این تحقیق در مورد ناامیدی کودکان می باشد که به طور کامل پدیده ی دروغگویی در کودکان را بررسی نموده و دلایل ، نشانه ها و راهکارهای برطرف نمودن آن را بیان می نماید. این تحقیق به دانشجویان رشته های روانشناسی ، علوم تربیتی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
اگر موضوع خاصی به کودکان دیکته نشود و اجازه دهند قشر کودک و نوجوان دغدغههای درونی خود را عرضه کنند، علاوه بر اینکه آنها را در فضایی رقابتی قرار میدهد و در ماحصل آن کودکان به نوشتن و ادبیات علاقهمند میشوند، منجر به خلق و تولید آثاری میشود که توسط بسیاری از پژوهشگران و اصحاب ادبیات قابل بررسی خواهد بود.
جای تاسف است زمانی که کودکان به جای توجه به مسائل دنیای خود، وارد دنیای بزرگان شد اند و با آن ها دست و پنجه نرم می کنند،چیزی که باید به آن توجه ویژه ای شود وگرنه ادامه این امر می تواند برای وضع اجتماعی کشور خطرناک باشد.
با وجود اینکه کمبود کارهای فرهنگی را می توان عاملی در این اتفاق ها و ناامیدی ها دانست اما این بار شاید نقش مشکلات اقتصادی را نتوان نادیده گرفت زیرا زمانی فرا می رسد که شاید فرهنگ سازی نیز پاسخگو نیازهای یک خانواده و یا فرد نباشد.
کودک آزاری یکی از بزرگترین آسیب های مربوط به کودکان است، کودکان همواره نیازمند برخورد عاطفی والدین خود هستند و در مواقعی که این مطالبه را کسب نمی کنند به دنبال راه فرار از این وضع هستند و شاید یکی از علل آرزوی مرگ برای خود و خانواده فرار از دست اینگونه مشکلات است.
نمی توان از کودک انتظار صبر و شکیبایی زیادی داشت زیرا کودکان دارای روح لطیفی هستند و نمی توانند برخی مشکلات را دریابند به همین دلیل در این میان والدین باید با تغییر رویه خود آینده مناسبی برای فرزندان رقم بزنند و گرنه در غیر این صورت شاهد مشکلات زیادی در آینده این کودکان خواهیم بود.
این عقده ها هم اکنون در سن کم در قالب برخی دعاها خود را نشان می دهد اما تضمینی برای این امر وجود ندارد که همین کودکان در آینده نه چندان دور دچار انواع مشکلات اجتماعی نشوند.
مشکلات تورم و بیکاری تاثیر خود را بر روی معیشت مردم گذاشته است، مشکلات اقتصادی بلافاصله اثر خود را درمعیشت مردم نشان می دهد و با بررسی می توان دریافت کودکانی که دارای خانواده ای با بنیه مالی ضعیف هستند بیشتر نسبت به زندگی ناامیدتر هستند.
برخی پدرو مادرها شاید ندانند که مسئله طلاق و همچنین اعتیاد تا چه اندازه می تواند در روح کودکان تاثیر بگذارد زیرا والدین بهترین اسوه های فرزندان خود هستند و زمانی که کودک متوجه شکاف بین این دو و یا مشکل خاصی درآن ها می شود الگوی خود را از دست می دهد و با یک دنیا خلا به زندگی خود ادامه می دهد و یا مجبور است برای خود الگوهایی انتخاب کند که صد درصد زمینه ساز مشکلات آینده اش خواهد شد.
کمک به کودکان برای مدیریت ناامیدی
به عنوان نتیجهی انتخاب دقیق اسباببازیها، مواد و محیطهای بازی توسط معلم ادواردو سه ساله، حالا او قادر است که آزادانه در طیف وسیعی از فعالیتهای تفریحی شرکت جوید. اما هنوز مسئله اینجاست که بدون این حد از برنامهریزی، پیگیری و تشویق ادواردو بیشتر روزش را به بازی با یک ماشین اسباببازی تونکا به تنهایی میگذراند. امروز به علت اینکه این ماشین اسباببازی شکسته و خطرناک است از وسائل او حذف میشود.
در حالی که ادواردو آشکارا نگران است، هنگامی که معلم وضعیت را برای او شرح میدهد و قول میدهد که یک اسباببازی نو جایگزین شود، او شروع به گریه و زاری میکند. او به ادواردو انواع دیگری از بازی را پیشنهاد میدهد و خودش مشغول بازی با یک کامیون اسباب بازی دیگر شده ادواردو را تشویق میکند که به او بپیوندد.
ناامیدی به قدری عمیق است که ادواردو منفعاله آنجا مینشیند و با تکان دادن سرش جواب میدهد نه. معلم سپس برخی از همبازیهای ادواردو را تشویق میکند که از او در درست کردن ساختمان کمک بخواهند که ادواردو فریاد میزند “نه”، و ساختمانهای آنها را لگد میکند و از آنها واکنشی قابل پیشبینی دریافت میکند. معلم در اینجا برای حفاظت از ادواردو، همسالان او و برنامهی در حال اجرا مداخله میکند.
فهرست مطالب
مقدمه
کمک به کودکان برای مدیریت ناامیدی
الگوسازی آرام ماندن
آموختن نحوهی کنترل خشم و تکانه به کودکان
آماده کردن کودکان برای مقابله با ناامیدی
نکته هایی برای از بین بردن ناامیدی در کودکان
1. انجام دادن فعالیتهای آرامش بخش
2. جلوگیری از تلف شدن وقت کودکانتان
3. به آنها کمک کنید تا مسئولیتهایشان را مدیریت کنند
4. تهیه شام برای خانواده در الویت
5. بچهها را برای بازی کردن تشویق کنید
6. رهایی از آشفتگی فکری موقتی
7. انجام دادن اعمالی چون تجسم سازی
8.الویت مهم دیگر خوابیدن است
9. اضطراب ناشی از امتحان
10. به تلاش و کوشش آنها جایزه دهید
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 14
مطالب مرتبط