مقاله زرشک

Barberry Paper

دانلود مقاله زرشک

مقدمه
زرشک از جمله درختچه های مقاومی است که ‏قابلیت رشد و تولید در زمینهای کم بهره با ‏آب شور را داراست و توجه بیشتر به آن، ضمن ‏بالا بردن ظرفیت تولید محصولات کشاورزی، در ‏حفاظت از خاک منطقه نیز می تواند موثر باشد. ‏مصرف زرشک به صورت تازه خوری به دلیل مزه ‏ترش آن معمول نیست، با تهیه فراورده های ‏متنوع نظیر مربا، مارمالاد، آبمیوه، نوشابه، ‏سس، ژله و… از زرشک ضمن جذب تولید مازاد ‏بر مصرف و ایجاد ارزش افزوده، می توان آنها ‏را هم به نام ایران به بازارهای بین المللی ‏معرفی نمود.‏
زرشک گیاهی بومی ایران است و نوع بی دانه آن ‏برای نواحی جنوب خراسان به خصوص قاین و ‏بیرجند شهرتی ایجاد کرده است.‏
در بعضی منابع در مورد پیشینه تاریخی زرشک و ‏مبدا آن این طور آمده است که اولین بار شخصی ‏به نام جعفر، کشت و تولید زرشک بی دانه را ‏در روستای افین از بخش زیرکوه شهرستان قاین ‏بنیان گذاشته است. گفته می شود وی در زمان ‏ترکمن تازی به اسارت ترکمنها درآمده، ولی ‏ضمن فرار از اسارت، در مسیر بازگشت درختچه ‏های زرشک بی دانه را مشاهده نموده و پاجوش ‏آن را به روستای خود منتقل کرده و کشت نموده ‏است. بدین ترتیب به نظر می رسد، نخستین محل ‏پرورش زرشک بی دانه روستای افین باشد که ‏دارای قدمت تاریخی است. احتمالا وی این نوع ‏زرشک را در منطقه شیروان در شمال خراسان ‏مشاهده نموده است.(۱۰)‏

تیره زرشک ‏Berberidaceae
به صورت گیاهان علفی، چندساله با برگهای ‏همیشه سبز و زود افت، اغلب خاردار و گاهی به ‏صورت درختچه یا حتی درختهای کوچک دیده می ‏شوند. معمولا انواع مختلفی از بنزیل ‏ایزوکینولین در این تیره موجود بوده و ‏بافتهای آن به علت داشتن بربرین (یک نوع ‏ایزوکینولین) زرد رنگ است. عناصر چوبی دارای ‏صفحات ساده سوراخداری هستند و گاهی اوقات ‏این بخش های سوراخدار به صورت آوندهای ‏نردبانی در یک صفحه مشخص بوده و تعداد ‏محدودی تیغه های افقی بین آنهاست. عناصر ‏تراکئید بدون مجرا همراه با منافذ ساده می ‏باشد. اشعه های مغزی پهن دارای سلولهای ‏مشابه یا به طور نسبی مشابه می باشند.‏
برگها متناوب، ساده یا مرکب (برگهای زرشک ‏ساده و دارای مفصلی در قاعده پهنک است) و به ‏ندرت قاعده ای است. گاهی اوقات برگها به خار ‏کاهش یافته است. دمبرگ دارای ۳، تا تعداد ‏زیادی دستجات آوندی است که تشکیل یک قوس و ‏یا دو حلقه را می دهند، استیپول وجود نداشته ‏و یا تحلیل رفته است.گلها منظم، کامل، منفرد ‏یا مجتمع به صورت خوشه، سنبله و یا شکل هایی ‏از پانیکول یا گرزن است. دمگل ها اغلب به ‏طرف قاعده تا شده است. نوع گلها پایینی بوده ‏و گرده افشانی در آنها توسط حشرات انجام می ‏شود. قطعات گل معمولا دوتایی یا سه تایی بوده ‏و در دو ردیف قرار دارند. هر گل دارای ۴ تا ‏‏۶ کاسبرگ براکته مانند در دو ردیف می باشد. ‏گلبرگهای داخلی بیشتر پرچمهای تحلیل رفته ‏گلبرگ مانند هستند که تولید نوش می کنند. ‏تعداد پرچمها ۴ عدد یا بیشتر است ولی اغلب ۶ ‏عدد می باشد و معمولا مقابل گلبرگهای دارای ‏نوش هستند. کیسه های گرده بساک معمولا ۴ عدد ‏است. مادگی یک برچه ای است ولی گاهی دو تا ‏سه برچه ای به نظر می رسد. تخمدان از نوع ‏بالایی است و تخمک از نوع واژگون یا نیمه ‏واژگون است و تعداد زیادی از آنها ممکن است ‏در حاشیه تخمدان روی جفت ضخیمی قرار گیرند. ‏خامه برجسته بوده و دارای ۳ لوب می باشد. ‏میوه بیشتر سته حبه ای است. ‏
این تیره شامل ۱۵ جنس و ۶۵۰ گونه بوده و ‏بیشتر در مناطق معتدله نیمکره شمالی پراکنده ‏است. مهمترین جنس های تیره زرشک عبارتند از ‏زرشک (۵۰۰ گونه)، ماهونیا(۱۰۰ گونه) و ‏پودوفیلوم. این هر سه جنس دارای مبنای ‏کروموزومی ۷ می باشند.(۶و۱۲)‏


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 40

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط