این تحقیق در مورد معماری خانه های قاجار می باشد و به طور کامل به بررسی ویژگی خانه های این دوره پرداخته و تعدادی از خانه های معروف دوره قاجار را معرفی نموده و مورد بحث قرار می دهد.. این تحقیق به دانشجویان رشته های معماری، عمران، هنر و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
مقدمه
در دوران قاجار، نظام كهن زيست تحت تاثير عواملي كه بيشتر خاستگاه جهاني داشت دستخوش تحول و دگرگوني شد و جنبه هاي نويني ار زندگي شهري با سلسله مراتب خاص پديدار گرديد.
تحت تاثير اين تحولات تهران نيز به عنوان پايتخت، بستر اساسيترين و عميقترين تحولات و تغييران كالبدي شد تا جايي كه سبك جديدي بنام سبك تهران پا به عرصه گذاشت.
در اين دوره براي اولين با در ايران، ساختمان سازي با تهيه نقشه مرسوم شد. همچنين طراحي و ساخت، برخلاف نظام استاد-شاگردي به فرد واگذار گرديد و تدريس معماري با حضور معلمان اروپايي در دارالفنون برقرار شد.
معماري دوره قاجار را معماري خانهسازي و يا معماري خانههاي مسكوني ناميدهاند. چرا كه بيشترين ساخت و سازها در اين دوره به علت افزايش جمعيت شهرنشين معطوف به ايجاد سرپناه و خانه براي مردم مهاجر و تازهوارد به شهر گرديد. كثرت ساخت و ساز به همراه شرايط نامساعد اقتصادي مانع از پويايي و ايجاد تحول چشمگير در نظام فضايي و ساختاري خانهها بود.
خانه هاي عوام برا طبق همان بافت محلهاي و در تبعيت از ضوابط الگوي متداول خانه ايراني ساخته ميشد. اين خانه ها داراي حياط مركزي، اتاقهاي سه دري و پنج دري با ارسي بود و فضاهاي ورودي نيز شامل هشتي و دالان دهليز ميشد.
در اين ميان تنها خانههاي اشراف و طبقات مفرح در محلات شمال شهر مشابه با كاخها و عمارتهاي سنتي ساخته ميشد.
فهرست مطالب
مقدمه
تزئينات بكاررفته در خانه های قاجار
ويژگيهاي كالبدي فضاها
معماری در دوره قاجار
دوره های معماری قاجار
ویژگیهای معماری قاجار
هنر گچبری دوره قاجار
بنای شمس العماره
اساسا به چه نوع معماریی، معماری دوره قاجار گفته می شود.؟
معماری دوران قاجار با معماری دوران زندیه چه تفاوت هایی داشته است؟
معرفی خانه های تاریخی استان تهران
خانه اتحادیه
خانه امیربهادر
خانه امام جمعه
خانه شقاقی
عمارت موقوفه فاضل عراقی
عمارت باغ فردوس
عمارت و باغ فرمانیه
خانه شهید مدرس
خانه مشیر الدوله پیرنیا
خانه وثوق
برخی دیگر از خانه های دوره قاجاریه در تهران
خانه های قدیمی تبریز در دورۀ قاجار
برخی از مشهورترین خانههای تاریخی تبریز
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 55
مطالب مرتبط