دانلود گزارش کارآموزی برق در نیروگاه دانلود مقاله گزارش کارآموزی برق در نیروگاه دانلود گزارش کارورزی برق در نیروگاه دانلود گزارش کارآموزی نیروگاه برق گزارش کارآموزی نیروگاه برق گزارش بازدید از نیروگاه برق دانلود گزارش کارآموزی نیروگاه برق گزارش کار نیروگاه برق طرز کار نیروگاه برق نحوه کار نیروگاه برق نحوه کار نیروگاه برق آبی نیروگاه برق چگونه کار می کند؟ گزارش کار نیروگاه برق
موضوع : گزارش کارآموزی برق در نیروگاه
در دنیا ۵ منبع انرژی ,که تقریبا تمام برق دنیا رامهیا می کنند , وجود دارد. آنها ذغال سنک, نفت خام, گاز طبیعی , نیروی آب و انرژی هسته ای هستند. تجهیزات هسته ای , ذغالی و نفتی از چرخه بخار برای برگرداندن گرما به انرژی الکتریکی استفاده می کنند.
نیروگاه های ذغال- سوختی ( Coal-Fired Power Stations )
پیش از این نیروگاه های سوخت ذغال سنگ نزدیک باری که آنها نامین میکردند ساخته می شدند. یک نیروگاه خروج ۲گیگاوات درحدود ۵ میلیون تن ذغال در سال مصرف میکند. در بریتانیا : که بیشتر ذغال نیروگاه توسط ریل حمل میشود : , این نشان میدهد , یک مقدار متوسط در حدود ۱۳ ترن در روز را که هرکدام ۱۰۰۰ تن را حمل میکنند . این یعنی اینکه نیروگاه های ذغال- سوختی به یک ریل متصل نیاز دارند مگر اینکه نیروگاه درست در دهانه معدن ( بسیار نزدیک به معدن ) ساخته شود.
نیروگاه های نفت- سوختی ( Oil-Fired Power Stations )
سوخت نفتی نیروگاه میتواند مشتق بشود به نفت خام که نفتی است هنگامیکه از چاه بیرون می آید, و نفت باقیمانده که باقی می ماند هنگامیکه بخشهای قابل دسترس استخراج بشوند در تصفیه نفت. قیمت انتقال نفت توسط خطوط لوله کمتر از انتقال ذغال سنگ با ریل است, اما حتی همان نیروگاههای سوخت نفت خام هم اغلب در نزدیکی اسکله ها و لنگرگاه های با آب عمیق که برای تانکرهای اندازه متوسط (تانکرهای حمل و نقل سوخت) مناسب است , واقع میشوند. نفت باقیمانده نیرگاههای سوختی احتیاج دارد در نزدیکی تصفیه خانه که آنها را تامین می کند واقه شوند. این بدلیل است که نفت باقیمانده بسیار چسبناک است و میتواند فقط منتقل بشود در میان خطوط لوله بطور اقتصادی اگر آن گرم نگه داشته بشود.
نیروگاه های هسته ای ( Nuclear Power Stations )
در مقابله با ذغال سنگ و نفت , ارزش انتقال سوخت هسته ای ناچیزاست بدلیل مقداراستعمال خیلی کم. یک نیروگاه ۱GW درحدود ۴۱/۲ تن اورانیوم در هرهفته نیاز دارد. این مقایسه میشود بطور بسیار مطلوب با ۵۰۰۰۰نت سوخت که در یک هفته در نیروگاه ذغال- سوختی سوزانده میشد. نیروگاه های هسته ای در حال حاضر تقریبا آب خنک بیشتری درمقایسه با نیروگاه های ذغال- سوختی و نفت- سوختی استفاده میکنند , بعلت کارایی و بازده پایین آنها. همه نیروگاه های هسته ای در بریتانیا , با یک چشم داشت, در ساحل واقع می شوند و از آب خنک دریا استفاده میکنند.
