این تحقیق در مورد نیروگاه های برق آبی می باشد و پس از معرفی انواع نیروگاه های برق آبی ، به بیان مزایا و معایب هر کدام می پردازد.
مقدمه
نیروی برق آبی یا هیدروالکتریسیته اصطلاحی است که به انرژی الکتریکی تولیدی از نیروی آب اطلاق میشود.
در حال حاضر هیدروالکتریسیته چیزی در حدود ۷۱۵۰۰۰ مگاوات یا ۱۹٪ (۱۶٪ در سال ۲۰۰۳) از کل انرژی الکتریکی تولیدی جهان را پوشش میدهد. نیروی برقآبی همچنین ۶۳٪ از انرژی الکتریکی تولیدی از منابع تجدیدپذیر را نیز شامل میشود.
تولید انرژی الکتریکی
بیشتر نیروگاههای برق-آبی انرژی مورد نیاز خود را از انرژی پتانسیل آب پشت یک سد تامین میکنند. در این حالت انرژی تولیدی از آب به حجم آب پشت سد و اختلاف ارتفاع بین منبع و محل خروج آب سد وابستهاست. به این اختلاف ارتفاع، ارتفاع فشاری میگویند و آن را با H (مخفف Head) نمایش میدهند. در واقع میزان انرژی پتانسیل آب با ارتفاع فشاری آن متناسب است. برای افزایش فاصله یا ارتفاع فشاری، آب معمولاً برای رسیدن به توربین آبی فاصله زیادی را در یک لوله بزرگ (penstock) طی میکند.
نیروگاه آب تلمبهای، نوعی دیگر از نیروگاه آبی است. وظیفه یک نیروگاه آب تلمبهای پشتیبانی شبکه الکتریکی در ساعات اوج مصرف (ساعات پیک) است. این نیروگاه تنها آب را در ساعات مختلف بین دو سطح جابجا میکند. در ساعاتی که تقاضای برای انرژی الکتریکی پایین است با پمپ کردن آب به یک منبع مرتفع انرژی الکتریکی را به انرژی پتانسیل گرانشی تبدیل میکند. در زمان اوج مصرف آب دوباره از مخزن به سمت پایین جاری میشود و با چرخاندن توربین آبی موجب تولید برق و رفع نیاز شبکه میگردد. این نیروگاهها با ایجاد تعادل در ساعات مختلف موجب بهبود ضریب بار شبکه و کاهش هزینههای تولید انرژی الکتریکی میشوند.
از دیگر انواع نیروگاههای آبی میتوان به نیروگاههای جزر و مدی اشاره کرد. همانطور که از نام این نیروگاههای مشخص است این نیروگاهها نیروی مورد نیاز خود را از اختلاف ارتفاع آب در بین شبانه روز تامین میکنند. منابع در این دسته از نیروگاهها نسبت به بقیه کاملاً قابل پیشبینی هستند. این نیروگاهها همچنین میتوانند در مواقع اوج مصرف به عنوان پشتیبان شبکه عمل کنند.
فهرست مطالب
مقدمه
تولید انرژی الکتریکی
سد
مزایا
ملاحظات اقتصادی
انتشار گازهای گلخانهای
فعالیتهای وابسته
معایب
آسیب به محیط زیست
انتشار گازهای گلخانهای
جابجایی جمعیت
شکست سد
مقایسهای با دیگر روشهای تولید انرژی الکتریکی
افزایش انرژی حاصل از نیروگاه های برق آبی به میزان چندین برابر
نيروگاههاي برق آبي کوچک
کاربرد نيروگاههاي برق آبي كوچك
طبقه بندي نيروگاه هاي برق آبي از نظر ظرفيت
بر اساس استاندارد IEEE 1
بر اساس دستهبندی شرکت RET SCREEN 2 در کانادا
تجهیزات
انواع هيدرو ژنراتورهاي کوچک
ژنراتور سنکرون
ژنراتور آسنکرون
انواع تجاري هيدرو توربين هاي کوچک
محل كاربرد هیدروتوربینهای کوچک
توربین کاپلان S- type با محور افقی
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 23
مطالب مرتبط