مقاله درباره تعدد زوجات در اسلام

این تحقیق با موضوع تعدد زوجات در اسلام بوده و به طور کامل به بررسی این موضوع می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های معارف اسلامی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
پرسش یا شبهه ای که دربارة برخی احکام شرعی مطرح است، مسئله تعدد زوجات است؛ یعنی اگر محور و اساس تشکیل خانواده، امنیت و تسکین است، وقتی ازدواج دیگری صورت می گیرد، اساس تشکیل خانواده را که آسایش و امنیت است تحت الشعاع قرار می دهد.

در پاسخ به مطلب مذکور می توان گفت: درباره تعدد زوجات به گونه کلی سه فرضیه مطرح است یکی اینکه مطلقاً آن را ممنوع بدانیم. دوم اینکه همیشه آن را مجاز بشماریم و سوم اینکه به گونه مشروط، یعنی در شرایط خاصی آن را بپذیریم. نخستین فرض، تفریط آمیز و دومین فرض، افراط گرایانه است و هیچ یک با فطرت انسانی که از افراط و تفریط گریزان است نمی سازد.

از این رو اسلام که دینی متعادل به شمار می آید تعدد زوجات را بنا بر مصالحی پذیرفته و برای آن نیز شروطی قرار داده است. به عبارت دیگر اسلام، تعدد زوجات را اختراع نکرد بلکه بر عکس برای آن حدود و قیودی قرار داد. از این رو برای اینکه بدانیم چرا اسلام تعدد زوجات را به رسمیت شناخته است ابتدا باید علل تاریخی پدید آمدن این سنت را در بسیاری ملل جهان به ویژه ملل شرقی بررسی کرد.

برخی می پندارند تنها علت به وجود آمدن تعدد زوجات در جوامع بشری، زورگویی مردان به زنان بوده است. اما این سخن پذیرفتنی نیست؛ زیرا هر چند مردان در طول تاریخ از قدرت خود علیه زنان سوء استفاده کرده اند اما منحصر کردن علت تعدد زوجات به زور و قدرت، به ویژه در توضیح و توجیه روابط خانوادگی درست نیست بلکه علت های دیگری نیز باید به آن افزود؛ مانند: نازا بودن برخی زنان، یائسه شدن بعضی آنان، احتیاج مرد به فرزند، علل طبیعی ای که زن و مرد را به لحاظ ارضای غریزه جنسی یا تولید فرزند در وضعیت نامساوی قرار می دهد و فزونی عدد زنان بر مردان.

تعریف
چندهمسری یا تعدد زوجات، در لغت به معنای چند تن بودن همسران یک مرد است و در رویکرد حقوقی، عرف و سنّت، یک وضعیت قانونی است که به عنوان واقعیتی در برخی جوامع انسانی وجود داشته و دارد.

به گفته مرتضی مطهری تکهمسری، طبیعی‌ترین فرم زناشویی است. در تک همسری روح اختصاص یعنی مالکیت فردی و خصوصی – که البته با مالکیت خصوصی ثروت متفاوت است – حکم‌فرما است. در تکهمسری هر یک از زن و شوهر احساسات و عواطف و منافع جنسی دیگری را «از آنِ» خود و مخصوص شخص خود می‌داند.

تعدّد زوجات در اسلام
از آن جا که قوانین اسلام، مطابق با وجدان و ناموس خلقت و برخاسته از فطرت انسانی است، می تواند نیازهای فردی و اجتماعی بشر را در تمام عصر، تأمین نماید. لیکن مستشرقان و ملحدان بی انصاف همواره سعی کرده و می کنند تا از راه های گوناگون شبهاتی را وارد نموده و این آیین مقدس را زیر سؤال ببرند.

می گویند: اسلام با تجویز تعدّد زوجات، قلوب قشر عظیمی از بانوان را جریحه دار کرده و محیط آرام زندگی خانوادگی را متشنّج نموده است، زیرا زن با وجود «هوو»، حس محبت را به خشونت و انتقام تبدیل می کند، در صورتی که مسیحیت با حرام کردن بیش از یک زن برای مرد، باعث تشدید محبت و انسجام خانوادگی شده است.

فهرست مطالب
مقدمه
تعریف
تعدّد زوجات در اسلام
تعدّد زوجات در میان ملت ها
آثار و احکام چندهمسری
حق همخوابگی
ارث زوجات
تحریم همسر پنجم
ریشه های تاریخی تعدّد زوجات
اعترافات دانشمندان درباره چند همسری
عوامل اجتماعی تعدّد زوجات
یکم: نازایی و عقیم شدن
دوم: امراض مقاربتی
سوم: بلوغ زودرس بانوان
چهارم: عادت ماهانه زنان
پنجم: یائسگی و بازنشستگی
ششم: کثرت زنان و اندک بودن مردان
هفتم: کثرت تلفات مردان
تظاهرات زنان بی شوهر
اشکال به چندهمسری
چند همسری نافی حقوق زن
چند همسری موجب گسترش شهوت‌پرستی
چند شوهری و شکست آن
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 37

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط