این تحقیق در مورد یکی از مراحل ساخت بنا یعنی کف سازی می باشد که پس از بیان مشخصات عمومی کف سازی ، به بیان انواع روشها و توضیحات در مورد هر کدام از این روش ها پرداخته خواهد شد.
مقدمه
اصولاً به هرگونه عملیات ساختمانی که بر روی سطح زمین طبیعی ویا سقف طبقه انجام شود ، تاکاربری و عملکرد فضا راممکن سازد ، اصطلاً «کف سازی» می گویند با توجه به این تعریف متوجه خواهیم شد ، که برای آن که هر فضایی کارایی لازم زا داشته باشد نیاز به کف سازی مخصوص آن مکان خواهد بود . بنابراین انتخای نوع کف سازی بستگی به ۲عامل محل قرار گیری و عمل کرد آن مکان دارد.
کف سازی بخش مهم و تعیین کننده ایی در ساختمان و حتی خارج از آن می باشد چرا که این عنصر ساختمانی نه تنها شامل فضا های داخلی یک ساختمان مانند اتاق ها راه رو ها سرویس های بهداشتی مثلاً آشپزخانه وحتی تراس می شود بلکه کف سازی حیاط پیاده رو ها وحتی زمین های ورزشی از این حیطه خارج نمی شوند.
کف سازی به مجموعه عملیاتی گفته میشود که پس از اتمام عملیات سفت کاری در ساختمان انجام میشود تا ساختمان را به حالت قابل سکونت در آورد. برای کف سازی معمولاً ابتدا یک لایه ملات نرم ریخته میشود تا سطح را به صورت هموار درآورد.
به همراه این کار پیش بینیهای مربوط به تاسیسات مکانیکی و برقی ضروری است. پس از آن بسته به مورد خاکریزی، پوکه ریزی یا ملات ریزی انجام میشود و نهایتا لایه انتهایی، کف نهایی را تشکیل میدهد که میتواند آسفالت، موزائیک، سرامیک، بتن سیمانی و… باشد. در عملیات کف سازی مربوط به نقاطی که در معرض عوامل محیطی (برف و باران و سرما و گرما) قرار دارند، بسته به مورد بعد از ملات اولیه و قبل از ملات ثانویه عایقکاری رطوبتی یا عایقکاری حرارتی یا هردو انجام میگیرد.
فهرست مطالب
مقدمه
مشخصات کف سازی ساختمان چیست؟
انواع کف سازی در ساختمان های بنایی
کف سازی بر روی خاک
زیر سازی
عملیات زیر سازی
الف: ایجاد استحکام لازم برای روسازی
ب: حفظ روسازی از رطوبت کف
ج: ایجاد یک سطح مستوی و مستحکم
کف سازی در طبقات
عایق کاری کف
عایقهای قیری ، قیر گونی
اصول عایق کاری کف بوسیله قیر گونی
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 21
مطالب مرتبط