آب پنیر یا ماء الجبن و خواص بیشمار آن
نام دیگر “ماء الجبن”، آب پنیر است. “ماء الجبن” یکى دیگر از منضجهاى سودا مىباشد و در درمان اکثر امراض سوداوى سودمند است. چنانچه همراه با آب افتمیون مصرف شود مسهل سودا نیز بوده و مره (تلخى) صفرا را دفع مىنماید.
خواص آب پنیر یا ماء الجبندر “ماء الجبین” نفع بسیار براى مصرفکننده وجود دارد من جمله:
۱- نیروى آن زیاد است به علت رقت و لطافت.
۲- اخلاط و حالات شدید را آرام مىسازد.
۳- نرمکننده جرم بیمارىزا است.
۴- ماده بیمارىزاى مقاوم را به تدریجى تجزیه و حل مىنماید، این دارو از نظر خاصیت گرم است، مصهل و بازکننده، مدر مسکن و تسکیندهنده حالات التهاب است.
در بیمارى حاد و سوداوى، التهاب، مالیخولیا، جذام داؤ الفیل، سوزش ادرار و ضعف کلیهها، کمک به انجام عمل آنها، ضد سنگ، ضد زخم مثانه، زخمهاى تازه و کهنه، کمسویى
چشم، استسقا، ضعف بدن و ضد خارش چه از راه گوارش و چه از طریق مالیدنى، مىباشد.
خواص دیگر ماء الجبن: خاصیت اصلی آن سم زدایی از کل بدن است و به دلیل نفوذ سریع در تمام عروق انتهایی و ریز بدن، کل بدن را از اخلاط غلیظ و گرفتگی عروق ریز پاکسازی می کند. به همین دلیل در درمان انواع لکهای پوستی، انواع سده ها، انواع سوء مزاجها و انواع اختلالات خلقی مفید است. با توجه به اینکه امروزه به دلیل آلودگی هوا و انواع غذاهای کارخانهای میزان سموم موجود در خون و کبد زیاد است. توصیه میشود افراد سالم نیز به نوشیدن آن مداومت داشته باشند
دستور تهیه “ماء الجبن” (آب پنیر)
یک کیلو شیر را جوشانده بلافاصله بعد از جوش آمدن شعله را خاموش کرده و دو سوم استکان سکنجبین ترش یا سرکه خانگی در آن بریزید و کمی صبر نمائید تا شیر به اصطلاح بریده شود. اگر شیر بریده نشد، می توانید چند قاشق غذاخوری دیگر سرکه خانگی به آن اضافه نمائید تا بریده شود.
سپس شیر بریده شده را درون کیسه پارچه ای ریخته و آبگیری نمائید. به آب حاصل از این فرایند ماء الجبن می گویند. پس از فشردن کیسه پارچه ای برای گرفتن ماء الجبن خواهید دید که یک کف سفید روی آب نقش می بندد که باید این کف گرفته شود.
میزان مصرف ماء الجبن بدین صورت است: روزانه یک لیوان بزرگ (cc 250) ناشتا میل شود. در صورتی که بیمار مشکل معده داشت باید ابتدا معده را اصلاح کند سپس مصرف ماء الجبن را آغاز نماید یا می تواند همزمان با اصلاح معده مصرف را شروع کند. در صورت مشاهده استفراغ یا روان شدن معده باید گفت که این موارد طبیعی است و نوعی سم زدایی از بدن می باشد.
توجه-۱ می توانید یک جلسه برای سه روز ماء الجبن آماده نمائید. ماء الجبن باید ولرم مصرف شود.
۲- برای هم زدن آن بهتر است از چوب انجیر که سرش کوبیده شده است استفاده شود. در صورت عدم امکان از قاشق چوبی استفاده شود.
۳- مدت مصرف ۲ ماه در صورت نیاز تا ۶ ماه ادامه می یابد.
۴- مقدار مصرف قابل تغییر است.
۵- در صورتیکه علائم غلبه سودا دارید، در زمان نزدیک به جوش (قبل از بجوش آمدن شیر و اضافه کردن سرکه) دو قاشق افتیمون را در یک پارچه بسته و ۵ بار به مدت هر بار ۳۰ ثانیه در شیر زده شود.
۶- مصرف در همه سنین بلامانع است.
منابع:
[۱] موسوى، محمد، مجموعه پیک شفا، ۱۲جلد، کانون پژوهش – اصفهان، چاپ: دوم، 1388 ه.ش.
[۲] صانعى، صفدر، نسخه شفا – گل و گیاه، 1جلد، حافظ نوین – تهران، چاپ: شانزدهم، 1386 ه.ش.
مطالب مرتبط