دانلود تحقیق نماز
چکیده
هیچ وسیله ای مستحکم تر و دائمی تر از نماز برای ارتباط میان انسان و خدا نیست . مبتدی ترین انسان ها ، رابطه خود را رابطه خود با خدا را بوسیله نماز آغاز می کنند . برجسته ترین اولیای خدا بهشت خلوت آتش خود با محبوب را در نماز می جویند .
آنچه باید به آن عنایتى ویژه داشت، این است که والدین در خانواده در انجام عبادت نقشى الگویى دارند. اگر پدر و مادرى در طریق حق گام بردارند و به عبادت خدا بپردازند، فرزندان نیز از والدین خویش الهام گرفته و آنان نیز معمولاً در همان طریق گام مى نهند. پس بدین ترتیب مشى و روش انجام عبادت از سوى والدین در معرض دید فرزندان قرار مى گیرد و یافته ها حکایت از آن دارد که در خانواده هایى که والدین نمازگزارند، فرزندان آنها بیشتر به عبادت و نماز روى مى آورند و اگر نماز نخوانند و در انجام عبادت کاهل باشند، فرزندان خویش را به کاهل بودن در نماز سوق مى دهند. آنان باید از اسوه حسنه، یعنى پیامبر (ص) الهام بگیرند که به نماز مى ایستاد. در مسجد، هم اهل بیت به ایشان اقتدا مى کردند و هم دیگران. در آنجا که مسجد نیست، برپا داشتن نماز جماعت در خانواده توصیه شده است. باید دانست که عبادت هاى کودکان نیز از مشروعیت برخوردار است. خانواده نقش مؤثری در هدایت و تقویت میل جوانان به نماز دارد . در احادیث و آیات قرآن نیز به مسائلی در ارتباط با نماز در خانواده و دعوت اعضای خانواده به نماز و استمرار این امر دیده می شود ، که گاهی بیانگر مسئولیت وا لدین در فراهم سازی زمینه های جذب و گرایش جوانان به نماز است . در این نوشته به نقش خانواده در گرایش جوانان به نماز مورد بررسی قرار گرفته است .
مقدمه
عبادت رمز کمال آدمی است و خالق، شایسته عبادت .ره یافتگان به سوی حق جز از ساییدن پیشانی بر خاک در آستان معبود به تعالی نرسیدند وبرترین وبالاترین آنان در عالم محمد رسول الله بود که خدایش اورا به حق، بنده ورسول خویش نامید وبه یمن بندگی او مقام رسالت را به وی اعطا نمود، وی را امین وحی خود دانست .اهمیت عبادت تا بدانجاست که حتی برترین بنده خدا نیز ملزم به انجام آن است او آنچنان به عبادت می پردازد وبه نماز قیام می کند که به معراج می رود که رمز عروج انسانها را به آنان گوشزد کرده و می فرماید: نماز معراج انسان با ایمان است .
در دعوت کودکان و نوجوانان به دین باید به گونه ای عمل کنیم که آنها احساس آزادی کنند یعنی نباید هیچ گاه آنان را مجبور به دین داری کنیم یا برای اینکه مثلا دین دار شوند ، نباید به آنها مزایای زیادی بدهیم .اگر بدون استفاده از این دو حربه ی تهدید وتطمیع ، بتوانیم کودکان ونوجوانان را به عقیده ای معتقد کنیم ، آن اعتقاد درونی خواهد بود یعنی اعتقادی که نه برای جلب منفعت است نه به دلیل ترس از قدرت. فریضه اى که به آن توجهى وافر شده، نماز است و با آن که جزو فروع دین محسوب مى شود ولى استمرار و برپاداشتن آن، موجب حفظ باور فردنسبت به اصول دین مى شود.خداوند فرمود: نماز را براى ذکر من برپا دارنماز مملکتی است به وسعت دل های دریایی و پهناور چون اندیشه های آسمانی با آب و هوایی همیشه بهار که ترنم دلباختگی، روحی دل نواز به آن می بخشد. در قسمتی از آن رشته کوه های ذکر تا افق ملکوت سر کشیده اند و دریایی نیلگون و زلال در پای آن کوه ها موج می زند و آبی صداقتش دیده می نوازد. ماهیان رنگارنگ توفیقی را می بینی که تو را به سوی خود می کشانند. اگر آنها را صید کنی، دوست، صیادت می شود. نسیمی ملکوتی جانت را طراوت می دهد و تو سرمست از این همه زیبایی، مصمم می شوی همه شهر را بگردی تا منظره های دل ربا را با چشم جان تماشا کنی.
فهرست مطالب
چکیده. ۱
مقدمه. ۲
نماز. ۳
پیرامون واژه. ۳
نماز در دین یهود. ۴
نماز در دین اسلام. ۴
نماز در بهائیت.. ۴
آثار بی توجهی به نماز. ۵
گفتگوی ملک نماز و انسان نمازگزار. ۷
چشمه ای از نور. ۹
لباس ومکان نمازگزار. ۱۰
اذان واقامه. ۱۰
وقت نماز. ۱۰
تکبیره الحرام. ۱۱
قرائت.. ۱۱
مرحله رکوع.. ۱۲
قصرسجود. ۱۲
باغچه قنوت.. ۱۲
ساحل تشهد. ۱۳
تسبیحات اربعه. ۱۳
سرای سلام. ۱۳
نقش هایی در امر تربیت مذهبی.. ۱۴
۱- نقش تمهیدی ( مقدمه چینی ). ۱۴
۲- نقش الگویی : ۱۵
روش های موثر. ۲۲
۱-روش الگویی.. ۲۲
۲-فضاسازی معنوی.. ۲۳
نتیجه گیری.. ۲۶
پی نوشت ها ۲۷
منابع.. ۲۷
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 31
مطالب مرتبط