این پاورپوینت به بررسی درس بیست و یکم مطالعات اجتماعی مقطع هفتم با عنوان “اوضاع اجتماعی ایران باستان” می پردازد. مطالب شامل ساختار خانواده، زندگی روستایی و شهری، نابرابری اجتماعی، طبقات مختلف جامعه و نقش زنان و مردان در جامعه ایران باستان است.
مقدمه
ایران باستان دارای ساختار اجتماعی پیچیده و سازمانیافتهای بود که بر مبنای اصول و ارزشهای اخلاقی و دینی شکل گرفته بود. خانواده به عنوان هسته اولیه جامعه، نقشی اساسی در آموزش اصول اخلاقی مانند راستگویی، امانتداری و وفای به عهد داشت. ازدواج به عنوان یک تکلیف دینی و پیمان مقدس تلقی میشد و مردان برای کسب مقام و منصب باید همسر داشتند.
زندگی اجتماعی در ایران باستان بر مبنای تقسیم کار و طبقات اجتماعی شکل گرفته بود. اغلب مردم در روستاها زندگی میکردند و کشاورزان بیشترین جمعیت را تشکیل میدادند. با گسترش شهرها در دوره ساسانیان، علاوه بر مأموران حکومتی، صنعتگران، بازرگانان و پیشهوران نیز در شهرها ساکن شدند. اما جامعه به دو طبقه بزرگان و عامه مردم تقسیم میشد که این نابرابری اجتماعی تأثیر زیادی بر زندگی روزمره داشت.
طبقه اشراف و بزرگان از امتیازات ویژهای مانند عدم پرداخت مالیات، حق تحصیل و ثروتهای فراوان برخوردار بودند، در حالی که کشاورزان و پیشهوران از بسیاری از حقوق اجتماعی محروم بودند. این نابرابری اجتماعی بر آداب و معاشرت مردم نیز تأثیر گذاشته بود و افراد عامی باید در برابر اشراف زانو میزدند. شاهان و شاهزادگان زندگی پر تجملی داشتند و در کاخها به خوشگذرانی میپرداختند.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 20
مطالب مرتبط