این تحقیق در مورد شرطی سازی کلاسیک می باشد و این نظریه را مورد بررسی جامع قرار می دهد. این تحقیق به دانشجویان رشته روانشناسی ، علوم تربیتی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
برخی از آدم ها از چیزهایی در دنیای اطراف خود می ترسند که آن چیزها درواقع ترسناک نیستند. به عبارت دیگر ترس آنها غیرمنطقی است. مثلا ترس از مرغ!، ترس از لباس سفید در کودکان و موارد مشابه دیگری. شما هم حتماً در اطرافیان یا دوستان خود چنین ترسهای غیرمنطقی را مشاهده کرده اید و یا خودتان هم از ترس های مشابه ای را تجربه کرده اید.
اما سوال اینجاست که چرا باید یک نفر از لباس سفید بترسد؟ چرا یک نفر باید از گل بترسد؟ در اینجا می خواهیم یکی از انواع یادگیری را مطرح کنیم که با آن می توان این ترس های غیرمنطقی را تبیین کنیم.
مثال زیر را در نظر بگیرید
پدری بچه اش را برای قدم زدن در پارک، بیرون می برد. در پارک بچه دستش را دراز می کند تا گلی صورتی را بگیرد اما از بخت بد زنبوری که روی آن گل نشسته او را نیش می زند. روز بعد مادرش چند گل صورتی را در اتاق بچه در گلدان می گذارد اما او به محض دیدن گل صورتی زیر گریه می زند. در اینجا کودک به این خاطر گریه می کند چون گل صورتی یادآور یا تداعی کننده ی زنبور و درد نیش زدن آن است. به این فرآیند شرطی سازی کلاسیک گفته می شود.
دیدن گل صورتی به هیچ وجه نباید در فردی احساس ترس یا هر احساس ناخوشایند دیگری را ایجاد کند مگر اینکه تجربه ی مشابهی مانند مثال بالا داشته باشد. در شرطی سازی کلاسیک بین دو محرک تداعی (یا ارتباط) برقرار می شود. در مثال بالا آسیب دیدن (نیش زنبور) با گل صورتی تداعی می شود.
شرطی سازی کلاسیک چیست؟
شرطیشدن کلاسیک یک نوع یادگیری همخوان یا تداعی است. در شرطیشدن کلاسیک جانور یاد میگیرد که بین یک محرک بیاثر، با یک پاداش یا تنبیه کردن ارتباط برقرار کند.
یا به عبارتی شرطی سازی کلاسیک نوعی فرایند یادگیری است که طی آن محرکی قبلاً خنثی با محرک دیگری، در راه جفت شدن مکرر پیوند می یابد. پژوهش در باب شخصی سازی کلاسیک در سالهای اولیه ی سده ی بیستم هنگامی شروع شد که فیزیولوژیست روسی ایوان پاولف، برنده ی جایزه نوبل به مناسبت پژوهش هایش در زمینه گوارش ، متوجه شد که سگ ، حتی با دیدن ظرف غذا شروع به ترشح بزاغ می کند.
فهرست مطالب
مقدمه
مثال زیر را در نظر بگیرید
شرطی سازی کلاسیک چیست؟
آزمایش های پاولف
اصطلاحات مهم شرطی سازی کلاسیک
فراگیری و خاموشی
بر اساس فاصله زمانی ارائه محرکهای شرطی و غیرشرطی سه حال پیش میآید
تعمیم و افتراق
پیشبینیپذیری و عوامل شناختی
شرطیشدن کلاسیک در انسان
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 15
مطالب مرتبط