این تحقیق در رابطه با مسئولیت پذیری در دانش آموزان می باشد و مفهوم ، انواع و واکنش های متفاوت دانش آموزان دوره ابتدایی به مسئولیت های واگذار شده به آن ها را مورد بررسی قرار می دهد. این تحقیق به دانشجویان رشته های علوم تربیتی ، آموزش ابتدایی ، علوم اجتماعی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
از آنجایی که یکی از شاخصه های مهم شخصیت هر فرد مفید در اجتماعات، داشتن نظم و انضباط در امورات شخصی و اجتماعی و همچنین مسئولیت پذیری اوست، لذا معلم موفق کسی است که بتواند علاوه بر مسائل آموزشی و تربیتی به دو فاکتور فوق الذکر نیز توجه داشته باشد . از طرف دیگر یکی از اهداف اصلی مدرسه و تعلیم و تربیت آماده کردن فرد برای ورود به اجتماع آینده است
تعريف
عادت یا توانایی پذیرفتن کاری را که مستلزم پاسخگویی در برابر دیگران است، مسئولیت پذیری می گویند و مسئولیت پذیر به فرد یا افرادی گفته می شود که متعهد انجام کاری یا وظیفه ای باشند که به عهده وی گذاشته باشند مثل نماینده کلاس که وظیفه مربوط به خود را به نحو احسن انجام می دهد.
اولیا و مربیان باید از همان دوره ابتدایی روحیه مسئولیت پذیری را در کودکان به وجود آورند و آنها را افرادی مسئول و خدمتگزار به همنوع، بار بیاورند و در این مسیر به فراخور سنشان، مسئولیت هایی به آنها واگذار کنند و در چارچوب مسئولیتشان آنها را مورد بازخواست قرار دهند.
روش
یکی از خصوصیات روش های تدریس جدید نسبت به روش های تدریس سنتی واگذاری امور به دانش آموزان است، در حالی که معلم بیشتر نقش راهنما و هدایتگر را دارد .یکی از روش های تدریس مؤثر “روش نمایشی ” است که این روش بر اساس مشاهده و دیدن استوار است .دانش آموزان مهارت های خاصی را از طریق مشاهده و دیدن فرا می گیرند . روش نمایشی نخستین روشی است که بشر به کاربرده است .به عبارتی خود دانش آموز درگیر موضوع می شود.
با استفاده از این روش می توان، مهارتی را به تعداد زیادی از افراد و در طی زمان کوتاه یاد داد .مهمترین حسن این روش، آموزش به کمک اشیاء واقعی و حقیقی است . روش نمایشی برای درس هایی که جنبه علمی و فنی و عملی دارند، مانند شیمی، کارهای هنری و آمادگی دفاعی استفاده می شود . در نظر علماء تعلیم و تربیت، روش نمایشی برای آموزش مهارت ها، بهترین و مناسب ترین روش است.
فهرست مطالب
مقدمه
تعريف
روش
نوع مسئولیت دهی به دانش آموزان
اقسام مسئولیت های قابل تنفیض به دانش آموزان
تعریف مسئولیتهای آموزشی
تعریف مسئولیتهای پرورشی
تعریف مسئولیتهای انضباطی و اجتماعی
مسئولیت پذیری دانش آموزان در حیطه ی معاونت پرورشی
چند موضوع مهم در ایجاد حس مسئولیت پذیری
آیا قبول مسئولیت آموختنی است؟
نقش والدین در مسئولیت پذیری نوجوانان
به کودکان و دانش آموزان مسئولیت واگذار کنید
نتیجه گیری
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 15
مطالب مرتبط