این تحقیق در مورد ورزش استقامتی می باشد و به طور کامل ، به بررسی تأثیر ورزش استقامتی بر سلامت قلب می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته تربیت بدنی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
دستگاه قلب و عروق یکی از مهمترین و پیچیدهترین دستگاههای بدن است تا جایی که در یونان قدیم از دستگاه قلب و عروق به عنوان “آخرین نقطهی حیات که میمیرد” یاد میشده است. این بدان معنا است که اگر انسان قلبش از کار بیفتد، قطعاً مرده است اما اگر مغز انسان از کار بیفتد قلب میتواند همچنان به فعالیت ادامه دهد و به اصطلاح شخص زندگی نباتی داشته باشد ولی اگر قلب از کار بیفتد فرد قطعاً خواهد مرد؛ به همین دلیل سلامت قلب یکی از ارکان اصلی در سلامت انسان به شمار میرود.
عموماً بهبود عملکرد قلب را تنها در زمینه اجرای فعالیت ورزشی نمیتوان دید و باید عواملی را که بهبود آنها در سلامت قلب اثرگذار است، تقسیمبندی کنیم.
چنانچه قصد داشته باشیم عوامل اثرگذار بر سلامت قلب را دستهبندی کنیم، عوامل محیطی از جمله رژیم غذایی، چاقی، فعالیت بدنی، آلودگی و استرس را در یک گروه قرار میدهیم و عوامل ذاتی از جمله بیماریهای مربوط به ژنتیک و نارساییهایی که فرد به صورت ژنتیکی دارد را در گروه دیگر میگذاریم.
عموماً وقتی صحبت از عوامل محیطی به میان میآید، شاید بتوان گفت که با پرداختن به فعالیت بدنی مناسب، میتوان یکی از عوامل وابسته به آن نظیر چاقی را کاهش داد.
البته سبک زندگی پر تحرک فقط فعالیتهای ورزشی نیست، بلکه فرد در طول روز نیز زندگی فعالی دارد؛ مثلاً در طول روز یک فرد بیش از 35 یا 40 دقیقه یکجا ساکن نمینشیند و حتماً بلند میشود و چند قدمی را طی میکند؛ از پله بیشتر و از وسایل نقلیه کمتر استفاده میکند و حتی نحوه نشستن او نیز به جای غوزکردن، صاف است. تمام اینها عواملی هستند که به سبک زندگی پر تحرک باز میگردند.
نقش موثر فعالیتهای استقامتی و قدرتی در سلامت قلب
فعالیت ورزشی فینفسه به جهت بهبود سلامت قلب و عروق، دارای دستهبندیهایی است. عمومیترین فعالیتهای ورزشی ما در دسته فعالیتهای هوازی (استقامتی) قرار میگیرند که دسته نخست محسوب میشوند.
دسته دوم فعالیتهای ورزشی، قدرتی یا مقاومتی و یا تمرینات با وزنه میباشد و دسته سوم تمرینات مرتبط با آمادگی جسمانی نظیر انعطافپذیری، هماهنگی و تمرینات عکسالعملی میباشد.
عموماً دسته اول و دوم (فعالیتهای هوازی و قدرتی) نقش موثری در سلامت قلب ایفا میکنند، چرا که تمرینات استقامتی (هوازی) با بهبود عملکرد دستگاه گردش خون، افزایش حجم خون و از سوی دیگر بهبود وضعیت نیمرخ لیپیدها و لیپوپروتئینها از جمله چربیهای خون، افزایش HDL و کاهش چربی بد خون (LDL)، بهبود ظرفیت هوازی و از سوی دیگر تمرینات قدرتی نیز در قالب بهبود قدرت عضلانی و ساختار قامت در جهت بهبود عملکرد قلبی میتوانند ظاهر شوند.
دانش جدید به ترکیبی از هر دو دسته توجه دارد، این امر به این معنی است که دانش جدید، هم تمرینات قدرتی و هم تمرینات استقامتی را در قالب تمرینات موازی و ترکیبی مورد توجه قرار میدهد؛ به صورتی که فرد بخشی از تمرین خود را به صورت هوازی و بخشی از آن را به صورت تمرینات با وزنه انجام میدهد.
فهرست مطالب
مقدمه
نقش موثر فعالیتهای استقامتی و قدرتی در سلامت قلب
ضربان قلب
تقویت قلب و عروق با ورزش استقامتی
متابولیسم هوازی و استقامت
max VO2 و استقامت هوازی
نوع تارهای عضلانی و استقامت
سازگاری بدن با تمرینات استقامتی
برنامه های ورزشی استقامتی
تمرینات ورزشی طولانی مدت و آهسته
تمرینات ورزشی سرعتی و پرشتاب
تمرینات ورزشی همراه با مکث
تمرینات ورزشی چرخشی/ دورانی
ورزشهای ممنوعه برای بیماران قلبی
ورزشکاران حرفهای باید از نظر سلامت قلب ارزیابی شوند
ورزش و ذخیره قلبی
عکس العمل قلب و عروق به ورزش
قلب ورزشی
دیدگاه های پزشکی
فیزیولوژی قلب ورزشی
قلب ضعیف ، قلب قوی
آیا می توان پس از صرف غذا، ورزش کرد؟
هر چند وقت یکبار تمرینات قلبی عروقی انجام شود؟
مدت زمان انجام ورزش چقدر باشد؟
شدت این ورزش ها چقدر باشد؟
رایج ترین اشتباهات
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 22
مطالب مرتبط