میوه های شفابخش از نگاه طب سنتی
میوه های شفابخش از نگاه طب سنتی میوه هایی هستند که از لحاظ ارزش غذایی بسیار مفید هستند
میوه ثمر طبیعت و تنزیلى از میوه هاى بهشتى است. کسانى که مرتب با انواع میوه ها خود را تغذیه مى کنند عمرى طولانى خواهند داشت. تعدادى از میوهها در کتاب آسمانى قرآن مورد توجه قرار گرفته است که مىتواند حاکى از اهمیت آنان نسبت به سایر میوهها باشد. بطور کلى خداوند از میوهها بهعنوان غذاهاى بهشتى یاد کرده است. وَ فاکِهَهٍ کَثِیرَهٍ لا مَقْطُوعَهٍ وَ لا مَمْنُوعَهٍ وَ …
بطور قطع و یقین باید گفت که یکى از موارد مطمئن طول عمر مصرف میوههاست. تأکید بر مصرف میوهها در علوم پیشگیرى و علاج بیمارىها و در تحکیم سلامتى و طول عمر نشان از اهمیت آن دارد. اگر بطور مرتب سالمندان با توجه به وضع مزاجى خود در برنامه روزانه مصرف میوهها را مورد توجه قرار دهند به طول عمر کمک شایانى کردهاند. توجه کنید به اهمیت برخى از میوه ها:
میوه های شفابخش از نگاه طب سنتیانار میوه شفابخش از نگاه طب سنتی
مهتر میوه هاست. هیچ میوهاى در سلامت بخشى و پاکسازى دستگاه گوارش و تصفیه خون به پاى انار نمىرسد. این میوه براى سالمندان عمر طولانى را به ارمغان مى آورد بشرط آنکه در فصل عرضه آن هیچ روزى آن را ترک نکنند. انار میوه بهشتى است و دوستى براى کبد و کلیه ها و قلب و مغز است. انار از لحاظ روحى نیز حائز اهمیت بوده و زمینه را براى لطافت دل و تحکیم ایمان و توجه به خداوند فراهم مى نماید. انار نسل انسان را اصلاح و هوش و ذکاوت را قوى و منى را افزایش داده و از هر بیمارى پیشگیرى مى کند. در درمان سرطان خون انار همتا ندارد و ریشه هر بیمارى را مى کند.
انگور میوه شفابخش از نگاه طب سنتی
در این میوه به لسان معصوم (س) شفاست. بهترین دوست قواى فکرىست و اندوه را از انسان دور مىکند و یکى از داروهاى قوى ضد افسردگى است. انگور و فرآوردههاى آن ضد هر سرطانى است و هر چیزى که ضد هر سرطانى باشد ضد هر بیمارى است. پوکى استخوان را برطرف مى کند و عمر را طولانى مى سازد. رژیم انگور یک رژیم غذایى منحصربه فرد است که انسان را بدون ناراحتى و ضعف لاغر مى کند. رژیم انگور اندام را متناسب و هر نوع سرطان نهفته را در بدن از بین مى برد.
کلسیم و پتاسیم و فسفر و سایر مواد معدنى در این میوه انسان را از مصرف شیرهاى پاستوریزه که عوارض منفى فراوانى دارند بىنیاز مى کند!
انجیر میوه شفابخش از نگاه طب سنتی
سرشار از کلسیم و مواد معدنى است. از میوه هایى است که خداوند در قرآن از آن در کنار زیتون یاد کرده است. خواص آن به تنهایى بسیار زیاد و در کنار میوه هاى دیگر افزونتر است. براى سالمندان هر شب ۵ عدد انجیر را با ۱۰ عدد آلوى بخارا خیسانده و روز بعد میل کنند. اگر بر این روش مداومت کنند هرگز بیمارى نمى تواند بدن مردان و زنان مسن را تهدید کند.
آلو میوه شفابخش از نگاه طب سنتی
تمامى میوه هایى که با” لو” نام برده شوند داراى خواص عجیبى در طول عمر انسان مىباشند؛ مانند آلوبخارا، آلوزرد، آلوقرمز، آلوچه ترش، هلو، شفتالو، هلو انجیرى. صفرا و سوداى اضافى را در بدن از بین مىبرند در خونسازى و علاج پوکى استخوان نظیر ندارند. در علاج سرطان خون در کنار انار و انگور یک تقویت کننده قوى هستند. بر سالمندان واجب است که در زمان خود هیچ روزى آن را ترک نکنند.
به میوه شفابخش از نگاه طب سنتی
شجاعت، هوش و حافظه و زیبایى و قوت از نتایج مصرف این میوه بهشتى ست. براى دانشمندان مصرف این میوه واجب است چرا که دانش را در دل انسان بارور مى کند.
سیب میوه شفابخش از نگاه طب سنتی
در تقویت معده و پاک کردن روده ها و خوشبویى دهان کم نظیر است. براى از بین بردن خونریزىها در کنار میوه به بى بدیل است. خواص سیب آنقدر زیاد است که نمى توان در چند سطر از آنها یاد کرد. تنها اشاره مى کنیم که مصرف سیب در کنار میوههایى که ذکر شد براى سنین بالا ضرورى است و براى تداوم عمر لازم!
گلابى میوه شفابخش از نگاه طب سنتی
این میوه دل را صفا مىبخشد و معده و کبد را قوت مىدهد و انسان را از غم و غصه و افسردگى نجات مى بخشد.
انبه یوه شفابخش از نگاه طب سنتی
یکى از میوه هایى است که سرشار از هرگونه مواد مغذى و ویتامین و مواد معدنى گوناگون مى باشد. کمتر ویتامین و مواد معدنى است که در انبه یافت نشود.
ملین طبع است و در خونسازى کمنظیر مىباشد. براى معده و کبد تقویت کننده و بدون کوچکترین عوارض است. خستگى را از بدن مىزداید دردها را از بین مىبرد.
شیر مادر را افزایش مىدهد.
براى پرهیز از طولانى شدن مطالب به دلیل کثرت وجود میوه ها تنها به نام برخى دیگر از میوهها اشاره مى کنیم که در طب اسلامى براى سلامتى بدن و طول عمر مورد تأکید قرار گرفته اند. خربزه، گرمک، طالبى، هندوانه، مرکبات، موز، خرما، ترنج، ازگیل و امثال آن در روایات طب اسلامى و در توصیه هاى طب ایرانى مورد توجه و بررسى قرار گرفته و مصرف آن براى ایجاد طول عمر مفید مى باشد.
برگرفته از کتاب مجموعه پیک شفا، ج۱۴، ص: ۳۰
مطالب مرتبط