مقاله كاركردها و نقش بورس اوراق بهادار در اقتصاد كشور

این تحقیق در مورد بورس اوراق بهادار بوده و به طور کامل ، به بررسی مفهوم ، تاریخچه و نقش بورس در اقتصاد کشور می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های اقتصاد ، حسابداری و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

چكيده
كشور هاي در حال توسعه جهت حل مشكلات اقتصادي خود نيازمند راهكار هاي مناسبي جهت استفاده بهتر از امكانات وثروت هاي خود هستند.در اين راستا يكي از مهم ترين ابزار براي تحقق اين هدف بسط و گسترش بازار بورس وپويايي هر چه بيشترآن است.

مقاله حاضر در تلاش است كه باارائه مطالبي در اين زمينه گامي هر چند كوچك در اين مسير مهم بر دارد.

اين جستار دردو بخش به اين مهم مي پردازد بخش اول كاركرد ها كه ابتدا مفاهيم اوليه تعريف شده و سپس وظايف بورس در اقتصاد كشور تشريح مي گردد.در ادامه مكانيزم بورس اوراق بهادار تهران به لحاظ معاملات و اطلاع رساني مورد بررسي قرار مي گيرد.

دربخش دوم نقش بورس اوراق بهادار در اقتصاد كشور،دور نماي اقتصادي و چهره ي بورس در دنياي امروز مورد بحث قرار گرفته و در نهايت راهكارها و رهنمودهايي در اين زمينه ارائه مي گردد.

كليد واژگان:  بورس- بورس اوراق بهادار- سهام

مقدمه
BOURSE در اصل کلمه ای فرانسوی می باشد که مانند بسياري ازلغات فرانسوی وارد فرهنگ و ادب فارسی شده است . معنای لغوی آن در زبان فرانسوی « کیف پول » می باشد . اما این کلمه جادویی امروز مفهومی فراتر از کیف پول به خود گرفته است و یکی از معیارها و شاخص های اساسی اقتصاد کشورمان به حساب می آید . اهمیت بورس از چندین دیدگاه قابل نقد و بررسی است و با تحلیل هر یک از آن ها می توان به نقش آن در اقتصاد پی برد .

اجازه دهید ادامه بحث را با مثالي ادامه دهيم. فرض کنید شما برای عملی ساختن ایده یا فکری نیاز به پولی هنگفت دارید در این شرایط چه می کنید ؟ یکی از بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید این است که با چند نفر شریک شوید . شاید اتفاقی درست مانند همین در سطح کلان می افتاد بخش خصوصی و گاهي دولت برای تامین اعتبار کارخانجات و طرح های خود، روی به سمت بخش یا بخش های خصوصی دیگر می آورند و این شراکت از همین نقطه شروع می شود . پس از آن که در کارخانه یا بنگاه اقتصادی شریک شدید به شما سندی تعلق می گیرد که به آن در اصطلاح سهم می گویند . این سهم در ادبیات اقتصادی جزء اوراق بهادار محسوب می شود . اما اگر روزی خواستید این سهم را به فروش برسانید و یا شراکت خود را بهم بزنید تکلیف چیست ؟ و چگونه می خواهید ارزش آن روز سهم خود را تشخیص دهید؟ شاید برای ارزش گذاری روی یک کارخانه و یا یک شرکت نیاز به تیم اقتصادی بزرگی باشد و کاری تقریبا دشوار که هزینه آن شاید از مقدار سهم شما هم فراتر رود.

