پاورپوینت درباره توبه

این پاورپوینت در مورد توبه بوده و به بررسی مفهوم توبه، شرایط و فضیلت آن پرداخته و تفاوت‌ های توبه و استغفار را توضیح می‌ دهد. این ارائه با استناد به آیات قرآن و احادیث، اهمیت بازگشت به سوی خدا و راه‌ های رهایی از گناهان می باشد.

توبه

مقدمه

توبه به عنوان بازگشت به سوی خداوند و ترک گناهان، یکی از مفاهیم مهم در آموزه‌های دینی است که مورد تأکید قرآن و احادیث قرار گرفته است. این فرآیند معنوی، نه تنها به معنای پشیمانی از گناهان گذشته، بلکه به معنای تصمیم جدی برای دوری از گناه در آینده است. توبه فرصتی است که خداوند با لطف بی‌کران خود به انسان عطا کرده تا از ظلمت گناه رهایی یافته و به سوی نور الهی بازگردد.

در قرآن کریم، بیش از 80 بار به توبه و اهمیت آن اشاره شده است. این نشان‌دهنده جایگاه ویژه توبه در زندگی دینی انسان‌ها است. توبه به معنای بازگشت بنده به سوی پروردگار و همچنین بازگشت رحمت خداوند به سوی بنده است. پذیرش توبه از سوی خداوند، نشانه‌ای از رحمت و مهربانی بی‌نهایت اوست که بندگان را به سوی خود دعوت می‌کند تا از آلودگی‌ های گناه پاک شوند و به کمالات انسانی دست یابند.

این پاورپوینت با هدف بررسی مفهوم توبه، شرایط صحت و کمال آن و تفاوت‌های آن با استغفار، به تبیین راه‌های بازگشت به سوی خداوند پرداخته است. همچنین به فضیلت‌های توبه و شرایط پذیرش آن در نزد خداوند اشاره شده است.

توبه در قرآن

در قرآن کریم بیش از 80 بار سخن از توبه و بازگشت به سوی خدا و قبولی توبه به میان آمده است. توبه در قرآن هم به بنده نسبت داده شده و هم به خدا و هم به هر دو معنا بسیار آمده است. از آن جمله آیه ی شریفه ذیل است:

«و هرگاه آنانکه به آیات ما ایمان دارند نزد تو آیند بگو سلام بر شما! پروردگار رحمت را بر خود قرض کرده؛ هر کس از شما کار بدی از روی نادانی کند، سپس توبه و اصلاح (و جبران) نماید، (مشمول رحمت خدا می شود؛ چرا که) او آمرزنده ی مهربان است.» «و من هرکه را توبه کند و ایمان آورد و عمل صالح انجام دهد، سپس هدایت شود، می آمرزم».

«آیا به سوی خدا بازنمی گردند و از او طلب آمرزش نمی کنند؟ (درحالی که) خداوند آمرزنده مهربان است». در این آیه با استفهام انکاری که بیانگر تاکید است، خداوند انسان ها را به سوی توبه و استغفار دعوت می نماید و با ذکر دو صفت غفور و رحیم بودنش، عواطف آن ها را تحریک می نماید، تا شاید به سوی توبه و استغفار دعوت و با آب استغفار، گناهانشان را بشویند و در پرتو توبه بر کمالات و فضائل انسانی خود بیفزاید.

آیه ی «ای کسانیکه ایمان آورده اید به سوی خدا توبه کنید، تو برای خالص…»مفسران توبه ی نصوح را توبه ای که صاحبش را از برگشت به طرف گناه باز دارد و یا توبه ای که بنده را برای رجوع از گناه خالص سازد و در نتیجه، دیگر به آن عملی که از آن توبه کرده، برنگردد، تفسیر کرده اند. در تمام آیات فوق، توبه (تاب) به بنده نسبت داده شده است که به معنای بازگشت بنده از گناهانش به طرف خدای متعال می باشد.

در آیه دیگری می فرماید: «پذیرش توبه از سوی خدا، تنها برای کسانی است که کار بد را از روی جهالت انجام می دهند، سپس به زودی توبه می کنند و. ..» و یا آیه ی «و گروهی دیگر به گناهان خود اعتراف کرده اند، و کار خوب و بد را به هم آمیخته اند، امید می رود که خداوند توبه ی آن ها را بپذیرد، به یقین، خداوند آمرزنده و مهربان است.»در آیات فوق توبه به خداوند نسبت داده شده است؛ یعنی رحمت خداوند که در اثر گناه بنده از او سلب شده بود بار دیگر شامل او خواهد شد.

فهرست عناوین

مقدمه
توبه در لغت و اصطلاح
توبه در قرآن
تفاوت‌های اساسی استغفار و توبه
انواع توبه
راه‌های توبه از انواع گناهان
توبه از حق الله و حق الناس
فضیلت توبه
علت قبول نشدن توبه
شرایط صحت و کمال توبه
منابع


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 26

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط