دانلود گزارش کارآموزی بررسی نیروگاه سیکل ترکیبی دانلود رایگان گزارش کارآموزی نیروگاه سیکل ترکیبی دانلود گزارش کارآموزی نیروگاه سیکل ترکیبی گزارش کارآموزی نیروگاه سیکل ترکیبی کازرون گزارش کارآموزی نیروگاه سیکل ترکیبی کارآموزی در نیروگاه سیکل ترکیبی کارآموزی نیروگاه سیکل ترکیبی گزارش کار نیروگاه سیکل ترکیبی
موضوع : گزارش کارآموزی بررسی نیروگاه سیکل ترکیبی
مصرف انرژی در دنیای امروز به طور سرسام آوری رو به افزایش است . بشر مترقی امروز ، برای تولید آب آشامیدنی ، برای تولید مواد غذایی و برای کلیه کارهای روزمره خود به استفاده از انرژی نیاز دارد و بدون آن زندگی او با مشکلات فراوانی روبرو خواهد بود .
طبق برآوردهایی که دانشمندان می نمایند ، از ابتدای خلقت تا سال ۱۲۳۰ ه .ش ، بشر معادل کیلووات ساعت و در فاصله ۱۲۳۰ تا ۱۳۳۰ نیز کیلووات ساعت انرژی مصرف نموده است.
و پیش بینی می شود که فاصلۀ ۱۳۳۰ تا ۱۴۳۰ مصرف انرژی تا کیلو وات ساعت باشد.
امروزه قسمت اعظم مصرف انرژی به وسیله کشورهای صنعتی بوده و هر چه کشوری صنعتی تر بوده و از نظر اقتصادی مرفه تر باشد مصرف انرژی سرانه آن نیز بیشتر خواهد بود. به طوری که رابطه مستقیمی بین مصرف انرژی به خصوص مصرف انرژی الکتریکی و درآمد سرانه هر کشوری وجود دارد. با افزایش روزافزون مصرف انرژی در دنیا بشر همواره در جستجوی منابع جدید و یافتن راههای اقتصادی استفاده از آنها برای تأمین احتیاجات خانگی و صنعتی بوده است و در این بین، چون انرژی الکتریکی صورتی از انرژی است که راحت تر به انرژی های دیگر ( قابل استفاده بشر) تبدیل می شود و انرژی تمیزی از نظر ضایعات می باشد ، تلاش های بشری بیشتر در زمینه تولید انرژی الکتریکی می باشد . چند نمونه از منابع شناخته شده انرژی که خداوند در اختیار بشر قرار داده است و بشر می تواند از آن برای تولید انرژی الکتریکی استفاده کند عبارتند از :
۱- انرژی سوخت های فسیلی
۲- انرژی آب
۳- انرژی باد
۴- انرژی واکنش های هسته ای
۵- انرژی جزر و مد امواج دریا
۶- حرارت زیر پوستۀ زمین
که هر یک از این انرژیهای برای اینکه بتواند به انرژی الکتریکی تبدیل شود باید مراحلی را طی کند که مسائل و مشکلات تولید برق برای بشر امروز نیز در طی همین مراحل است. برای مثال یکی از راه هایی که بشر از انرژی سوخت برای تولید سوخت استفاده می کندایجاد نیروگاههای حرارتی بخار، گازی و یا سیکل ترکیبی می باشد. که فرایند های زیادی را شامل می شود و تمام این فرایند ها در مجموع سیکل نیروگاه بخار تولید برق (Power Plant) را تشکیل می دهد که موضوع اصلی گزارش ما نیز می باشد.
انواع نیروگاه ها :
در حال حاظر نیروگاه هایی که برای تولید برق استفاده می شوند و متداول هستند را می توان به ۶ دسته طبقه بندی کرد :
۱٫ نیروگاه دیزلی
۲٫ نیروگاه آبی
۳٫نیروگاه اتمی
۴٫نیروگاه گازی
۵٫نیروگاه بخاری
۶٫ نیروگاه ترکیبی
از آنجا که اکثر نیروگاه های تولید برق در ایران و همچنین مهمترین منبع تولید برق در کشور نیروگاه های گازی، بخاری ، آبی و یا سیکل ترکیبی هستند به اختصار در مورد آنها توضیحی داده می شود :
نیروگاه گازی :
اصول کار نیروگاه گازی بدین صورت است که هوای آزاد توسط یک کمپرسور فشرده شده و سپس همراه سوخت در اتاق احتراق ، محترق شده و دارای درجه حرارت بالا می گردد. حال این گازهای پر فشار و داغ وارد توربین شده و محور ژنراتور را می گرداند و سپس از اگزوز توربین به بیرون رانده می شود . توان گرفته شده از توربین معمولاً به محور ژنراتور و کمپرسور منتقل می گردد . حدود یک سوم این توان در ژنراتور تبدیل به انرژی الکتریکی می گردد و بقیه جهت چرخاندن محور کمپرسورغلبه بر تلافات مصرف می گردد و بهمین خاطر راندمان توربینهای گازی پایین و حدود ۲۷ درصد است .
نیروگاه آبی :
اساس کار نیروگاه آبی آنست که از انرژی پتانسیل آب ذخیره شده در پشت سد برای چرخاندن توربین آبی و در نتیجه چرخاندن ژنراتور استفاده می شود و برق تولید می گردد . احداث این نیروگاهها بستگی به شرایط جغرافیایی و مکانی و وجود آب رودخانه دارد در کشورهایی که منابع آبی فراوان دارند احداث نیروگاه آبی بسیار مفید است چرا که برق تولیدی آنها بسیار ارزانتر است و راندمان این نیروگاهها بسیار بالا ست ( ۸۰ تا ۹۰ درصد ) و راه اندازی آن ساده است و در زمان کوتاهی می تواند وارد شبکه شود . همچنین از دیگر مزایای نیروگاههای آبی کنترل آبهای سطحی در پشت سد و استفاده در بخش کشاورزی است .
نیروگاه بخار:
اساس کار نیروگاه های بخاری بدین منوال است که بخار تولید شده در دیگ بخار به توربین هدایت پس از به دوران در آوردن محور توربین به کندانسور رفته و توسط آب خنک کن تقطیر و بصورت آب در می آید . در ژنراتور با گردش روتور آن که سه محور توربین به آن متصل است الکتریسته تولید می گردد . نیروگاههای بخار برای بارهای اصلی یا پایه ساخته می شوند و عمر آنها نسبت به نیروگاههای گازی بیشتر است از محاسن دیگر این نیروگاهها بالا بودن راندمان ( حدود ۴۵% ) نسبت به نیروگاه های گازی می باشد .
نیروگاه ترکیبی ( مختلط ) :
در اینگونه نیروگاهها با استفاده از حرارت خروجی از اگزوز توربین گاز آب را در دیگ بخاری که معمولاً Heatrecovery boiler نامیده می شود گرم کرده و بصورت بخار در می آید . سپس این بخار، توربین بخار را به حرکت در می آورد .
با این روش چون از حرارت گازهای اگزوز توربین گاز استفاده شده دیگ بخار گرم می شود و راندمان کل نیروگاه بالاتر از نیروگاه بخاری گردیده و به ۴۸ درصد هم می رسد
دانلود گزارش کارآموزی بررسی نیروگاه سیکل ترکیبی
بررسی نیروگاه سیکل ترکیبی شهید رجایی قزوین
کارآموزی برق
فهرست مطالب
مقدمه۳
مشخصات نیروگاه سیکل ترکیبی شهید رجایی۱۰
بویلر Boiler
اجزاء تشکیل دهنده بویلر ۲۰
Feed water heater20
Dearator23
Economizer25
Drum27
Down commer and evaprator32
Super heater35
Blow Down40
Diverter Damper41
توربین Turbine
فوندانسیون۴۵
پوسته CASE47
روتور Rotor49
پره ها Blades51
کوپلینگ ها Couplings56
یاتاقان ها Bearings 56
گلندهای توربین Turbine Glands58
کندانسور Condansor
اکسترکشن پمپ Extraction Booster Pump 65
تصفیه آب خروجی از کندانسور Condansor Booster Pump68
Main ejector72
گلند کندانسور Gland condansor75
سیستم آب خنک کن Cooling
برج های خنک کن و مسیرهای آن Cooling and Cooling Tower87
پمپ های گردش آب در برج های خنک کن C.W.P91
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 68
مطالب مرتبط