پروپوزال ارتباط بین سرمایه اجتماعی با رضایت شغلی و تعهد سازمانی

این پروپوزال در مورد ارتباط بین سرمایه اجتماعی با رضایت شغلی و تعهد سازمانی (رشته مدیریت) می‌ باشد. پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی

پروپوزال ارتباط بین سرمایه اجتماعی با رضایت شغلی و تعهد سازمانی

مقدمه:
سازمان و سازمان یافتگی جزء جدا نشدنی زندگی ماست، قبل از تولد و در رحم مادر توسط سازمان هایی مراقبت می شویم، در یک سازمان پزشکی چشم به جهان می گشاییم، در سازمان های متعدد آموزش می بینیم و به موقع در یک سازمان مشغول کار می شویم و همزمان با سازمان های متعدد رابطه و سر و کار داریم و نهایتا در یک سازمان با مراسم خاص تشییع و تدفین صحنه نمایش جهانی را ترک می کنیم. بنابراین افراد بیشتر عمرشان را در سازمان ها یا در رابطه با سازمان ها سپری می کنند و این موضوع نشان دهنده اهمیت جایگاه سازمان ها در دنیای کنونی است (حسین زاده،1381 ).

نیروهای انسانی به عنوان مهم ترین و با ارزش ترین سرمایه سازمان عوامل متفکر و توا نمندی هستند که می-توانند با استفاده بهینه از سایر منابع، سازمانی پویا و قدرتمند ایجاد نمایند، بدیهی است کارمند با انگیزه می تواند به کمک قدرت اراده و تجربه های با ارزشش همه چیز را به نفع خود، جامعه و محیط کاری تغییر دهد (رضایی،1392). در واقع سرمایه انسانی، حیاتی ترین عنصر راهبردی و اساسی ترین راه افزایش اثر بخشی و کارایی سازمان است و پیشرفت و ترقی جامعه را به دنبال خواهد داشت.

نیروی انسانی متعهد به اهداف و ارزش های سازمان، نه تنها عاملی برای برتری یک سازمان نسبت به سازمان های دیگر است، بلکه مزیت رقابتی پایداری برای بسیاری از سازمان ها تلقی می شود (انصاری،1392). علاوه بر این نیروی انسانی هر جامعه، سرمایه جاودان و فعال تولید، آفرینش، فن آوری، رفاه مادی و نیل به اهداف معنوی و تعالی انسان است و دیگر عوامل سرمایه و تکنولوژی مولفه های تبعی هستند. این نیروی انسانی است که سرمایه ها را متراکم و تکنولوژی را خلق می کند و جامعه را در مسیر توسعه و برخورداری قرار می دهد ( رضایی،92).

مفهوم سرمایه اجتماعی به مثابه منابع و پاداش هایی که افراد از طریق روابط اجتماعی بدست می آورند مقبولیت گسترده ای یافته است. سرمایه اجتماعی همانند دیگر سرمایه ها مولد بوده و دارای مولفه های فراوانی است که فقط در بطن گروه ها و اجتماعات و بر اساس کنش متقابل افراد به دست می آید. این سرمایه دارای ذخایری است که در صورت استفاده های مکرر نه تنها تمام نمی شود، بلکه افزایش نیز می‌یابد. همچنین سرمایه اجتماعی دارای مالکیت فردی نیست،‌ بلکه مالکیتی جمعی دارد و متعلق به همه اعضای یک اجتماع است.

اعتماد،‌ مشارکت، جمع گرایی،‌ همدلی، ‌همکاری وتحقق منافع فردی در قالب منافع مشترک گروهی از جمله مشخصه های مهم این مفهوم محسوب می شوند. از این رو بسیاری از فرایندهای زندگی اجتماعی افراد به نوعی با مفهوم سرمایه اجتماعی درگیر خواهند بود (همان). علت توجه به سرمایه اجتماعی مبتنی بر نقشی است که سرمایه اجتماعی در تولید و افزایش سرمایه انسانی، اقتصادی و محیطی ایفا می کند ( نادی، 1391).

طی مطالعات انجام شده توسط ( ویلانووا و جوسا ، 2003) سرمایه اجتماعی را پدیده ای مدیریتی تلقی کرده که دارای ویژگی های: اعتماد، ارزش ها و رفتارهای مشترک، روابط، همکاری، فهم و درک، تعهد متقابل و شبکه های متقابل است. به زعم آنان، نمی توان تصور کرد که سازمانی بدون وجود بعضی از ویژگی‌های سرمایه اجتماعی بتواند وظیفه خود را انجام دهد. از نظر آنان سرمایه اجتماعی عمل مبتنی بر همکاری را تسهیل کرده، ارزش دارایی های ناملموس را افزایش می دهد (همان).

رضایت شغلی یکی از عوامل بسیار مهم در موفقیت شغلی هر فرد است و موجب افزایش کارایی و نیز احساس رضایت در فرد می شود. رضایت شغلی مفهومی پیچیده و چند بعدی است که با عوامل جسمانی، روانی و اجتماعی گوناگون ارتباط دارد. رضایت شغلی شرط اساسی حضور و همکاری فرد با سازمان است، و این به دلیل نقش مهم رضایت شغلی در افزایش بهره وری، تعهد به سازمان، تضمین سلامت فیزیکی و روانی، تسریع در یادگیری مهارت های جدید شغلی و افزایش روحیه فرد است (بازوند، 1392).

از نگاه دیگر رضایت شغلی عاملی مهم برای افزایش کارایی و نیز رضایت فردی در سازمان تلقی می شود. دلایلی وجود دارد که باید به رضایت شغلی افراد و اعضای سازمان اهمیت داده شود، از جمله: رضایت شغلی کارکنان در هر سازمانی موجب افزایش توانایی و کارایی کارمندان و در کل موجب بالا رفتن بازدهی می-شود (حقیقتیان،1390).

علتی که تعهد سازمانی بسیار مورد توجه محققان و پژوهشگران قرار گرفته این است، که تعهد سازمانی از جمله سازه هایی است که بر رفتار کارکنان در سازمان اثر گذاشته، و بر بسیاری از متغیرهای سازمانی از جمله قصد جابجایی کارکنان، عملکرد شغلی، رفتار شهروندی سازمانی، میزان غیبت آنها و هم چنین تعرض و استرس شغلی افراد تاثیر می گذارد و ماندن یا رفتن کارکنان را مشخص می سازد (همان). که خود نشان دهنده دلیل و اهمیت مطالعه این متغیر در این تحقیق می باشد، تعهد و پایداری می تواند پیامدهای مثبت و متعددی داشته باشد؛ کارکنانی که دارای تعهد و پایبندی هستند، نظم بیشتری در کار خود دارند، مدت بیشتری در سازمان می مانند و بیشتر کار می کنند، بنابراین مدیران باید با روش های مختلف، تعهد و پایبندی کارکنان را بیشتر کنند.

فهرست مطالب:
مقدمه
بیان مسئله
پیشینه تحقیق کامل: خارجی و داخلی
ضرورت و اهمیت موضوع
اهداف تحقیق: اهدف اصلی و فرعی
سوالات تحقیق: سوالات اصلی و فرعی
فرضیات تحقیق: فرضیات اصلی و فرعی
روش تحقیق
جامعه، نمونه ی آماری
روش تجزیه و تحلیل داده ها
جدول زمانبندی شده انجام پایان نامه
منابع فارسی کامل
منابع انگلیسی کامل


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 27

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط