این تحقیق در مورد بهداشت چشم می باشد که به بیان بیماری های چشم و نکات بهداشتی مهم در حفظ سلامت چشم می پردازد.
مقدمه
چشم بعد از مغز پیچیده ترین عضو بدن است و حدود ۸۵ درصد از دریافت های ما از طریق چشم است.
چشم تنها قسمتی است که می تواند در هر زمانی چه در شب و چه در روز صددرصد فعال باشد و ماهیچه های آن جزو قوی ترین عضلات بدن است. چشم انسان یکی از عجایب خلقت است و ما هر روز بدون توجه به این امر ساعت ها پشت رایانه می نشینیم و موضوعات مختلف را نگاه می کنیم و صحنه های زیبای طبیعت را می نگریم. اشیای دور و نزدیک را می بینیم و خود را از خطرات احتمالی دوروبرمان حفظ می کنیم. این عضو به دلیل تماس با محرک های بیرونی بیشتر در معرض آسیب قرار دارد و از همین رو باید از آن مراقبت بیشتری شود.
شايد بتوان گفت بينائى مهمترين حس انسان است. نه تنها به اين علت که در ارتباط با محيط خارج از بدن، نقش مهمى دارد، بلکه از اينرو که اختلال ديد، سبب کاهش يادگيرى نيز مىشود. شخص با حس بينائى مىتواند از خود محافظت کند، تعادل خود را نگهدارد، خلاقيت داشته باشد و بالاخره از ديدن محيط اطراف لذت ببرد.
مراقبت از چشم ها را بايد از دوران کودکي آغاز کرد. اگر چشم کودکي انحراف دارد يا لکه اي در چشم او ديده مي شود بايد او را نزد چشم پزشک برد.
بايد دانست چشم عضوي بسيار ظريف، و در صورت گرسنگي بسيار تاثير پذير است به خصوص اگر در هنگام مطالعه و با نور کم از آن استفاده شود.
چشم حساسترین عضو بدن است و در عین حساسیت زیاد در معرض تهدیدات محیطی فراوانی است . مواظبت از چشم جهت جلوگیری از بیماری ، کاری بسیار آسانتر و کم هزینه تر از درمان بیماری است که متاسفانه بدون آن که متوجه باشیم وقتی دچار بیماری چشم می شویم که هزینه زیادی را برای درمان آن باید بپردازیم و ممکن است که مقداری از بینایی خود را نیز از دست بدهیم . در حالیکه بیش از 70 درصد اطلاعات زندگی ها از طریق چشم دریافت می شود و اعضای دیگر فقط تا حدودی امکان جایگزینی چشم را دارند.
مانند گوش ویا حس لامسه . به همین دلیل توجه به بهداشت چشم جهت داشتن چشمی سالم یک امر بسیار مهم است . لذا در این مقاله سعی میشود مطالبی از علایم هشداردهنده بیماریهای چشم ، نکاتی چند درباره بهداشت چشم ، نقش تغذیه در سلامت چشم و بینایی ، عینکهای آفتابی و اهمیت بهداشتی لنزها طرح شود تا راهگشایی جهت رسیدن به چشمی سالم باشد .
بهداشت چشم
بينايي يكي از مهمترين حسهاي ويژه است، نه تنها به اين علت كه در ارتباط با محيط خارج از بدن نقش مهمي دارد، بلكه بيشتر از اين رو كه اختلال ديد سبب كاهش يادگيري نيز ميشود. فرد با حس بينايي از خود محافظت نموده، تعادل خود را حفظ كرده، قدرت خلاقيت پيدا نموده و بالاخره از ديدن محيط اطراف لذت ميبرد.
داشتن بينايي نعمت بسيار بزرگي است و اگر انتظار داريم كه چشمانمان براي تمام مدت عمر به ما خدمت كنند بايستي نهايت دقت را در مراقبت از آنها به عمل آوريم.
فهرست مطالب
مقدمه
بهداشت چشم
اختلالات بينائى
دوربينى
نزديکبينى
آستيگماتيسم
درمان قرمزی چشم
درمان های موثر خانگی
خشكي چشم
بيماريهاي قرنيه
گلوكوم حاد زاويه بسته
التهاب داخل چشمي(Uveitis)
التهاب صلبيه (Scleritis)
بيماريهاي حدقه چشم
التهاب عصب بينايي
زوناي چشمي
چشم های دائما خیس!
عفونت های جلوی چشم (ورم ملتحمه عفونی)
برخي نكات بهداشتي جهت مراقبت از چشم ها
علائم هشدار دهنده بيماريهاي چشم
توجهات خاص به چشمها در دورانهاي مختلف زندگي
دوران تحصيلي
دوران ميانسالي
به خاطر داشته باشيد چنانچه پس از چهل سالگي
چشم شما و تلويزيون
7 اشتباه رایج درباره چشمها
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 21
مطالب مرتبط