در میوه انار ویتامینهاىC B 1 -B 2 -B 3 -B 6 چهار میلىگرم فراوان وجود دارد.
تذکر در مورد مصرف انار:
اسراف در خوردن انار غذا را در معده فاسد مىکند و معده را سست مىنماید و ایجاد نفخ مىکند مصرف زیاد انار ترش رودهها را خراش مىدهد به خصوص اگر ناشتا خورده شود ممکن است موجب التهاب رودهها شود. اگر انار با هسته خورده شود قابض است. انار ایجاد تشنگى مىنماید.انار نیروى جنسى را در سردمزاجان کاهش مىدهد و براى سردمزاجان مضر است.
مصلح انار: در اشخاص سردمزاج زنجبیل پرورده است.
تهیه و تنظیم: گروه بوعلی باب سلامتی
منبع: اسرار گیاهان دارویی
غذا درمانی
مطالب مرتبط