نیروگاه های برق- آبی ( Hydroelectric Power Stations )
نیروگاه های برق- آبی باید جایی واقع شوند که دهانه آب دردسترس هست , و نظربه اینکه این اغلب در مناطق کوهستانی است , آنها ممکن است به خطوط انتقال طولانی برای حمل توان به نزدیک ترین مرکز یا پیوستن به شبکه نیاز داشته باشند. همه طرحهای برق- آبی به دو فاکتور اساسی وابسته هستند : یکی جریان آب و یکی اختلاف در سطح یا دهانه. نیاز دهانه ممکن است فراهم بشود بین یک دریاچه و یک دره باریک, یا توسط ساختن یک سد کوچک در یک رودخانه که جریان را منحرف میکند به سمت نیروگاه, یا توسط ساختن یک سد مرتفع در مقابل یک دره برای ساخت یک دریاچه مجازی.
نیروگاه گازی
در یک نیروگاه گازی تولید انرژی ( برق ) توسط یک توربین ژنراتور گازی حاصل میشود. توربینهای گازی معمولا شامل یک کمپرسور با جریان خروجی محوری، یک یا چند محفظه احتراق و یک توربین که در هنگام حرکت (از طریق شفت) به یک ژنراتور متصل است، میباشد. درتوربین گاز، هوای ورودی توسط کمپرسور فشرده شده و سپس به سمت محفظه احتراق مشتعل با سوخت گاز یا گازوئیل هدایت میگردد .گاز گرم متصاعد شده حاصل از سوختن به سمت توربین گازی رفته و از انرژی حرارتی تبدیل به انرژی مکانیکی شده و پس از به چرخش درآوردن پره های توربین، ژنراتور و کمپرسور تیز به حرکت در می آیند.
نیروگاه بخاری
این نوع نیروگاهها ( توربین ها ) از نظر فشار بخار تولیدی در بویلر و بخار مصرفی در توربین بدو دسته عمده تقسیم می گردند .
در توربین های از نوع فشار ثابت (constant pressure) بویلر و توربین هیچ نوع انعطافی از خودنشان نمی دهند و لذا از این نوع توربین ها ( نیروگاهها ) در جهت تولید بار پایه استفاده می گردد.در توربین های از نوع فشار متغیر (sliding pressure ) می توان بر روی بویلر و توربین ، تغییرات فشار را اعمال نمود . این نوع مولدها معمولا جهت تولید بار میانی هفته بکار می روند قدرت قابل دسترسی این نوع مولدها از چند مگا وات تا یک هزار مگاوات متغیر است . هزینه سرمایه گذاری برای هر کیلو وات قدرت نصب شده متناسب با حجم تجهیزات کمکی و قدرت واحد و نوع آن از پانصد تا یک هزار دلار متغیر است و مدت زمان اجرای آن معمولاٌ پنج سال طول می کشد .
از آنجائی که در این نوع نیروگاه ها هزینه قدرت نصب شده به ازای هر کیلو وات با افزایش قدرت واحد ، کاهش می یابد ِ، از این رو سیر افزایش قدرت قابل ساخت و نصب این نوع واحدها از سرعت بیشتری برخوردار است . لازم به توضیح است که راندمان این نوع نیروگاهها تا ۴۰ درصد هم می رسد . روش تولید برق در این نوع نیروگاهها به این ترتیب است که سوخت فسیلی ( ذغال سنگ ،گاز، گازوئیل، مازوت ) بوسیله مشعل های خاصی ، به محفظه ای بنام کوره ، پاشیده می گردد و با اشتعال آن در مجاورت هوا که بوسیله فن های بزرگی تامین می شود ، حرارت قابل توجهی در این محفظه تولید می گردد. حرارت حاصله، آب ( گرمی ) راکه با پمپ از داخل لوله های تعبیه شده در آن عبور می کند پس از طی مراحلی به بخاری با درجه حرارت بالا و فشار زیاد که در اصطلاح به آن بخار خشک می گویند ، تبدیل می نماید. بخار خشک حاصله پس از خروج از کوره وارد توربین می شود. بخار وارده به توربین آن را به حرکت در می آورد و ژنراتور را که با توربین هم محور و کوپله است به همراه آن به گردش در می آید و جریان برق تولید می شود . بخار ورودی به توربین با از دست دادن بخش عمده ای از حرارت و فشار خود وارد محوطه ای بنام کندانسور می شود .در کندانسور این بخار به لحاظ تماس با سطح سرد ، تقطیر می شود و به آب تبدیل می گردد .آب تقطیر شده مجدداً از هیتر های متعددی عبور داده شده و گرم می شود و در نهایت توسط پمپ مجدداً به درون کوره هدایت می شود و سیکل خود را دوباره طی می کند .آب خنک کن ( آبی که جهت ایجاد سطوح سرد در کنداسور بکار می رود ) که خود ضمن سرد کن بخار خروجی از توربین ، گرم شده است به برج خنک کن هدایت می شود و پس از خنک شدن دوباره به مدار خود باز می گردد.
