دانلود مقاله بررسی وضعیت خانوادگی و تحصیلی نوجوانان سارق

دانلود مقاله بررسی وضعیت خانوادگی و تحصیلی نوجوانان سارق

مقدمه :

« بزهکاری کودکان و نوجوانان »

بنظر (منصور) مسئله بررسی علمی بزهکاری سالهاست مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است . متخصصان رشته‌های مختلف خاصه روانشناسان ، جامعه‌شناسان ، پزشکان ، حقوقدانان و مربیان هر یک از دریچه‌ای به بررسی این مسئله همت گمارده‌اند . حاصل این کوششها و تلاشها اگر از یک سو کمک به روشن کردن این مسئله است از سوی دیگر نشان‌دهنده پیچیدگی‌ها و معضلات شناخت اعمالی است که با عناوین و اصطلاحات حقوقی مشخص می‌شوند ولی بر اثر عوامل گوناگون بروز می‌کنند و از انگیزه های متفاوت و هنوز در بسیاری از موارد ناشناخته سرچشمه می‌گیرند .

ترسیم تاریخچه این بررسیها آسان نیست چه برحسب آنکه بررسیها را در چه چهارچوبی قرار دهیم و چه عنوانی بر آنها نهیم باید به زاویه‌های متفاوتی توجه نمائیم .

مسئله : جنایت در سطح بزرگسالی به عنوان یک عمل غیراجتماعی و غیراخلاقی ، از زمانیکه مسئله کیفردادن در زندگی اجتماعی پایه‌های قانونی یافته است ، مورد توجه بوده است ، اما علت‌شناسی جنایتکاری از زمان « لمبروزو[۱]» جنایت‌شناس ایتالیایی که به عینی کردن مسئله تحقق بخشیده است آغاز می‌گردد . وی مسئله را از آسمان به زمین آورده است . اما « لمبروزو» و ادامه‌دهندگان مکتب وی تنها به یک زاویه گرایش یافته‌اند و تعیین پایه‌های بدنی و سرشتی جنایتکاری به نتایج جامع و قانع‌کننده‌ای منتهی نگردیده است .

با پیشرفت روانشناسی و روانپزشکی و کاوش در زمینه انگیزشی ، مسئله جنایتکاری از زاویه داده‌ها و یافته‌های جدیدی مورد توجه قرار گرفته است ، این داده‌ها خاصه وقتی از لحاظ «پسیکانالیز» یا بطور کلی «روانشناسی عمقی» مطرح می‌شوند با راهی که لمبروزو آن را گشوده است هماهنگ نیستند . جامعه‌شناسان و به معنای گسترده‌تر متخصصان علوم اجتماعی به عوامل مستقیم و غیرمستقیم محیط (تراکم جمعیت ، وضع سکونت و وسائل مردم رس و غیره) توجه کرده‌اند . نقش شرایط اجتماعی و تعارض‌هایی که در چهارچوب آن به وقوع می‌پیوندند انکارناپذیر است ، معذلک نه می‌توان جنایتکاری را تنها بر اساس عامل اجتماعی بررسی کرد و نه یافته‌های مستقل این زمینه با زمینه‌های قبلی همواره هماهنگ است .اما در هر حال پیشرفت‌هایی که در زمینه‌های مختلف به وقوع پیوسته‌اند ، نتایج متعددی ببار آورده‌اند که قدم به قدم مسئله جنایتکاری را در سطح بزرگسالی ، و بزهکاری کودکان و نوجوانان را از جنبه انحصاری جزائی بیرون کشیده‌اند :

۱-توجه به اختلالات بدنی و سرشتی و مسئله سلامت و عدم سلامت روانی سنت معاینات و کارشناسی جنایت و بزهکاری را در دستگاه‌های قضایی استقرار بخشیده است .

۲-پزشکی قانونی در این زمینه متدرجاً تحول یافته است به قسمی که مسئله جرم‌شناسی به اتکای پیشرفتهای روانشناسی و روانپزشکی از حالت خشک مشخص کردن عوامل و دلایل مستقل از خصوصیات عمیق جنایتکار یا بزهکار به صورت جرم‌شناسی بالینی یا کلینیکی درآمده است .

۳-توجه به مسائل انگیزشی و پرورشی و نقش زودرس محیط در کودکان و نوجوانان منتهی به ایجاد موسساتی گردیده است که اولین نمونه‌آن توسط «هیلی[۲]» در ۱۹۰۹ در آمریکا پی‌ریزی گردیده است ، متعدد شدن این موسسات تغییرات مهمی در وضع و مفهوم دارالتادیبها بوجود آورده است .

