این تحقیق در مورد بیداری اسلامی می باشد و به بیان تاریخچه ی کاملی از بیداری اسلامی و تأثیرات آن روی جوامع مختلف می پردازد.
مقدمه
بیداری اسلامی به انقلابها، خیزشها و اعتراضات در جنوب غربی آسیا و شمال آفریقا در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ گفته میشود. این اعتراضات بدان سبب که در کشورهای عرب در حال پیگیری است با عنوان بهار عربی یاد میشود و برای این که این کشورها اسلامی و انقلابیان غالبا مسلمان اند با نام بیداری اسلامی میشناسندش.
مجموعهای بیسابقه و در حال جریان از قیامها، راهپیماییها و اعتراضات در کشورهای عمدتاً عرب نشین شمال آفریقا و جنوب غرب آسیا شامل : تونس، مصر، لیبی، سوریه، یمن، بحرین و اردن و در سطحی کوچک ترعربستان سعودی، الجزایر، عمان، کویت، مراکش، موریتانی و سوداناست. غالب مخالفان در کشورهای عربی شعار (به عربی: الشعب یرید اسقاط النظام) یعنی «مردم خواهان برکناری رژیم هستند» سر میدهند.
ماهیت و حقیقت بیداری اسلامی چیست؟
پیام بیداری اسلامی یک چیز است و آن این که دوره حاکمیت استبداد بر ملتها به سر آمده است و این مردم هستند که سرنوشت خود را به دست خواهند گرفت.
نقش انقلاب اسلامی در بیداری اسلامی چیست؟
برای مقابله با ملتهای آزادیخواه، رویکرد همکاریجویانه بین شرق و غرب حاکم شد. انقلاب اسلامی توانست با به چالش کشیدن نظم بینالملل و قواعد حاکم بر آن، نشان دهد که امپریالیسم و سوسیالامپریالیسم هر دو در جهت تسلط بر ملتهای جهان سوم عمل میکنند و ماهیت هردوی آنها سلطهجویانه و مادیگرایانه است. درنتیجه انقلاب اسلامی در شیوه تعامل میان جهان مستقل و جهان سلطهجو تحولی عظیم ایجاد کرد و مرز جدیدی که به قول امام(ره) مرز بین مستضعفان و مستکبران بود، ترسیم کرد. در عرصه منطقهای، انقلاب اسلامی سبب جوشش جنبشهای اسلامی و آزادیبخش شد. که بعضی از این جنبشها جنبه رادیکال پیدا کردند و درصدد واژگونی نظامهای حاکم برآمدند، بعضی جنبه اصلاحطلبانه و میانهرو پیدا کردند تا با اقدامات اندیشهای در ذهنیت مردم تحول ایجاد کنند، بعضی دیگر نیز جنبشهایی بودند که به طور کامل برگرفته از انقلاب اسلامی بودند؛ مانند جنبش حزبالله که ساختار کلی نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه را در درون ایدئولوژی مبارزاتی خود وارد کرد.
فهرست مطالب
مقدمه
ماهیت و حقیقت بیداری اسلامی چیست؟
نقش انقلاب اسلامی در بیداری اسلامی چیست؟
بیداری اسلامی و معادلات جهانی
نقش ایران در بیداری اسلامی
ریشهها و عوامل بیداری اسلامی
زمینهها و علل تاثیرپذیری جنبشهای اسلامی از انقلاب اسلامی
۱ ) ایدئولوژی و عقیده مشترک
۲ ) دشمن مشترک
۳ ) طرح ایده وحدت اسلامی
۴ ) مدیریت بحرانهای خاورمیانهای مثل فلسطین، لبنان و عراق از سوی ایران بود
۵ ) الگوی مردم سالاری دینی
ابعاد تاثیر (چیستی تاثیر)
تاثیر انقلاب اسلامی بر راهبردهای امنیتی آمریکا
پیامدهای بیداری اسلامی برای آمریکا
آسیبشناسی بیداری اسلامی
بیداری اسلامی، مشکلات، موضع گیریها و چشم اندازها
سیمای بیداری اسلامی و ابعاد فکری آن
تولد بیداری اسلامی
تعصب مانع بزرگی است
مشکلات و موانع گفتمان سیاسی و فکری
بیداری اسلامی حاصل اجتهادهای گوناگون است
ضرورتهای خشونت
بیداری و زبان خشونت
شعار سیاسی تغییری زبان قرآن است
نتیجه گیری
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 45
مطالب مرتبط