دانلود گزراش کارآموزی برق در نیروگاه
دانشکده فنی و مهندسی گروه قدرت
گزارش کارآموزی نیروگاه طرشت
شرکت بهره برداری نیروگاه
فهرست مطالب
مقدمه ۱
انواع نیروگاه ها ۳
مشخصات فنی نیروگاه طرشت ۷
شیمی ۱۲
انواع آب موجود در نیروگاه ۱۲
کنترل شیمیایی ۱۶
قسمت آزمایشگاه ۱۸
دیستیلاتور (distillator) 22
رکوپراتور ۲۵
گرم کن فرعی ۲۶
گرم کن شماره یک ۲۶
گرم کن شماره دو ۲۷
دی اریتور ۲۸
پمپ تغذیه ی بویلر ۲۹
بویلر ۳۱
اکونومایزر ۳۲
درام ۳۲
چگونگی تبدبل آب مقطر به بخار ۳۳
سوپرهیتر ۳۳
سوخت مصرفی در نیروگاه ۳۳
ساختمان مشعل ها ۳۳
دیواره های داخل بویلر ۳۵
دریچه های بازدید ۳۵
سوپاپ های اطمینان ۳۵
دشارژ ۳۶
بالون ۳۶
بادزن دم ۳۶
بادزن مکش ۳۷
والوهای تخلیه ی بویلر ۳۷
دریچه های اضطراری بویلر ۳۸
اتاق فرمان بویلر ۳۸
پرژ بویلر ۴۱
شرایط راه اندازی بویلر ۴۳
توربین
گاورنر ۴۶
ترنینگ گیر(turning gear) 47
دور بحرانی ۴۷
اژکتور ۴۸
خلاء گیری کندانسور ۴۹
توربین ۵۰
لابیرنت ۵۱
یاتاقان ۵۱
رله بوته میچل ۵۲
اکسپنشن ۵۳
حفاظت پوسته ی توربین ۵۳
کندانسور ۵۴
برج خنک کن ۵۵
استارت پمپهای کندانسور ۵۶
کولر ژنراتور ۵۸
مسیر روغن ۵۹
مسیر هوا ۶۳
شرایط راه اندازی توربین ۶۶
ابزار دقیق ۶۸
الکتریک ۷۶
اتاق فرمان ۷۶
قطع کننده یا سکسیونر ۷۷
کلید قدرت یا دیژنکتور ۷۷
روغن ۷۸
شین وشین بندی ۷۹
پست فشار قوی ۷۹
رله وحفاظت سیستم ها ۸۰
حفاظت ژنراتور ۸۲
حفاظت درمقابل خطا های داخلی ۸۲
حفاظت درمقابل خطرات خارجی ۸۳
حفاظت ترانسفورماتور ۸۴
حفاظت خطوط فشار قوی ۸۷
واحد الکتریک نیروگاه طرشت ۹۲
ساختمان استاتور ۹۳
توان اکتیو وراکتیو ۹۳
ترانسفورماتور ۹۴
ترانسفورماتور سه فاز موجود در نیروگاه ۹۴
طرز خنک کردن ترانسفورماتور ۹۵
نحوه ی تولید برق ۹۶
دستگاه سنکروسکوپ ۹۷
انواع رله های مورداستفاده در نیروگاه ۹۸
پارالل کردن واحد با شبکه ۱۰۰
مراحل خارج کردن واحد از خط ۱۰۰
دستور العمل نحوه تغذیه گرداننده توربین ۱۰۰
کلیدهای روی تابلوی اتاق فرمان ۱۰۱
قطع یکی از واحد های بخار ۱۰۲
حوادث نیروگاه وجلوگیری از بروز آن ها ۱۰۲
شرح تابلوهای اتاق فرمان ۱۰۳
باطری خانه ۱۰۴
دیزل ۱۰۴
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 110
پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.
مطالب مرتبط