این تحقیق در مورد حقوق اداری می باشد. در این تحقیق به مفهوم ، ساختار ، ویژگی ها ، محاسن و مشکلات حقوق اداری در نظام های متمرکز و غیرمتمرکز پرداخته می شود. این تحقیق به دانشجویان رشته های مدیریت و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
یکی از موضوعات مهم که برای استحکام نظام دموکراسی و مردم سالاری تأثیر گذار بوده و طرح بحث آن بخاطر نقش اساسی آن برای حفظ وحدت ملی وا نسجام مردمی ضروری هست، حقوق اداری میباشد، و نکته مهم وقابل ذکر اینست که حقوق اداری به معنای غیر متمرکز آن میتواند به توسعه، پیشرفت و تکامل جامعه کمک کند.
حقوق اداری به معنای غیر متمرکز و یا نیمه متمرکز گسترش دهنده ی حقوق اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اعطا کننده آزادیهای مدنی وایجاد کننده جامعه مدنی مطابق نظر مردم در تمام نقاط کشور(اعم ازدور ونزدیک) میباشد.
حقوق اداری به معنای غیر متمرکز آن چه در نظامهای بسیط یا فدرال میتواند استعدادهای مردمان محلی را به کار اندازد ویک جهش، جنبش و انگیزههای خدمت رسانی در مناطق شان را افزایش دهد اما نظام غیرمتمرکز شرایطی هم دارد که نباید از کنار آن گذشت.
خلاصه اینکه:توجه به اداره غیرمتمرکزوعقلانی آن یک نوع استعداد یابی درمناطق دور دست کشور است زیرا، بنا به گفته ی رضایی زاده: « حقوق اداری… باعث محدودیت قدرت نا محدود دولت میشود. اگر در یک کشور اشخاص حقوقی دیگری غیر از دولت وجود داشته باشد. در مقابل دولت دارای استقلال اداری یا مالی بوده و بدین ترتیب به نظر میرسد که برای رسیدن و استحکام آزادیهای محلی مؤثر باشد. » (رضائی زاده، 81:1385 )
پرسش اصلی
آنچه که مسلم است این است که نظام قانونمند و رعایت قانونمند و رعایت قانون در جامعه، تحت حاکمیتهای نظامهای بسیط، فدرال و… توسعه آفرین است و به این ترتیب حقوق اداری و مدنی در نظامهای دموکراتیک و دارای فضای باز بهتر اجرا و رعایت میشود نه در نظامهای بسته و غیر دموکراتیک بنابراین، پرسش اصلی در رابطه با حقوق اداری در نظامهای متمرکز و غیر متمرکز این است که کدام یک از این دو گزینه (اداره بسته یا متمرکز و باز یا غیر متمرکز ) به شکوفایی استعدادها، توجه به خواستههای مردم به منظور توسعه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در تمام مناطق کشور، تا چه اندازه مؤثر خواهد بودو به عبارت دیگر تأثیرات علمی، تکولوژی مثبت در جامعه را در نظامهای متمرکز اداری جستوجو کنیم و یا در نظامهای غیر متمرکز؟اگرتوسعه اقتصادی رادرکشورهای اقتدارگرای مثل کشورهای شرق آسیا چون تایلند، سنگاپور و کره جنوبی و… جهان مشاهده میکنیم، پس حسن نظام غیرمتمرکز در چیست؟ دریک کلام نظام مطلوب ساختار اداری متمرکزرامی طلبد یاغیرمتمرکز را؟
فرضیه
اگر فرضیه را به معنای پاسخ موقتی در پژوهش و تحقیق بدانیم، پاسخ موقتی مادراین تحقیق اینست که نظام اداری غیر متمرکز چه در نظامهای بسیط و چه در نظامهای فدرال برای تکامل، پیشرفت جامعه و شکوفایی استعدادهای محلی بسیار مؤثر و مفید خواهد بود به شرط اینکه پیوستگی در جغرافیای سرزمینی واجتماعی در کشور وجود داشته باشد زیرا در صورت نبود پیوستگی جغرافیای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و… احتمال شکل گیری تجزیه طلبی، شورش و آشوب وجود دارد بطورمثال کشور بنگلادش بدلیل نبود جغرافیا ی منسجم ازپاکستان جدا شد ویا یوگسلاوی بدلیل نبود پیوستگی فرهنگی وتاریخی و…تجزیه شد. و یا خود مختاری محل در کشور پاکستان باعث شد که این سرزمین لانه گروههای تروریسم بین المللی شود.
به عبارت دیگرنظامهای اداری غیرمتمرکز با مدیریت علمی وبا قبول نظارت صحیح ازسوی مردم وحکومت مرکزی(البته با حفظ خود مختاریهای محلی) مطلوب خواهدبود.
فهرست مطالب
مقدمه
پرسش اصلی
فرضیه
تعریف اداره
تعریف حقوق اداری
موضوعات و مسایل حقوق اداری
ساختار دستگاه اداری در غرب
تعریف تمرکز اداری یا اداره وحدت گرا
مشخصات تمرکز اداری
حقوق اداری در نظامهای بسته یا متمرکز
پیامدهای وحدت اداری
قدرت سلسله مراتب اداری
محاسن و معایب حقوق اداری در نظام بسته یا غیر دموکراتیک
محاسن وحدت یا تمرکز اداری
تمرکزاداری یا دیوانسالاری عقلانی
معایب وحدت یا تمرکز اداری
تعریف و مشخصات کثرت گرا یا عدم تمرکز اداری
تعریف عدم تمرکز یا کثرت اداری
مشخصات یا عدم تمرکز کثرت اداری
مشخصه اول: وجود امور خاص محلی
مشخصه دوم: امور محلی واجرای
مشخصه سوم: امور فنی و اجرایی
مزایای عدم تمرکز یا کثرت اداری
دیدگاه طرفداران نظام متمرکز یا وحدت گرا
دیدگاه مخالفان سیستم نظام متمرکز یا وحدت گرا
نظام اداری دولتهای تکبافت
نظامهای اداری تکبافت یا بسیط بردو قسم است
نظام اداری فدرال یا مرکب و ویژگیهای آن
سیستم اداری فدرال
تفاوت عدم تمرکزاداری وفدرالیسم
نتیجه گیری
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 36
مطالب مرتبط