برای حل این مشکل سازمانی تاسیس شده است بنام سازمان بورس اوراق بهادار که در آن سهام بر حسب عرضه و تقاضا روزانه قیمت گذاری می شوند و شما می توانید در آنجا سهام خود را به قیمت آن روز به فروش برسانید . در اصل این کار کارشناسی و ارزش گذاری روی شرکت ها توسط مجرب ترین تیم های اقتصادی انجام می شود و به صورت عرضه و تقاضا نمود پیدا می کند . اما دشواری کار اینجاست که اگر هر کسی برای اجرایی کردن ایده خود تصمیم به تاسیس شرکت سهامی عام بگیرد شاید روزانه بیش از صدها شرکت سهامی عام وارد بورس شوند که این خود می تواند به اقتصاد لطمه های جدی بزند . پس چگونه می شود با پول اندک در صنعتی دلخواه سرمایه گذاری نمود ؟ باز پاسخ این پرسش در بورس اوراق بهادار می باشد . سرمایه گذار می تواند با بررسی صنایع مختلف و شناخت شرکت های مختلف در بورس به سرمایه گذاری در صنعت و شرکت دلخواه خود به هر میزان که مایل باشد بپردازد . شاید زیبایی این حرکت در آن جا باشد که هر کس با هر سرمایه ای می تواند در صنعتی که شاید حضور فردی در آن احتیاج به پول هنگفت دارد مشارکت کند .

پس از گفتار بالا بر می آید اهمیت بورس اوراق بهادار در آن جا است که سرمایه های کوچک به سمت حرکت هایی بزرگ متمایل می شوند و پول در بخش خصوصی در جهتی که منافع ملی و شخصی را تامین می کند هدایت می شود. هم چنین هنگامی که کارخانجات و واحدهای اقتصادی دارای شرکای بیشتر و قوی تری باشند به راحتی می توانند افزایش سرمایه دهند و در نتیجه هم سود آوری آن واحد فزونی خواهد یافت و هم در سطح کلان اقتصاد و صنعت کشور رشد بیشتری را تجربه خواهد کرد . به طوری که نسبت توسعه یک کشور با تعداد سهام داران آن رابطه مستقیمی دارد و در کشوری مانند ایالات متحده شاید بیشتر از 80 درصد مردم به نوعی سهام دار می باشند و در بورس سرمایه گذاری کرده اند . این نرخ در کشور ما طی سال های اخیر و اصلاح سیستم مدیریتی رشدی مطلوب را شاهد بوده و گاهي اعدادی نزدیک به 10 در صد را نیز شنیده ایم . ولی آن چیز که مشخص است این است که جا برای کار و رشد بیشتر هنوز بسیار است.

استقبال مردم و بخش خصوصی از سرمایه گذاری در بورس همانقدر که می تواند اميد وارکننده باشد همان میزان برای هر اهل تشخیصی می تواند نگران کننده باشد زيرا که اگر فرهنگ سازی های لازم صورت نگيرد و آموزش های لازم به این افراد تازه وارد داده نشود دوباره شاهد حوادثی تلخ در بورس اوراق بهادار خواهيم بود. هر چند مسئولان امر از حوادث سالهای 74و75تجربه به دست آورده و با ورود شرکت های جدید به بورس روند عرضه و تقاضا را به سمت معقولی هدایت كرده واز رشد حبابی قیمت ها جلوگیری می کنند ولی سرمایه گذاری در بورس مانند هر فعالیت کلان دیگری نیاز به فرهنگ سازی و آموزش دارد و از آن جا که این دست سرمایه گذاري نوعي شراكت مي باشد،برتمامي سرمايه گذاران قديمي تالار شيشه اي امروز واجب است تا براي ادامه موفقيت خود در اين حركت سرمايه گذاران  جدید را به سمت آموزش های اصولی هدایت کنند . (فراهاني فرد،1383 : 5-1)

فهرست مطالب

چكيده
مقدمه
مفهوم بورس اوراق بهادار
تاريخچه بورس اوراق بهادار
وظایف بورس اوراق بهادار
نقش بازارسازان (متخصصین) در بورس
مقررات حاکم بر بورس
رويه پذيرش شركت ها در بورس اوراق بهادار تهران
مکانیزم معاملات در بورس تهران
مکانیزم اطلاع رسانی در بورس تهران
محدودیت ها و تنگناهای بورس اوراق بهادار تهران
محدودیت های بیرونی
محدودیت هاي درونی
نقش بورس در اقتصاد كشور
دورنمای اقتصادی و نقش آن در تصمیمات سرمایه گذاری
چهره ی بورس در دنیای امروز
گزارش جهانی
راهکارها
رهنمود هایی برای سرمایه گذاری
نتيجه گيري
كلام آخر


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 31

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.