مجموعه این پیشرفتها نشان می‌دهند که توجه به مسئله بزهکاری و جنایتکاری از لحاظ روانی برخلاف تصور پاره‌ای از افراد به نوعی روانشناسی که آن را بتوان در حد علمی تحت عنوان روانشناسی جنائی پذیرفت منتهی نگردیده است ، بلکه از لحاظ روانشناسی بالینی می‌توان به بررسی جنایتکاری و بزهکاری پرداخت و از این لحاظ بررسیهای روانی درباره بزهکاری و جنایتکاری جزئی از روانشناسی بالینی را تشکیل می‌دهند . دیگر آنکه ، چه از لحاظ بررسی موارد فردی و یافتن علل و عوامل بزهکاری و یا جنایتکاری در فرد آدمی و چه از لحاظ پژوهش‌های بزرگ به منظور نتیجه گیریهای کلی با هدف تامین زمینه بهداشت روانی در جامعه، توجه به عوامل زیستی ، روانی و اجتماعی نخستین شرط یک بررسی صحیح و یا یک پژوهش علمی است .

فهرست

فصل اول : ۱

کلیات تحقیق.. ۱

مقدمه. ۲

بیان مساله : ۵

اهمیت و ضرورت تحقیق.. ۶

اهداف تحقیق : ۸

سوالات تحقیق : ۸

متغیرهای تحقیق.. ۸

تعریف عملیاتی مفاهیم : ۹

طلاق : ۹

سرقت : ۹

مردودی : ۹

ترک تحصیل : ۹

ناماداری یا ناپدری : ۹

محکومیت مادر یا محکومیت پدر : ۹

فصل دوم : ۱۰

ادبیات و پیشینه تحقیق.. ۱۰

مقدمه : ۱۱

« بزهکاری کودکان و نوجوانان ». ۱۱

مفهوم جنایتکاری و بزهکاری : ۱۴

وضع کنونی شناسائی‌ها : ۱۴

« علت‌شناسی بزهکاری ». ۱۶

۱-تحول بهنجار و سازگاری اجتماعی : ۱۶

۲-عوامل اجتماعی.. ۲۰

۳-عوامل بدنی و سرشتی : ۲۲

الف: پسیکوپات سرشتی : ۲۳

ب : نارسائیهای عقلی : ۲۴

ج ـ بیماریها و نقیصه‌های عضوی : ۲۵

۴-اختلالات رشد شخصیت : ۲۶

الف-عیوب کیفی فرامن : ۲۷

ب : تأخیرهای جزئی رشد : ۲۷

ج – پسیکونورزها و نشانه‌های پسیکونورزی.. ۲۸

د ـ پسیکوزها و نمودار پسیکوزی.. ۲۹

۵-عوامل اجتماعی ثانوی.. ۲۹

انواع دزدها و دزدیها ۳۲

۱-دزدهای کند ذهن : ۳۳

۲-دزدی پرهیجان : ۳۳

۳-دزدهای وسواسی و آزاردهنده : ۳۴

۴-دزدهای بیقرار : ۳۴

۵-دزدهای برانگیخته : ۳۴

۶-دزدهای افسانه گرا : ۳۴

۷-دزدهای پارانوئیاک : ۳۵

۸-دزدهای شیزوئید : ۳۵

۹-دزدی‌های صرعی : ۳۵

۱۰-دردهای منحرف : ۳۵

۱۱-دزدهای باندها : ۳۶

جریان عمل دزدی : ۳۶

شخصیت کودکان و نوجوانان دزد. ۳۸

برخورد دیگران : ۴۲

« عوامل موثر در سرقت ». ۴۲

« خانواده و نوجوان ». ۴۴

الف ـ تعریف خانواده : ۴۴

ب ـ خانواده‌های متلاشی شده : ۴۶

اول ـ جدائی و طلاق : ۴۷

دوم : ناپدری و نامادری.. ۴۸

سوم ـ اختلافات خانوادگی : ۵۱

پیشینه و تحقیقات انجام شده. ۵۲

فصل سوم : ۵۷

روش و مراحل اجرای تحقیق.. ۵۷

روش تحقیق : ۵۸

آزمودنیها ۵۸

ابزار جمع‌آوری داده‌ها ۵۹

روش تجزیه و تحلیل داده‌ها ۵۹

فصل چهارم : ۶۰

تجزیه و تحلیل داده‌ها ۶۰

تجزیه و تحلیل داده‌ها : ۶۱

فصل پنجم : ۶۹

بحث و نتیجه‌گیری.. ۶۹

مقدمه. ۷۰

خلاصه تحقیق.. ۷۰

یافته‌های تحقیق در ارتباط با فرضیه‌ها ۷۱

تحصیلات نوجوانان سارق : ۷۲

نتیجه‌گیری.. ۷۳

ارائه پیشنهادات.. ۷۸

آموزش و پرورش… ۷۸

خانواده. ۷۹

آموزش خانواده. ۷۹

جرم و مجازات.. ۸۰

نحوه استفاده از اوقات فراغت.. ۸۰

محدودیت‌ها ۸۰

فهرست منابع.. ۸۲

پیوست‌ها ۸۳


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: Word

تعداد صفحات تعداد صفحات: 89

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط